Man ser ofte oppskrifter der det står Verdens beste, men denne oppskriften på Focaccia er virkelig helt utrolig god. Jeg fant den på Stines Hverdag og jeg har fått hennes tillatelse til å gi den videre til dere. Jeg har bakt den flere ganger allerede og den blir like god hver gang!
Her får dere oppskriften:
Deig1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)1 pakke fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)1-2 ss sukker eller honningSaltLitt chilipulverFingervarmt vann (ca 9 dl)2 never saftige, soltørkede tomaterOljeblanding1 1/2 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
Fingersalt, gjerne Maldon eller salt fra saltkvern
Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete) Finhakk tomatene og rør godt inn. Heves 1 time under tildekking. Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever. Slå deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Hev et kvarter under tildekking.
Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.Hev en time til under tildekking. Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.Stekes på 200 grader i 15 minutter til det har fått en gylden skorpe.La brødet hvile litt før servering.
Så deilig ut! Fikk jammen lyst til å prøve 🙂
Hei!
Dette så deilig ut:) Focaccia er jo så godt!
Ha en strålende helg
Klem Merete
Den så virkelig god ut!!
Takk for at du delte oppskriften:)
God helg!
Klem Linda
Vann i munnen fikk jeg nå 🙂 Dette så bare deilig ut!!
Elsker focacciabrød og mitt er verdens beste, hehe.. Jeg skal teste denne oppskriften du deler.. NAMMM, godt vi venter bra vær til uken og kun utemiddager forhåpentligvis:)
Klem
Mmmmmm, ser nydelig ut! Ønsker deg en fin helg!
Seems tasty..I'l try it ;D
Hej Duktiga Franciska
ser underbart gott ut 🙂
Hoppas allt e väl…..
å missa nu inte,,,,
S
A
T
U
R
D
A
Y
S
H
O
W
O
F
F
de e kul att vara med
VÄLKOMMEN 🙂
Håkan
Blir focaccia’n god dersom den lages dagen før og varmes litt i stekeovn før gjestene kommer? Har litt dårlig tid den dagen jeg skal ha gjester
Ja, det gjør den. Pleier å gjøre slik selv.
Dette er faktisk verdens beste Focaccia oppskrift, har prøvd flere, men lander på denne hver gang
Dette er beste oppskrift på Focaccia!!!
Så hyggelig å høre!