6 tips til kos i stua etter julen er ryddet bort

Jeg elsker julen, koser meg hele desember med å pynte å lage julestemning. Men like koselig det er å finne frem pynten, like utrolig deilig er det å pakke den bort igjen. I dag har vi fått unna juletreet og alt annet som kan ligne på jul. Ahhh… Jeg har samme følelse som etter å ha gått en god lang tur. Luften er renset og et nytt år kan begynne. 🙂
Men det kan jo bli litt tomt, derfor ble jeg inspirert til å gi litt tips til hvordan vi kan gjøre det koselig etter julepynten er ryddet bort.
Håper jeg kan gi litt inspirasjon videre. 🙂
1. LYS, LYS og atter LYS
Særlig etter all julepynten er pakket bort er det koselig med masse stearinlys. Jeg har fylt et stooort sølvbrett med masse kubbelys og mye mer skal det ikke til. Men disse lyslyktene fra Riviera Maison er også kjempefine. For ikke å snakke om det utrolig fine sølvbrettet med lys. 
P.S. Vær forsiktig med lysene. 🙂 Vi fikk brannteppe i julegave og jeg tenkte at det nok var liten sjanse for at vi fikk bruk for det. Men det skulle gå mindre enn 24 timer, for allerede dagen etter, 1. juledag, da vi hadde familiebesøk, kom en av de store jentene vi hadde besøk av, løpene ut på kjøkkenet og ropte, det brenner i stua!! Sølvbrettet (som nå kun har kubbelys), var blitt pyntet med en krans med gran og den hadde tatt fyr. Det sto en flamme halvannen meter opp fra stuebordet! V. var rask med å få frem brannteppet og det hele var over på noen få sekunder. Tør ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis ikke vi hadde hatt teppet! Min oppfordring til alle må derfor være – løp og kjøp hvis dere ikke allerede har brannteppe!
2. Saueskinn og pledd gjør det lunt og godt
En fin måte å gjøre stua vinterkoselig er med saueskinn. Jeg er stor motstander av bruk av pels fra pelsindustrien der dyr står i bur og ikke har hatt et godt liv. Vil derfor oppfordre alle til å bruke pels fra dyr som har gått fritt som villsau, reinsdyr og lignende. Disse vakre bildene er fra firmaet Shepherd et svensk firma.
3. Fyr i peisen
En kliché, jeg vet det, men det er jo bare så koselig. 🙂 Glem tv’en en kveld, et par glass vin, godt selskap og tid til å prate sammen. Vi trenger alle litt påfyll av og til. Har du ikke peis kan en hel haug med stearinlys gjøre samme nytten.
4. Bruk naturmaterialer
Kongler, greiner, mose, stein, drivved. Pynt opp med naturmaterialer der du har fått litt tomme plasser og hjørner, da blir det fort lunt og godt igjen. Blir du lei er det bare å bytte ut pynten, det koster ingenting. Jeg har en stor grein hengende i taket, nå i jula var den full av julepynt, men den er like vakker nå uten pynt, med med sin egen vakre form. Glassene under er fra Riviera.
Disse søte hjertene er også enkle å lage, det er bare å bøye til litt greiner og surre fast med ståltråd. 
Eller sett sammen forskjellige glass på et stort fat.
5. Lag en kosestund med varm te eller kaffe
De fleste av oss har en hektisk hverdag, nå i 2011 skal jeg prøve å finne enda mer tid til de gode rolige stundene med en god kopp te og et interiørblad med beina godt krøllet godt opp i sofaen. 🙂 Riviera Maison har de søteste kaffe- og te-ting.
 
6. Inviter til søndagsbrunsj
Ahhh, noe av det koseligste jeg vet er lange søndagsfrokoster. Det kan være bare med familien i pysjen, eller inviter over venner eller familie på en koselig brunsj.
Registrert hos Bloggurat

34 kommentarer

 1. Fine tips.
  Gleder meg til å følge deg i 2011:))
  Godt nytt år.
  Klem J.

 2. Mange fine tips! Følger jo en del av dem allerede. For stearinlys fører jo til endel varme, likleis med pelstepper.
  Og trollhasselen min står uten pynt, og er nesten ENDA finere. Tror jeg må ut på mose jakt, etter at jeg så de fine bildene.

