Oppskrift på Lars Lians fantastiske sjokolade- og karamell terter

Foto: Christine Heim/Kakekrigen
Hurra, det gikk mye bedre på Kakekrigen i går!

Etter første dag hvor presentasjonen ikke ble helt ferdig, var det veldig godt å bli tatt frem som to av de beste i gårsdagens konkurranse. 

Bjørn Ali vant. Og med tanke på at han har bakt over 500 sjokoladeterter før, og dette var mitt første forsøk, var jeg strålende fornøyd! 🙂

I kveld er oppgaven å lage noe som er mykt og knasende! Hvordan skal dette gå?

Blir jeg ferdig eller blir det bare rot?

Lars Lians Sjokolade- og karamellterter


Páte sablée (mørdeig til bunn)

200 g hvetemel

120 g usaltet smør (romstemperert)

75 g melis

25 g mandelmel (malte mandler)

1 egg

En knivspiss kanel


Bland sammen hvetemel, melis, mandelmel og kanel i bollen til kjøkkenmaskinen. Sett elte – kroken og bland sammen.

Del smøret i terninger og tilsett dette i melblandingen, rør sammen på lav hastighet til smøret er blandet med melet. Rør så inn egget.

Ta deigen ut av maskinen og kna den forsiktig sammen. Press den litt flat og pakk deigen inn i plastfilm. Legg deigen i kjøleskapet til avkjøling


Kjevle deigen ut og bruk en terteform med løs bunn eller en kakering på 24cm bredde, 1,5cm høy.

La litt av deigen henge over kanten når du steker formen, prikk bunnen med en gaffel. Legg bakepapir i formen og fyll opp med tørkede erter.

Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 12 min. Ta formen ut av ovnen, løft ut papiret med de tørkede ertene. Renskjær kanten. Stek så formen videre til den er gyllen.


Toffee

75 g sukker

60 g fløte

4 ss smør

Litt Maldonsalt

Smelt sukkeret til karamell, tilsett fløten litt av gangen under omrøring. Trekk kjelen fra varmen og rør i smøret. Tilsett en knivspiss Maldonsalt.

Hell toffee´n i terteformen og sett den til avkjøling.


Sjokoladekrem

140 g sjokolade (kokesjokolade)

150 g fløte

50 g h-melk

2 stk eggeplommer

30 g sukker

1 ts smør

Tindved gelekrem (Tindved er ikke helt enkelt å få tak i, den kan fint utelates, eller du kan bruke pasjonsfrukt i stedet).


Hakk sjokoladen i biter. Kok opp fløte og melk. Pisk eggeplommene lett sammen med sukkeret, hell i den varme fløte / melkeblandingen og varm det hele forsiktig opp til blandingen blir lett kremete (80C). Sil blandingen og bland inn sjokolade og smør, rør til alt er godt blandet.

Hell sjokoladekremen på toppen av toffee´n når denne er kald og stivnet. Sett kaken til avkjøling

Dekorer kakene og server.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *