Verdens beste sjokoladekake!

Denne
kaken fikk jeg første gang i Paris sammen med en venninne. Vi tok første bit, så på hverandre og ble helt stille… Dette var uten
tvil den beste sjokoladekaken vi noen gang hadde smakt. 
For noen uker siden, da jeg var i Cagnes Sur Mer, fikk jeg en kake som var nesten lik, og nå har det endelig
lykkes meg å gjenskape oppskriften.
Den er helt nydelig, så myk og full av sjokolade at den smelter på tungen.
4 egg
75 g sukker
100 g smør
1 1/2 dl kremfløte

300 g mørk sjokolade

100 g hvetemel

Forvarm ovnen til 190 grader.
Visp egg og sukker sammen for hånd. Ha smør og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen såvidt begynner å
småkoke. Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt
og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel.
Ha røren i en liten firkantet form ca.
20 x 20 cm.
Stekes midt i ovnen i 10 – 20 minutter.
Viktig! Hele hemmeligheten ved å lykkes med denne kaken er steketiden.
Følg derfor grundig med. Kaken skal være bare halvveis stekt, det vil si at den
skal være så stekt at overflaten, sider og bund er faste, men midten må
fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen. Den stivner til når
den blir avkjølt.
Avkjøl kaken og server den ikke for
varm. Den kan gjerne serveres med vispet krem, men den er også helt nydelig
alene til en god kopp kaffe.

Kilde: Pinterest

24 kommentarer

  1. Den ser HELT himmelsk ut!
    Nå fikk jeg lyst til å bake. Takk for tips!

    God fredag!

    Klem, Lise

  2. Hei !
    Denne fikk også jeg lyst til å prøve, men hvor mye kremfløte skal det være..?;)

    1. Beklager her har det sneket seg inn en liten feil. Det skal være 1 1/2 dl kremfløte og ikke noe melk! Se oppskriften nå!

      Ha en strålende helg!

      Beste hilsen Franciska 🙂

  3. Hvor mye melk og hvor mye kremfløte skal det være?

    1. Beklager her har det sneket seg inn en liten feil. Det skal være 1 1/2 dl kremfløte og ikke noe melk! Se oppskriften nå!

      Ha en strålende helg!

      Beste hilsen Franciska 🙂

  4. Snakk om vann i munn!
    Den ser helt himmelsk ut. Må prøves i helgen :o)
    Takk for tips ;o)
    Riktig god helg!
    Klem
    Susanne

  5. I will try this one !!!!….yammie!!!!!….love Ria…xxx

  6. Skal testes ut i helgen. Ser helt nydelig ut!!!! :)))

  7. Ser helt nydelig ut!:)

  8. Vad god den ser ut! Måste prova:)) Älskar choklad.
    Ha det gott.
    Kram Maria

  9. Mmmm…denne så god ut! Skal prøves i helgen;)
    Lurte på om boken din selges noe sted i Drøbak?….Den ser så fin ut! Var på bokhandelen, men der hadde de den ikke:(
    Hilsen Trude

    1. Hei Trude, boken selges hos Lykkelig Interiør på Haver/Haver gård. Og også på Sanselig Interiør på Ski Storsenter. Beste hilsen Franciska 🙂

  10. å himmel, den så veldig god ut ♥
    Fikk kjempelyst på!!

  11. Mmmmm så kjempe god ut:)
    Takk for at du deler oppskrift med oss:)
    Ha en herlig helg
    Klem Merete

  12. Vidunderlig! Nå vet jeg akkurat hvilken kake jeg skal bake ved neste anledning. Jeg ønsker deg en god og lun lørdagsettermiddag. 🙂

  13. Ummm, den skal prøves. 🙂
    Klem Birgitte

  14. MMMMMMM………….. Skal prøves! Hilsen en sjokoholiker 😉 Takk for at du deler oppskriften!

  15. Å dette kan vi like!
    Skal garantert prøves ut ja!

    Ha en lovely søndag du flinke!

    klem Camilla.

  16. Mmmmmm, den såg nydelig ut !
    Må absolutt prøvast. Kanskje neste jentekveld ?
    Ha ein strålande dag vidare 🙂

    Klem/Janne

  17. Hei, Dette er jo bare helt himmelsk:-) klem Siv:-)

  18. Denne må bokmerkes!! Elsker gode oppskrifter på alt som har med sjokolade å gjøre =)) Denne så saftig god ut.

  19. Dette så himmelsk ut. Minner om svensk kladdkaka. Namnam.

  20. Hi!! Could you be so kind to provide an english translation for this recipe, please? They look amazing! Thank you in advance!

  21. Hei
    Nå fikk jeg vann i munn. Denne ser jo helt himmelsk ut. Skal klart prøves, elsker sjokoladekake.
    Takk for oppskrift.
    Klem og god helg til deg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *