Spennende nyhet! Da kan vi røpe tid og sted for Gullfjæren!

Da vi skulle velge location for Gullfjæren Interiør Event hadde vi et mål. Stedet måtte ha en helt unik atmosfære, det skulle være sentralt, og det måtte ikke minst gi deltakerne våre masse interiør inspirasjon.

Vi brukte lang tid på å finne det helt rette stedet, og vi er utrolig stolte av å kunne fortelle at Gullfjæren Interiør Event skal avholdes 3. mars på Hotel Continental i Oslo.

Med en gang vi kom innenfor dørene på hotellet, kjente vi at ”her har vi lyst til å være.” Vi ble tatt så godt i mot og vi følte oss helt trygge på at dette er det rette stedet for vårt arrangement.

Hotellet har en helt spesiell historie da det er blitt drevet gjennom fire generasjoner av én og samme familie. De har bygd opp og utviklet Hotel Continental til den virksomheten det er i dag; et av Norges flotteste femstjerners hotell og medlem i The Leading Hotels of the World.

Hotel Continental har 155 hotellrom midt i Oslo sentrum. Rommene og suitene har høy kvalitet, luksuriøst interiør og håndplukket kunst. De har alle sitt særpreg hvor klassiske elementer kombineres med moderne design.

I tillegg til hotellets 155 rom og suiter, kan huset tilby fire restauranter og barer med mat og drikke i verdensklasse samt flere møte- og selskapslokaler. Besøkende fra hele verden og stamgjester fra hovedstaden skaper en livlig og internasjonal stemning. Hotellets unike kunstsamling, historie og atmosfære bidrar til at oppholdet på Hotel Continental blir en femstjerners opplevelse.

Hotellet tar godt vare på sin unike historie samtidig som de henter ny inspirasjon fra dagens trender. Deler av hotellet har vært gjennom en stor renovering men den mer enn 100 år lange historien sitter fremdeles igjen i veggene. Gamle vegger er revet ned, og nye er bygget opp i elegante og tidsriktige rom.

De elegante lysekronene er hengt tilbake, og funkler som aldri før. Veggene prydes som alltid av både norske og internasjonale kunstnere, og flere nye kunstverk er kjøpt inn. Nye møbler fra hele verden er båret inn som gir en total ny opplevelse, som alltid, i klassisk Continental-stil.

Renoveringen foregår fortsatt og når vi skal besøke stedet den 3.mars vil vi oppleve et helt nytt inngangsparti og den berømte dagligstuen vil fremstå i ny, moderne drakt.

Arrangementet vil starte om formiddagen. Det vil bli inspirerende foredrag og spennende workshops i tillegg til selve prisutdelingen. Her vil vi dele ut priser i en rekke kategorier innen interiør. Det blir underholdning og award party.

I tiden frem til arrangementet gleder vi oss til å se alle de fine Instagram kontoene dere deler med oss. Du nominerer andre ved å legge igjen en kommentar på @gullfjaeren med navnet på de du ønker å nominere, og du nominerer deg selv ved å tagge bildene dine med #gullfjæren.

Vi kommer nærmere tilbake med informasjon rundt påmeldingen.

Klemmer fra Marianne @inspirasjonsguidennorge og Franciska @franciskasvakreverden.

Følg oss på @gullfjaeren på Instagram og Gullfjaeren på Facebook.

Foto:Hotel Continental/Marianne Haga Kinder

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Smoothiebiter – deilig sunn snacks

Det er mandag, mørkt og kaldt ute og man har lyst på noe godt. Hva gjør man?

Disse sunne smoothie bitene er perfekte å ha på lur i fryseren, når du vil ha noe godt som du kan spise med god samvittighet.

De er utrolig enkle å lage. Hvis du pleier å lage smoothie er det bare å bruke det du får til overs. Ha det i isbitformer og sett dem i fryseren.

Voila, da har du smågodt som kan spises selv på en mandag. 🙂

Du kan også bruke disse oppskriftene.

Smoothie biter med bringebær og jordbær

150 g gresk yoghurt/yoghurt naturell eller mager kesam
1/2 banan
1 dl kokosmelk eller mandelmelk
100 g frosne bringebær
100 g frosne jordbær
Eventuelt litt Stevia eller honning

Bland alt i en blender og hell det i isbitformer. Fryses et par timer.

Smoothie biter med blåbær og jordbær

150 g gresk yoghurt/yoghurt naturell eller mager kesam
1/2 banan
1 dl kokosmelk eller mandelmelk
100 g frosne blåbær
100 g frosne jordbær
Eventuelt litt Stevia eller honning

Bland alt i en blender og hell det i isbitformer. Fryses et par timer.

Har du prøvd Smoothie Bowls? Klikk HER for å få oppskriften på de du ser på bildet.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Har du hørt om Færøysk eplekake?

Jeg spurte tidligere hva som var favorittkaken deres, og flere nevnte Færøysk eplekake. Jeg hadde aldri hørt om den før, jeg bestemte meg derfor for å teste den ut.

Det var utrolig godt!

Den består av søte krispy marengsbunner lagt sammen med krem med syrlige epler og rømme, toppet med karamellsaus. Det er noe med sammensetningen av søtt, syrlig og karamell som gjør denne kaken super god.

Jeg laget den til svigerfars 70 års dag sammen med Black Magic Cake. Hvis du skal servere to kaker så passer de utrolig godt sammen i smakene. Du finner oppskriften på den HER.

Men nå skal du få oppskriften på Færøysk eplekake.

Marengsbunnene kan lages flere dager i forveien. De er enklest å oppbevare i ovnen (skrudd av) men du kan også oppbevare dem i en stor kakeform. Karamellsausen kan lages dager i forveien og fyllet kan lages flere timer før, men legg kaken sammen rett før servering slik at ikke bunnene blir myke.

Du kan også lage en super rask versjon med ferdige marengsbunner og ferdig god karamellsaus. Det blir veldig godt det også.

Færøysk eplekake

Marengsbunner
5 eggehviter
1/4 teskje salt
300 g sukker
1 teskje Maizena
1 teskje eddik (for eksempel lys 5 %, men bruk det du har. Vineddik kan også brukes)

Fyll
4 syrlige epler, for eksempel Granny Smith
1 1/2 boks Creme Fraiche
3 dl kremfløte
1 teskje vaniljesukker

Karamellsaus
Du kan bruke god ferdigkjøpt karamellsaus, men hvis du har lyst til å lage den selv kan du bruke denne oppskriften. Den er veldig enkel å lage.

1 dl kremfløte*
60 gr melis*
3 spiseskjeer mørk sirup
1 spiseskje vaniljesukker

Pynt:
Eventuelt litt roseblader og en rose (husk å bruke usprøytede roser om den skal være i kontakt med kaken.

Sett stekeovnen på 110 grader.

Start med marengsbunnene. Finn frem to bakeplater og legg på bakepapir.

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Pass på at du ikke visper for lenge, da kan blandingen bli klumpete.

Hell marengsen i en stor sprøytepose med en stjerneformet sprøytespiss. Sprøyt først ut kanten rundt, så resten. Bunnene skal være ca 24 cm i diameter, bruk eventuelt en tallerken å tegne etter. Kanten rundt kan gjerne være litt høyere enn selve bunnen.

Sett bunnene i ovnen. Sett ned varmen til 100 grader. Stek bunnnene ca. 1 og 45 minutter bunnene er sprø og tørre. Skru av ovnen og la bunnene stå i stekeovnen til de er avkjølte, gjerne natten over.

Lag karamellsausen:

Bland alle ingrediensene i en kasserolle. La det småkoke uten lokk til du får ønsket konsistens. Det tar ca 20 – 30 minutter. Rør av og til. Karamellen er ferdig når den har blitt gyllenbrun og den har en passe tykk konsistens. Ha karamellsausen på glass når den er ferdig. Kan oppbevares i romtemperatur i flere uker.

Da lager du fyllet:

Visp kremfløten stiv. Skjær eplene i mindre biter. Vend sammen Creme Fraiche, pisket fløte og vaniljesukker. Rør forsiktig inn eplebitene.

Legg første marengsbunn på et serveringsfat. Ha fyll på, legg på den siste bunnen, ha på mer fyll og topp med karamellsaus. Pynt eventuelt med roseblader og en rose i midten av kaken.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Vinn flott juleservise fra Wik & Walsøe verdi 5 000,-

I dag har jeg en fantastisk fin premie til dere! Eller faktisk to premier!

Det er noe spesielt med et eget juleservise. Serviset man tar frem år etter år, som er med på alle de koselige stundene, fra de enkle julefrokostene i helgene med barna, til den store dagen når alle er samlet på julaften.

Wik & Walsøe har laget et utrolig vakkert juleservise, som står på manges ønskeliste. Det er tidløst og nostalgisk og vil uten tvil være et servise man vil ta frem år etter år.

Jeg er stolt av å kunne fortelle at Wik & Walsøe er en av hovedsponsorene til Gullfjæren Interiør Awards. I den anledning får du og en venn mulighet til å vinne hver deres favoritter fra Julemorgen serviset til en verdi av kr 5 000,- til dere hver. Samlet verdi på premien er kr 10 000,-.

Konkurransereglene er veldig enkle:

Alt du trenger å gjøre er å klikke HER og skrive JA i kommentarfeltet. Da er du med. (Du kan også skrive en kommentar her på bloggen.)
Skriv også gjerne navnet på en venn du har lyst til å vinne sammen med. Da vinner dere begge to.

Vinneren trekkes 10. november.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Marianne Haga Kinder og Inspirasjonsguiden.

For større vinnersjanser kan du også  delta i konkurransen her:

Instagram– @inspirasjonsguidennorge @franciskasvakreverden @gullfjaeren

Facebook– inspirasjonsguiden, Franciskas Vakre Verden, Gullfjaeren

Juleminner for en ny generasjon

Å samles rundt et vakkert dekket bord er selve hjertet i våre juletradisjoner. En langsom frokost med de aller nærmeste. En lang lunsj som glir over i ettermiddag med gode venner. Den høytidelige julemiddagen der gamle tradisjoner videreføres år etter år slik alle både forventer og elsker, mens man samtidig nesten umerkelig tilfører nye. Slik det jo bare må bli når slekt følger slekters gang og nye historier skal fortelles.

Med et design som balanserer vakkert i skjæringspunktet mellom nåtid og nostalgi, har serviset Julemorgen på under ett år rukket å finne sin naturlige plass på et stort antall julebord i både inn- og utland. Serviset kjennetegnes av designer Linda Svedal Walsøes poetiske illustrasjoner, mange av dem inspirert av hennes egne fotografier tatt på turer i kystregionen mellom Norge og Sverige.

Julemorgen består av i alt 21 deler i benporselen som kjennetegnes av et glansfullt og vakkert gjennomskinnelig utseende. Hver del pakkes individuelt og for hånd, slik at hver eneste del oppleves som en gave i seg selv. Serviser i benporselen er perfekt for de spesielle anledninger. Benporselen fra Wik & Walsøe kan vaskes i oppvaskmaskin.

Designstudioet Wik & Walsøe ble etablert i 2006 og markerte seg i løpet av kort tid som en sterk, tydelig og kvalitetsbevisst stemme innen porselen- og glassdesign. Designstudioet har som mål å utvikle og produsere unike produkter av høy kvalitet, som skal skape nye minner og ha varig verdi. Wik & Walsøe er i dag en sterk nordisk merkevare, og produktene selges også på utvalgte internasjonale utsalgssteder. I 2013 ble designstudioet kåret til Åres gründerkvinne av Innovasjon Norge. I 2016 feiret Wik & Walsøe sitt tiårs-jubileum.

Foto: Line Dammen / Per Olav Sølvberg

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Superenkel og supergod sjokoladekake!

Av og til ER det enkleste det beste. Som i denne kaken som er en veldig enkel, men super god sjokoladekake lagt sammen med pisket krem med sjokoladebiter. Det blir ikke mye bedre enn dette.

Det er enkelt å variere kaken også. Bruk andre typer sjokolade som Daim, Snickers og lignende. Pynt med bær eller frukt og vips har du en helt annen kake.

Super enkel og super god sjokoladekake

Sjokoladekake
200 g smeltet smør
4 egg
300 g sukker (erstatt gjerne halvparten med muscovadosukker eller brunt sukker for en rund og god smak)
1½ dl rømme, lettrømme eller Creme Fraiche
2 teskjeer vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1 teskje frysetørket kaffepulver, (Nescafé eller lignende) rørt ut i 2 teskjeer vann. Du vil ikke smake kaffen, den vil bare forsterke sjokoladesmaken.
200 g mel
80 g bakekakao*
2 teskjeer bakepulver (strøkne)
½ teskje salt

Fyll
4 dl kremfløte*
1½ teskje vaniljesukker
50 g mørk sjokolade

Pynt
50 g mørk sjokolade

Sett ovnen på 175 grader.
Smør to runde springformer på sidene (ca. 21 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen.
Smelt smøret og sett det til side.
Pisk egg og sukker luftig (det tar 4–5 minutter). Rør forsiktig inn rømme eller Creme Fraiche, det smeltede smøret, vaniljeekstrakt/sukker og kaffepulver rørt ut i vann. Ha de tørre ingrediensene i en egen bolle. Bland dem godt sammen med en stor visp.
Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.
Ha røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta kakene ut når deigen ikke lenger fester seg.
La kakene avkjøles med en tallerken over formene. Det gjør at kakene beholder fuktigheten. Sett dem eventuelt i kjøleskapet hvis du ønsker det skal gå raskere. Bunnene kan lages dagen før.
Visp kremen, tilsett vaniljesukker og hakket sjokolade.
Legg sammen kaken med krem i midten og på toppen. Pynt med hakket sjokolade.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde.
 

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Da har jeg trukket vinneren av en Nutribullet blender

Da har jeg trukket vinneren av en Nutribullet blender og tre Dream produkter.

Den heldige vinneren ble:

Henriette Ûney Drønen

Gratulerer så mye!

Vinneren er kontaktet direkte.

Hvis du ikke vant denne gangen, har du fortsatt mulighet for å vinne denne flotte premien:

Vinn gavekort på kr 2500,- til Skeidar. Klikk HER for å bli med i konkurransen!

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Det gikk ikke helt etter planen

Husker du jeg ba om hjelp til å velge speil? 😊

Jeg fikk masse god hjelp (tusen takk til alle som la igjen en kommentar og hjalp meg med å velge!). Jeg bestemte meg for speil nr 2 og 4, og så for meg at det kunne bli kjempefint. Men det gikk ikke helt etter planen!

Jeg hadde egentlig tenkt å ha to speil på veggen inn mot kjøkkenet, men da jeg fikk speilene var de ganske mye større enn jeg hadde tenkt og det var ikke mulig å få plass til begge der. (Ja, helt enig, jeg burde ha målt først, men jeg så for meg at det sikkert gikk fint. – Det gjorde det ikke!)

Jeg valgte derfor å bytte speil nr. 2 til speil nr. 3 og gjøre helt om på planene.

Nå henger speil nr. 3 alene på veggen inn mot kjøkkenet og speil nr. 4 fikk hedersplassen i stua, over peisen.

Er det mulig! Jeg må jo le litt av meg selv. Men jeg ble veldig fornøyd til slutt.

Her ser du hvordan det ble.

Jeg har lenge syntes det manglet noe på veggen inn mot kjøkkenet. Nå har den fått et fint blikkfang.

Og her ser du hvordan det andre speilet ble. Jeg synes det ble veldig fint med noe rundt til den firkantede peisen.

Det er utrolig fine speil, tunge og i god kvalitet. Det er noe med speil som skaper liv til rommet.

Speilene er fra CKL Interiør som ligger i Gml. Drammensvei 45, på Stabekk. De har blant annet de flotteste prismelysekronene som er håndlaget etter nøyaktige modeller helt tilbake til 1600-tallet, laget på det eneste verkstedet i Skandinavia som lager prismekroner for hånd. De har også unike glass-lamper fra Heggeli design, håndlagde stearinlys, fantastisk fine utelamper og de flotte bunadspleddene fra Fram Oslo.

Her er bare et lite utvalg av det de har. Se mer HER.

Jeg møtte Lotta som har CKL Interiør første gang da jeg var hjemme hos henne og fotograferte hjemmet hennes til en artikkel til Vakre Hjem & Interiør. Jeg ble helt forelsket i de fantastisk vakre lysekronene hennes og det ble starten på et veldig hyggelig bekjentskap. Hvis du har lyst på noe utenom det vanlige, som man har lyst til å ha lenge, kan jeg anbefale å ta en tur innom Lotta. Hun er i tillegg utrolig hyggelig.

Foto: CKL Interiør og Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Overdådige Snickers cupcakes

fotob_531
Saftige og myke sjokoladecupcakes med fløyelsmyk snickersfrosting toppet med karamell- og sjokoladesaus og biter av Snickers. Dette er cupcakesene du lager, hvis du har lyst til å servere noe som er skikkelig godt.

Overdådige Snickers cupcakes

Ca 10 store

Cupcakes

225 g smør
4 egg
100 g lyst rørsukker (kan erstattes av brunt sukker)
300 g sukker
1,5 dl lettrømme eller Creme Fraiche
1 dl melk
300 g mel
120 g bakekakao*
2 teskjeer vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 teskjeer bakepulver
1/2 teskje salt

Snickers Frosting
225 g romtemperert smør
500 g melis
2 teskjeer vaniljesukker
3-4 teskjeer fløte eller melk
3 Snickers á 75 g skjært i mindre biter

Pynt
2 Snickers á 75 g
ev sjokolade- og karamellsaus

Sett ovnen på 175 grader. Sett store cupcakesformer på et bakebrett.

Smelt smøret, sett det til side. Pisk egg og sukker luftig, det tar ca 5-10 minutter.

Bland smeltet smør med lettrømme ellere Creme Fraiche og melk.

Bland de tørre ingrediensene sammen og sikt dem i eggeblandingen skiftevis med smør/rømmeblandingen.

Ha røren i formene. Fyll formene 3/4 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 – 25 minutter. Test med en kakepinne. Ta ut cupcakesene så snart det ikke henger deig igjen.
Avkjøles på rist med et rent tørkehåndkle over.
Når kakene er helt avkjølte lager du frostingen.
Visp sammen smøret på høy hastighet i ca 5 minutter til det blir hvitt. Tilsett melis og vaniljesukker og pisk til du får en luftig og hvit krem. Det tar vanligvis 4-5 minutter med elektrisk visp på høy hastighet. Tilsett fløte eller melk litt om gangen til du får ønsket konsistens. Ha til slutt i Snickers som er skjært i ganske små biter.
Ha frostingen i en sprøytepose med ønsket spiss. Pynt cupcakesene med skiver av Snickers og evt. litt sjokolade- og karamellsaus.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Eton Mess Brownie – en skikkelig festkake

Eton Mess dessert er en lykkelig blanding av knust marengs, bær og krem oppkalt etter det prestisjetunge Eton College i England.

Eton Mess er første gang nevnt på trykk helt tilbake i 1893 og serveres som en tradisjon på Eton Collage til deres årlige cricket kamp mot Harrow School.

Ryktene sier at den ble til første gang da en hund satte seg på en Pavlova. Uansett hva som skjedde er det i hvert fall en god oppfinnelse.

Jeg har laget min egen kakeversjon, som i tillegg har Brownie og pistasjnøtter. Den smaker helt himmelsk, og er en kake som passer godt til de aller fleste anledningene.

Hvis du ikke liker pistasjnøtter kan de fint unnlates.

Eton Mess Brownie
8-10 personer

Brownies
3 egg
150 g muscovadosukker eller mørkt rørsukker, du kan også bruke brunt sukker
150 g vanlig sukker
125 g god mørk sjokolade
225 g smeltet smør
150 g hvetemel
80 g bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
200 g revet marsipan

Pynt
5 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker
800 g bringebær eller andre bær
1 pose små marengs
80 g usaltede pistasjnøtter
Litt melis*
Ev litt roseblader

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Smør en firkantet form ca. 20 x 30 cm.

Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er hakket i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse. Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du rører godt.

Sikt melet i skålen. Bland i alt det tørre til du får en deilig, seigtflytende røre. Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør godt slik at marsipanen blir jevnt fordelt i røren. Ha røren i formen. Stekes ved 175 grader midt i ovnen i 20–25 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye.

Avkjøl kaken med et rent tørkehåndkle over slik at den beholder fuktigheten. Brownien kan lages dagen før og pakkes i plastfilm når den er avkjølt.

Visp kremen stiv sammen med vaniljesukker. Knus halvparten av marengsen, tilsett halvparten av bringebærene og bland dem i kremen.

Legg brownien på et kakefat, ha kremen over og pynt med resten av bringebærene, marengs og pistasjnøttene over. Dryss med litt melis.

Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde, bringebær er hindbær, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Har du et lite soverom? Her får du 10 gode tips!

Vi har antakelig et av Norges minste soverom! Soverommet vårt er så lite at det dårlig kan kalles et rom og det er så vidt vi klarte å få plass til en seng der.

Det er egentlig ganske komisk for vi bor i et stort hus i tre etasjer, og likevel sover vi i det minste rommet, gangen vår er tre ganger større! Vi kunne ha laget et stort soverom der vi har gang, men siden barna bor i øverste etasjen ville vi være nærmere dem, så da ble det slik.

Tidligere var soverommet vårt en del av gangen i andre etasje. Det var satt inn en liten kontorplass, men ellers var det åpent ut til resten av gangen. Vi valgte å sette inn en dør, slik at det nå er et eget rom. Det er to meter bredt og tre meter langt, vi fikk derfor akkurat presset inn en stor dobbeltseng.

Der sengen står i dag er det et vindu, noe som jo ikke er helt heldig å ha som sengegavl, det løste vi ved å sette opp en stor skjermvegg som blokkerer og skjuler vinduet. En helt super løsning som gjør at man verken tenker på at vinduet er der og som samtidig gjør det umulig for noen å komme inn vinduet.

Selv om rommet er lite, så er det likevel et av favorittrommene mine. Vi har bygget sengen ganske høyt (det gjorde vi ved å legge to rammemadrasser opp på hverandre.) Det er 2,70 fra gulv til tak, det gir derfor en bedre romfølelse. Det sorte og hvite pleddet og kransen med skjell er fra Lykkelig på Haver. På skjermveggen har jeg hengt opp fjær som er tredd på hyssing.

Over senga har vi hengt en sengehimmel som vi kjøpte fra Bali via Ebay. Se mer her. Den gir en helt fantastisk følelse av å våkne ved sydligere strøk. Fra senga har vi utsikt over Oslofjorden.

Etter min mening trenger derfor et rom ikke være stort for å være fint. Her får du mine beste tips til små soverom:

Soverom 1

10 tips til små soverom

  1. La sengen spille hovedrollen. Selv om rommet er lite, trenger ikke sengen være beskjeden. Heng gjerne opp en flott sengehimmel og lag eller kjøp en flott sengegavel.
  2. Tenk kreativt når det gjelder sengegavel. Vi har brukt en skjermvegg fra kremmerhuset, som gir et annerledes utseende. Du kan også lage en flott sengegavel ved å ta utgangspunkt i en MDF plate som du kler med stoff, det blir mye rimeligere enn å kjøpe en ferdig og kan bli like flott. Det kan også være fint med en hel vegg med resirkulert tre i sengens bredde fra gulv til tak. Det gir en flott effekt.
  3. Lag din egen favorittseng.Vi tilbringer mer enn en tredjedel av livet vårt i senga, det er derfor viktig å sove godt. Vi har valgt rimelige madrasser, men en skikkelig god overmadrass. Det gjør at sengen vår er en drøm å ligge i. Myke puter og en fluffy dyne gjør også meg lykkelig.
  4. Sørg for oppbevaring under senga. Det er ofte et sted vi ikke utnytter, men med store sengeskuffer som enkelt kan skyves under senga, får du mye ekstra oppbevaring. En puff for enden av sengen gir også ekstra plass til oppbevaring og ser fin ut samtidig.
  5. Store hotellputer gir luksusfølelse. De har fått trekk av et sort og hvitt bomullspledd.
  6. Heng opp en krok til morgenkåper i stedet for en stol til å legge fra seg klær. Gjør det til en vane å ta av klærne for dagen på vaskerommet, da slipper du store kleshauger på soverommet.
  7. Fjern rot og alt som ikke skal være på soverommet. Ha plass til det du velger å beholde. Hvis du ikke har plass til et nattbord kan en liten hylle gi plass til mobiltelefon en bok eller lignende.
  8. Hvis du har plass til nattbord, kan det være en fordel å velge nattbord med skuff eller skap, på den måten har du plass til bøker, blader og lignende, men det slipper å rote.
  9. Bygg gjerne sengen opp i høyden, særlig hvis du har høyt til taket. Det er bedre å sove høyt enn lavt.
  10. Bruk gjerne speil til å forstørre rommet. Hvis du plasserer et speil på nærmeste vegg ved siden av et vindu, vil det speile vinduet og gi en følelse av at det er to vinduer i rommet.
Soverom 2

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.