Kjempegod Raw Cake – vegansk, glutenfri, melkefri, eggefri og fri for raffinert sukker

Jeg elsker raw kaker. Masse god smak og gode ingredienser.

Denne ukens favoritt oppskrift er derfor en helt fabelaktig deilig Raw Cake som Gry med bloggen Grys Kjøkken har laget. Er den ikke fin?

Grys kjøkken er en spennende blogg med mange fristende oppskrifter på både mat og kaker. Den kan absolutt anbefales. Du finner den her. Gry har også Instagramprofilen @gryskjokkenskriverier #onetofollow.

Det er et ekstra pluss at kaken er både vegansk, glutenfri, melkefri, eggefri og fri for raffinert sukker. Det er derfor en perfekt kake å lage hvis man skal ta hensyn til ulike allergier.

Tips: les hele oppskriften før du lager kaken. Det bør beregnes tid til å bløtlegge både mandlene og cashewnøttene. Samt til frysing av kaken.

Grys fabelaktig gode Raw Cake

Bunnen:
2,5 dl mandler med skall
2 dl dadler uten stein (ca 12)
litt fingersalt

Bløtlegg mandlene i minst 4 timer.

Ta ut steinen av dadlene. Ha alt i en blender og kjør til du får en fin masse. Tilsett litt fingersalt.

Deigen skal være litt fast, slik at man kan trille en liten kule som holder seg i fasong. (litt som mandelmasse)

Kle bunnen av en rund springform med bakepapir. Vil du ha en høy kake, bruker du en 20 cm form. Ønsker du en flatere kake, bruker du en 24 cm form.

Press deigen ut i bunnen av formen. Sett bunnen til side.

Kremen:
240 g cashewnøtter uten salt
Frø fra 1 vaniljestang eller 1 teskje vaniljepulver (rent pulver uten sukker)
2 spiseskjeer rå kokosolje
4 spiseskjeer agavesirup, smak deg frem
1 sitron, saft og skall
10 store blåbær, 4 bringebær og 4 jordbær

Legg cashewnøtter i bløt i vann i minst 12 timer.

Hell av vannet og hell nøttene i en blender/foodprosessor. Ha i vanilje og finraspet skall av en vasket sitron, bare det gule.

Varm opp kokosolje og agavesirup på svak varme. Det skal bare varmes til det er smeltet. (40-50 grader)

Hell det og saften fra en sitron over nøttene. Blend alt til det er blitt en glatt krem.

Del kremen i to like deler.

Blend inn blåbær i den ene delen. Ha blåbærkremen over kakebunnen.

Blend inn bringebær og jordbær i den andre delen. Bre den forsiktig over den første kremen.

Frys nå kaken i minst 4 timer.

Pynting av kaken:
Bringebær
Jordbær
Blåbær
Sitronskall

Tørkede kornblomster eller andre spiselige blomster (hvis du har)

Del jordbærene i to, og lag tynne krøller av tynt sitronskall.

Ta kaken ut av fryseren minst en time før den skal serveres.

Pynt med bær, sitronskall og blomster.

Oppbevar rester av kaken i fryseren.

Foto: Gry Nordvik Karlsen

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Sunn hjemmelaget Nugatti

Sunn Nugatti! Høres det for godt ut til å være sant?

Det er heldigvis ikke det! Denne Nugattien er ikke bare svært enkel å lage, den er også sunn, og smaker utrolig godt!

I vanlig Nugatti er det bare 9 % hasselnøtter, hele 64 % sukker og kunstige tilsetningsstoffer!

I denne Nugattien er det mer enn 50 % hasselnøtter, sunn olje med Omega 3, honning i stedet for hvitt sukker og ingen kunstige tilsetningsstoffer.

Det var overraskende enkelt å lage, og det er jo så sunt at det faktisk går an å ha med på matpakken av og til også. Gjett om barna her i huset synes det er greit?

Sunn hjemmelaget Nugatti

Oppskriften er nok til et stort glass.

200 g hasselnøttkjerner
3 spiseskjeer honning (jeg foretrekker Akaciehonning som er flytende, men bruk den du liker best) Du kan erstatte honning med Sukrin Gold hvis du ønsker et godt lavkarbo alternativ
2 spiseskjeer bakekakao* (strøkne)
2 teskje vaniljesukker
1 dl matfløte*
1 – 1 1/2 dl sunn nøytral olje (jeg har brukt kaldpresset norsk rapsolje som har et høyt innhold av Omega 3)
1 knivspiss Maldonsalt (kan ev erstattes av vanlig salt)

Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter, da får du frem en ekstra god smak. Gni av en del av skallet.

Ha hasselnøttkjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at de er helt tørre, og ikke er fuktige ellers kan det skille seg.)

Mal hasselnøttkjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer honning alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer olje eller matfløte.

Kan oppbevares i kjøleskap i flere uker (til holdbarhetsdatoen på matfløten). Selv om den står i kjøleskap beholder den en myk og kremet konsistens.

Tips: Det er også en fin gave å gi bort til noen som fortjener noe ekstra godt!

Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Matfløte er madfløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Bli med på inspirasjonstur til Oslo

Savannen Interiør

Jeg elsker å finne de små bortgjemte butikkene og stedene som ikke alle kjenner til.

Jeg har akkurat vært på tur til Oslo med to gode venninner og her fant vi masse bra. Jeg deler selvfølgelig gjerne det jeg fant med deg. Noen av stedene kjenner du sikkert til, mens andre kan være nye oppdagelser.

Jeg er ikke sponset av noen av butikkene, 🙂

Vi begynte i en butikk som jeg aldri hadde klart å finne hvis ikke det var fordi Mariann, som var med, fortalte om den.

Den ligger inn en port, rundt et hjørne, ned en trapp og inn en dør i en enebolig. Butikken heter Oscarts gate 54 og ligger på samme adresse. Du kan se mer her. Det er litt av et skattkammer som møter en. En stor fin butikk med masse spennende.

Det er også en egen kafé i butikken, der man kan få kaffe og te og litt å spise til. Absolutt verdt et besøk.

Utenfor butikken er det laget et lite kaféhjørne som er veldig hyggelig å sitte i når været er fint.

Oscarsgate er et fint sted å begynne, herfra er det mange andre hyggelige butikker. Ta gjerne en tur innom Flaneur Food som ligger noen få minutter unna i Niels Juels gate 51. Her finner du masse lekre delikatesser.

Gå gjerne videre til Skovveien. Her finner du blant annet butikken Briskeby Gods. En overflod av en butikk med masse inspirasjon. Den ligger i Skovveien 12.

Bare et steinkast unna  i Skovveien 6A, finner du Sebastian Bruno som er kjent for de fantastiske makronene deres og deilige franske kaker.

Gå videre til Frognerveien 30 og Bond Street Essentials. Her er det også mange lekre interiørting fra kjente designere.

Etter all interiørinspirasjonen kan det være på tide med litt blomsterinspirasjon. MinaMilanda er en herlig blomsteroase på Frogner. Du finner den i Frognerveien 33. Er det ikke fint? 🙂

Da er nok de fleste klar for en matbit. Vi var i hvert fall skrubbsultne, men fant hele tiden nye koselige butikker å gå innom. Champagneria i Frognerveien 2, ble redningen. Vi hadde bestemt oss for å spise middag på den nye restauranten til Jamie Oliver på Aker Brygge, vi ville derfor ikke spise alt for mye. Men litt tapas og et glass Prosecco har man jo  alltid plass til.

Vi var også en tur innom Urban Eatery i Henrik Ibsens gate 90. Det stedet bestemte vi oss for å teste ut en annen gang.

På vei til Aker Brygge gikk vi innom Savannen Interiør. Det er også en butikk jeg absolutt kan anbefale å besøke. De har et stort og spennende utvalg av interiør blant annet fra Afrika og Nepal. De er veldig opptatt av Fairtrade og har mye fint i den etniske stilen.

Og jeg må selvfølgelig avslutte med en av mine absolutte favoritt interiørbutikker. Milla Boutique. Jeg er alltid innom her når jeg er på Aker Brygge. Her finner jeg alltid mye inspirasjon.

Seint på kvelden fant vi endelig frem til Jamie Oliver på Aker Brygge. Vi var spent på maten og hadde veldig høye forventninger, men de ble absolutt innfridd. Så mye deilig mat! Den ene retten var bedre enn den andre og serveringen var utrolig hyggelig.

Slike dager som dette kan man leve lenge på. Jeg håper du har fått litt inspirasjon. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Supergode og kjempeenkle rundstykker til matpakken

Da er det snart skolestart, og det er på tide å komme tilbake til hverdagen.

Det blir ekstra hyggelig med deilige hjemmebakte rundstykker og disse lager du på 1-2-3.

Denne oppskriften er en av mine absolutte favoritter. Enkle ingredienser, INGEN knaing, INGEN etterheving, INGEN utrulling og supergode rundstykker – ja takk!

Jeg bruker alltid det jeg har. De er derfor også en veldig god måte å få ryddet i skuffene på.

Supergode rundstykker på 1-2-3
20 stk

9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær (eller fersk gjær)
1 ts salt
1 ss sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
1200 g Mel, kjerner, frø, nøtter, havregryn etc. (Bruk det du har) Hvor mye mel du bruker avhenger av om det er grovt eller fint og hvor mange kjerner, havregryn etc. du tilsetter. Tilsett litt etter litt og stopp når du for en forholdsvis fast deig. (Se første bilde).

Til rundstykkene på bildet har jeg brukt følgende oppskrift:
9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær (eller fersk gjær)
1 ts salt
1 ss sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
600 g hvetemel
200 g grovt mel (jeg brukte fint sammalt mel)
200 g havregryn
100 g linkjerner
100 g solsikkekjerner
Sesamfrø til pynt

Bland sammen lunkent vann og gjær. Tilsett resten av ingrediensene.

Bruk det du har og prøv deg litt frem. Jeg synes det blir ekstra godt med sesamfrø eller solsikkekjerner strødd på toppen.

runnstykker3-1024x768

Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig (Se bildet over). Du trenger ikke kna.

Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

runnstykker5-1024x768

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i en langpanne som er dekket med bakepapir.

Trykk deigen ut i kantene, og ha evt. på sesamfrø eller solsikkekjerner.

Bruk en pizzaskjærer eller kniv, del deigen opp i 20 ruter, og sett den rett i ovnen.

Stekes ved 200 grader i 20-30 minutter, eller til rundstykkene er gylne og høres hule ut når du banker lett på dem.

Serveres gjerne varme rett fra ovnen. Eller avkjøl dem og bruk dem til matpakker og lignende.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Jeg lager ofte disse på søndagen som brunsj eller ettermiddagskos. Da har vi rundstykker til matpakken i flere dager.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Bli med meg på besøk til en eventyrlig hage i Provence

Litt oppe i fjellene, bak den lille franske byen Vence, ligger denne drømmen av et hjem. Jeg besøkte det en varm og vakker sommerdag og ble helt betatt av stedet.

Det store provencalske steinhuset ligger som et lite slott med vakker utsikt mot Middelhavet. Utsikten strekker seg milevis utover dalen, og oliventrærne sørger for behagelig skygge i sommervarmen. Frokosten ringes inn av klokketårnet med klokker fra et gammelt kloster.

Det er et dansk par Mette og Mikkel som har stedet. De har bodd her i 16 år nå og har skapt et helt unikt sted i pakt med naturen.

Jeg oppdaget huset da vi var på ferie her for noen år siden. Vi hadde leid et mindre hus litt høyere opp på fjellet, og de som leide det ut var og besøkte oss for å sjekke at alt var greit. De spurte hva vi jobbet med, og da jeg fortalte at jeg var interiørfotograf var de veldig ivrige på at jeg skulle komme og se på huset deres. Kanskje det var noe jeg kunne fotografere til en artikkel.

Min erfaring er at det sjelden er de som er mest ivrige etter å få tatt bilder som har hjem som egner seg best til artikler. Jeg var derfor ikke så veldig interessert. Vi var jo der for å ha ferie og jeg var ikke veldig klar for å bruke flere timer på å dra for å se på et hus.

Men jeg lot meg etterhvert overtale, og for et fantastisk hus! Wow! Dette overgikk virkelig alle forventningene mine. Og artikkel ble det. Den er blant annet vist i Vakre Hjem & Interiør.

Hva synes du? Er det ikke fint?

Bli med på en omvisning:

Man ankommer det store huset på baksiden. Her blir man møtt av lyden av gresshopper og rennende vann fra fontenen.

Tårnet gir flott karakter til huset og har en fantastisk utsikt.

På baksiden av tårnet finner man den fantastiske hagen. Her er det flere koselige steder med skygge under oliventrærne.

For en utsikt.

Foran huset finnes denne fantastiske spiseplassen.

Iskald rosévin sammen med ost og brød fra det lokale markedet er ingen dum måte å tilbringe ettermiddagen på.

Hagen fortsetter videre bortover og her er det et stort nesten parklignende område med spiseplasser og flere sittegrupper.

Det store gamle oliventreet sørger for deilig skygge midt på dagen.

Det er en koselig og uformell stemning i hagen.

Dette bordet blir ofte valgt når grillen bak er i bruk.

Deler av hagen er belagt med steinheller, resten er gress.

De har også et eget klokketårn, her ringes det inn til middag.

Hagen har hele seks nivåer og terrasser og er på 4000 kvadratmeter. Her ser du et av mellomnivåene som har en flott olivenlund.

Som tatt ut av en film.

Under olivenlunden har de akkurat blitt ferdig med det nye poolområdet. Er det ikke fint? Poolen 18 meter lang og 5 meter bred.

De ulike nivåene er en fin måte å utnytte en skrånende tomt.

Første gang vi besøkte huset hadde jeg hele familien med og barna fikk lov til å bade i bassenget. Det prater de fortsatt om.

Et helt fantastisk poolområde. Fullstendig usjenert.

Her har de også fått plass til et koselig grillområde under tak.

Legg merke til den store stenvasken bak og det åpne illstedet.

Et perfekt sted å spise middag og se solen gå ned.

Håper du likte omvisingen. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Black Magic Cake – kaken alle prater om!

Har du prøvd kaken som alle prater om?

Denne kaken er virkelig en av de aller saftigste og beste sjokoladekakene jeg noen gang har smakt.

Sjokoladekaken er så saftig at den smelter i munnen, og sammen med fløyelsmyk sjokolademousse og friske bær er dette en kake som virkelig imponerer.

Jeg bakte den til svigerfars bursdag og den var en stor suksess. Den forsvant raskt og alle pratet om hvor god den var.

Jeg har to» hemmelige» ingredienser som jeg mener gjør hele forskjellen. De er muscovadosukker (eller brunt sukker) og frø fra vaniljestang.

Muscovadosukkeret eller brunt sukker gir kaken en myk og runn smak. Frø fra vaniljestang gir en dyp og ekstra god vaniljesmak. Til en festkake som denne mener jeg det er vel verdt å ta med disse to ekstra ingrediensene.

Her får du oppskriften:

Black Magic Cake

175 g hvetemel (4,5 dl)
160 g sukker (2,5 dl)
160 g muscovadosukker (2,5 dl) fåes i de fleste større dagligvarebutikker. Kan erstattes av brunt sukker
70 g bakekakao (2 dl)*
1 teskje natron
1 teskje bakepulver
3/4 teskje salt
Frø av 1 vaniljestang (kan erstattes av 1 1/2 teskje vaniljesukker)
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende) Du vil ikke smake kaffesmaken den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken super saftig.
2 dl kefir* eller Creme Fraiche
1 dl nøytral olje eller 100 g smeltet smør

Sjokolademoussekrem
4 dl kremfløte*
1,5 dl sukker
30 g bakekakao
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker

Pynt
1 pakke Tofféfee
1 pakke Smash
Jordbær og blåbær
Litt melis*
Eventuelt litt sitronmelisse eller mynte

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.

Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet i ca to minutter. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller en elpisker. Du kan også piske den sammen for hånd.

Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.

Fordel deigen i de to formene.

Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel.

Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.

Lag sjokolademousse-kremen.

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.

Når kaken er helt avkjølt legger du den sammen med kremen.

Pynt med bær og sjokolade. Dryss over litt melis.

Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Den er like god dagen etter.

Kan fryses.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kefir er som ymer. Kremfløte er piskefløde og melis er flormelis. Det kan være lidt svært at finde Smash i Danmark, men man kan bruge hvad man vil af chokolade til pynt. Hvis du vil have fat i Smash i Danmark, kan de bestilles HER. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen og Vegar Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

10 gode tips til bedre stemning på soverommet!

Sovorom_02

Soverommet er ofte det som får minst oppmerksomhet, selv om det er et av de viktigste rommene. Ikke bare fordi vi tilbringer mesteparten av tiden her, men like mye fordi dette rommet er det siste vi ser hver kveld og det første vi ser hver morgen.

Heldigvis er det ikke alltid så mye som skal til. Her får du litt gode tips:

10 gode tips til bedre stemning på soverommet!

Start med å ta en titt på soverommet med helt nye øyne. Fjern rot og alt som ikke trenger å være der. Klær, gamle blader og lignende.

Ta alt av tekstiler ut, og luft godt. Gi rommet en god vask.

Vær nøye med hva du tar inn i rommet. Det bør enten ha en funksjon eller være vakkert å se på.

Sørg for at du har en god gardinløsning. Hvis du liker å ha det mørkt, vil et mørkeleggingsgardin være en god løsning. Hvis du foretrekker å våkne med dagslys kan lyse lette sommergardiner være et godt valg.

Store hotellputer gir en eksklusiv følelse og er en fin måte å tilføre mønster eller farger på. Ta gjerne fargen opp i sengeteppet, gardiner eller lignende, for å skape en fin helhet.

Hvis du har det varmt når du sover, kan det være en fordel å bytte til sommerdyner.

Et fint bilde over sengen, en lysekrone eller en flott sengegavl kan virkelig løfte soverommet.

En bukett med sommerblomster gjør det ekstra hyggelig å våkne.

En myk løper foran sengen gir deg en god start på dagen.

Nytt sengetøy gjør underverker. Velg sengetøy som er mykt og svalt. Hvitt eller lyse farger gir sommer stemning.

Sovorom_05

Bonus tips:

Hvis du har muligheten, kan jeg på det varmeste anbefale å flytte soverommet ut!

Hvis du kan se frem til noen dager med skikkelig godt vær, er det noe av det beste jeg kan tenke meg.

Her har jeg kost meg med å flytte ut soverommet vårt. Det er alltid gøy å prøve noe nytt.

Sovorom_01

Du får ikke bedre luft enn dette, herlig frisk sommerluft og en opplevelse utenom det vanlige. Har du en overdekket terrasse er det perfekt, men så lenge været er godt er det ikke noe i veien for å sove helt under åpen himmel heller.

Sovorom_08

Og hva er vel bedre enn å starte dagen med frokost på senga?

Sovorom_03

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Familieferie – Katastrofe eller idyll

Vi har akkurat kommet hjem fra Mallorca etter 10 utrolig fine dager.

Det er alltid litt spennende når man drar på ferie med en annen familie. Det kan enten gå skikkelig bra eller skikkelig dårlig. Vi har reist på ferie flere år alene etter et par opplevelser der det ikke gikk spesielt bra. (Hjelp.) Men denne gangen var det virkelig full klaff. Vi dro med gode venner som har to barn på samme alder som våre og både små og store storkoste seg sammen.

Huset vi bodde i er det beste huset vi har leid. Det ligger bare 10 minutter nord for Palma (Mallorca) og det har alt som to familier trenger. Stort svømmebasseng, 4 store soverom, masse plass og flotte uteplasser.

Det er andre gang vi leier det, men ikke siste. Det ble utrolig nok mye rimeligere enn noen av de sydenturene vi har vært på med barna og det kan ikke sammenlignes. Bare det at man har huset og bassenget helt for seg selv. Barna kan bade så mye de vil uten å forstyrre noen og vi har full kontroll med hva de gjør og holder på med.

Huset fant vi privat. Du kan se mer HER.

Her er litt flere bilder fra huset:

Huset ligger på et stort privat område med sitron, fiken og avokadotrær. Vi fikk beskjed om at det bare var å plukke så mye vi ville, det ble derfor hjemmelaget lemonade daglig. Området er innhegnet med en stor port, men det ligger i et rolig og hyggelig område.

Bassenget er ganske stort 50 kvadratmeter og lykken er at ingen trenger stå opp klokken seks på morgenen for å holde av solstoler. 😉

Ved siden av bassenget var det et stort overdekket spiseområde, her var det veldig koselig å spise både lunsj og middag.

Det var en stor terrasse i andre etasje, den brukte barna til å sove på om natten. Gjett om det var lykke å kunne ligge under åpen stjernehimmel.

Vi var også på båttur da vi var der. De som har huset har også en båtutleie, vi fikk derfor en god pris. Se mer her.

Vi hadde med en privat fører av båten som kjørte oss ut til flere koselige badesteder i nærheten av Palma.

Foto: Franciska Munck-Johansen / Villa Caricuao

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Da har jeg trukket vinneren av gavekortet på kr. 2500,- fra Skeidar – Se hvem som vant her

Da har jeg trukket vinneren av gavekortet på kr. 2500,- til Skeidar.

Den heldige vinneren ble:

Mona Chiristin Sørensen

Gratulerer så mye!

Vinneren er kontaktet direkte.

Hvis du ikke vant denne gangen, har du fortsatt mulighet for å vinne disse flotte premiene:

Vinn sommerens fineste termoflasker til hele familien – verdi kr. 1 596,-. Klikk HER for å bli med.

Vinn gavekort på kr. 3000,- til CKL Interiør. Klikk HER for å bli med.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Har du lyst på boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Verdens beste hjemmelaget potetsalat

Farmoren min var utrolig god til å lage mat og hun laget virkelig Verdens beste hjemmelagde potetsalat.

Jeg var heldig å få oppskriften, og i dag deler jeg den for første gang på bloggen.

Den passer perfekt til grillmat, på koldtbordet eller sammen med en god salat til fisk eller kjøtt.

Den er en god klassisk potetsalat som jeg har laget igjen og igjen.

Her får du oppskriften:

Farmors potetsalat

800 g mandelpoteter*
2 dl Creme Fraiche (kan erstattes av rømme eller lettrømme)
100 gram lettmajones eller vanlig majones
1-3 teskje Dijonsennep (avhengig av hvor mye smak du ønsker)
Eventuelt 2-3 spisesskjeer lake fra sylteagurk*
Salt og pepper
1 liten rødløk i små tern
1/2 purre i små strimler
Litt hakket gressløk*

Eventuelt litt ruccola til pynt

Kok opp potetene. La dem avkjøle.

Bland sammen Creme Fraiche, lettmajones, sennep og lake fra sylteagurk.

Ha i resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. La det stå kaldt til potetene er ferdig avkjølt.

Ha potetene i potetsalaten og vend alt godt sammen. Pynt gjerne med litt ekstra hakket gressløk ved servering.

Kan oppbevares flere dager i kjøleskapet. Den blir bare bedre av å stå litt.

*Info til mine danske læsere: Mandelpoteter er aspargeskartofler. Rødløk er rødløg, purre er porre. Sylteagurk er syltede agurker og gressløk er purløg.

Foto: Franciska Munck-Johansen og Vegar Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.