  Klem Madelén

 3. Supre tips du kommer med. Her var det mye jeg likte. Nydelig stemningsbilder, falt helt for tøflene, stolen og teppet. 🙂 Nydelig!

 4. Nydelige bilder du viser og tipsene dine følger jeg 🙂 Viktig å kose seg og ta livet med ro…

  Klem,kari

 5. Her var det mange fine idéer å hente. 🙂
  Jeg er "old school" og har jul i huset til 13.dag jul, minst, så jula varer noen dager til hjemme hos meg. Men når det er på tide å si takk for denne gang skal jeg prøve å huske noen av tipsene herfra, for jeg synes nok det kan bli litt stusslig i januar når alle julelysene er tatt bort, og det fremdeles er mørk vinter.

  Så tusen takk for flotte tips!

 6. Herlige inspirasjonsbilder 🙂

  Trur eg må løpe og kjøpe brannteppe!! Har vært noen nesten ulykker her og med stearinlysene… Det hørdest fantastisk ut med teppe til å slukke flammene med!

  Gleder meg til å følge deg i året som kjem, GODT NYTT ÅR til deg 🙂

  Klem Anita

 7. Nydelig inspirasjonsbilder <3 !!
  Driver å tar ut siste rest av julen i dag- deilig rett og slett : )
  Kos deg masse
  klem Tove

 8. Fin inspiration som alltid hos dig, bra tips nu när julen åker ut.
  Gott nytt 2011
  Varm kram
  AnnaMaria

 9. Vil aller først få takke for hyggelig kommentar inne på bloggen min. Her inne hos deg var det mye fint å se, en utrolig flott blogg du har, som nå er lagt til min bloggeliste.og som jeg gleder meg til å følge!
  Koselige tips du kommer med her. Jammen blir det tomt ,men også veldig deilig med det samme julestæsjet er pakket bort. Når man har hatt julen hele Desember og noe av November da er det liksom nok!
  Godt Nyttår,klem sissel

 10. Hei igjen
  Veldig kjekt innlegg med masse inspirasjon.!!! Herlig.

  Jeg laget tidligere et innlegg om brannsikkerhet(fikk mail fra boligpluss etterpå). Jeg så at mange pyntet med kongler og gran rund lys og det er ikke mer enn en gnist fra et stearinlys til å antenne. Jeg er ekstremt opptatt av brannsikkerhet.
  Og det samme med sinkhus, som kan bli overhopphetet, en blogger opplevde dette.

  https://fru-r.blogspot.com/search/label/Brannsikkerhet

  Klem fra Mette

 11. Her var det mye inspirasjon!! Vi kaset ut jula i går vi også og jeg vasket og ryddet i timesvis, veldig deilig å ha det gjort når hverdagen begynner pang i morgen!!
  klem♥

 12. You are in the mood for Riviera Maison !! nice stufff you show us today…….love love love Ria…..xxx…

 13. Tusen takk for flotte tips og råd, og mange nydelige bilder!

  Og et riktig Godt Nytt År til deg.

  Lys er et must, og skaper en flott stemning.

  Hilsen fra Mimmi-Leone

 14. Nydelig! Takk for mange gode tips!! I morra forvinner jula fra solbakken pensjonat!!! Godt nytt år!

 15. huffameg.. det er ikke bare bare.. godt dere hadde fått teppe.. vi satt oss akkurat ned nå etter å ha lest hos deg, for å ta en sjekk; HVEM GJØR HVA hvis vi skulle være så uheldig..

  vi fikk akkurat installert brannalarmer som er seriekoblet og vi har nå i hvert eneste rom.

  ellers: nydelige bilder som vanlig.. jeg har sett de nye småtingene fra RM, og det er som vanlig bare lekkert…

  her er julen ute, og det er bare helt deilig..
  nå kjenner jeg at jeg er rastløs, og gleder meg til tirsdag; da kommer jentene på lunsj, og jeg tror jeg må pynte med litt vår… det er lov det??
  ha en superflott søndag, og et deilig 2011!!

 16. Herlige stemningsbilder 🙂
  Vi har og fått oss brannteppe..men håper jo ikke å få bruke for det da..skremmendes hvor fort det går 🙂
  Gleder meg til å følge deg videre i 2011 !!
  Martha

 17. flotte bilder du viser, gjør allerede mye av det du tipser om men får det liksom aldri til å se så koselig og flott ut som du viser hehe. KJempeflott blogg du har med alltid nydelige inspirerende bilder. klem Helen

 18. Ja, her er julen også ryddet bort, og jeg har nok tatt i bruk alle disse midlene du skriver om her. Levende lys i mørketiden som både har vært og som i de få månedene som kommer, er helt nødvendig:)
  Gleder meg til å høre mer om hemmeligheten forresten.
  Klem fra Line

 19. Godt nyttår!!Skal si det ble dramatisk hos dere. Tror jeg må få kjøpt et slikt brannteppe fort – høres ut som en god investering:-)
  Flotte bilder!!
  Klem

 20. Herlig:-)
  Klems Sarita

 21. så nydelig inspirasjon… julen skal ut her snart, vi har væet i egypt en uke, så ungdommene vil ha julen til skolen starter…
  men så kan man ikke hoppe rett på våren heller, interiørmessig, derfpr så nydelige vinterpyntebilder du viser!
  klem og riktig godt nytt år!

 22. Åh, vilka underbart vackra bilder du visar. Blir helt paff.

  God fortsättning

  Kram Inka

 23. Hei…
  Inspirerende tekst og flotte bilder :)))
  Deilig med noe annet en jul og hvile øynene på 🙂
  Ønsker deg en kjempefin uke!
  Klemz

 24. Herlig innlegg!

  Jeg må jo bare si at jeg smiler hver gang jeg ser headeren din. Der hadde vi bryllupsfesten vår. 🙂

  Ha en fin uke F!
  Klem fra Anine

 25. Tusen takk for veldig oppmuntrende ord ang mitt litt vanskelige innlegg. det betyr mye å høre fra andre!

  nå sitter jeg med ho mor med hver vår kopp te med honning, under pledd og ser på ekstrem oppussing, etter at vi har kasta ut hele jula! gud så deilig!

  og GUD for en fantastisk bra blogg du har! jeg flytter om ei uke og har nettop begynt å abbonere på Vakre Hjem og sluker til meg all inspoen jeg kommer over så denne skal jeg bokmerke 🙂

  ha en herlig kveld!

 26. Hei Franciska!

  Er innom deg titt og ofte men blir ikke så mange kommentarer fra meg. Jeg beundrer virkelig den jobben du gjør. Alt er bare så rålekkert og gjennomført. Glad du finnes 🙂 Får bare så mye inspirasjon av deg.

  Gleder meg til å høre mer om hemmligheten din 😉

  Mange klemmer

 27. å jeg blir så inspirert. nå har jeg vært og snoka i masse innlegg her og bloggen er bare helt tipp topp 🙂

  ja, jeg er så enig med deg. nå har jeg tatt tak i dette og bare DET får meg til å føle meg mye bedre 🙂

 28. Takk for flott inspirasjon, her var det mye å velge i! Flink du er! Titter innom deg igjen jeg! Klæm

 29. Fine tips.. Jeg synes personlig det er godt når all jule nips blir tatt ned jeg da ;)Begynner jula litt for tidlig kanskje.. 😉

  Anya

 30. Hei!

  Her var det utrolig mye fin inspirasjon!:)

  Hilsen Siv

 31. Flotte tips! Nå skal jeg gå å pynte stua:)

  x tessi

  https://tessi-la-la-land.blogspot.com/

 32. Hei hei. Som eier av Rivièra Maison Molde, (Norges første rene Rivièra butikk) er det en sann glede å se at du liker produktene så godt og at du legger ut så mange fine bilder:))
  Jeg linker gjerne til siden din om det er greit.
  Ha en fin dag!!

  Elin, Rivièra Maison Molde

 33. Hei!
  Kjempefin innlegg 🙂
  Synes Riviera har så mye fint å tilby 😀
  Ser at vi har ganske lik stil og lurer veldig på hvor du har kjøpt de greinene dine hen? Har lenge vært på utskikk etter slike uten å finne noen som jeg synes er riktig fine. Setter pris om du svarer 🙂

  -Sanam-

 34. Hei:)

  Kjempefin blogg som gir masse inspirasjon:):)

  Hilsen garnguru.blogspot.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *