Gøy med noe nytt til middag!

bacon og egg_18

Har du lyst til å overraske med å lage noe som er litt annerledes til middag eller lunsj?

Da kan jeg anbefale disse! De er kjempegode og det er gøy å prøve noe nytt. Det var også en stor favoritt hos barna.

Kan anbefales.

Her får du oppskriften:

bacon og egg_11

Egg og bacon i muffinsformer

Til 4 personer

8 skiver brød
8 egg
8 skiver bacon
Revet ost (Norvegia aller lignende)
Salt og pepper
Serveres med salat

Smør en muffinsform i metall.

Legg en brødskive i hver form, press den godt ned i formen.

Legg en skive bacon i hver, og hell over et stort egg.

enkel middag_4

Topp med revet ost og salt og pepper.

enkel middag_5

Stekes i ovnen ved 200 grader til eggene har stivnet ca. 20 – 25 minutter. Alt etter hvor fast du ønsker eggene.

Serveres med blandet salat. Det var godt med bygg- og bønnesalat til (denne kjøpte vi ferdig blandet hos Kiwi).

bacon og egg_13bacon og egg_15bacon og egg_16bacon og egg_14bacon og egg_12

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon:-)

 

10 gode tips til å få det mer ryddig

Kjøkken_1

Jeg liker å ha det ryddig, men jeg er ikke særlig glad i å rydde. Det tror jeg er grunnen til at jeg har samlet meg så mange triks til å gjøre det enklere, og dem deler jeg selvfølgelig gjerne med deg. 🙂

Her får du de beste ryddetipsene mine:

 1. Alle ting skal ha et hjem. – Det er antakelig den beste regelen vi har. Når alle ting har et hjem er det raskt å rydde på plass.
 2. Ha mindre ting. Jo flere ting vi har, jo mer er det å rydde. Jeg liker derfor å ha nok, men ikke for mye. Jeg går av og til igjennom skuffer og skap og selger eller gir bort det vi ikke lenger bruker.
 3. Få unna bunkene. Det er fort gjort å lage seg bunker på kjøkkenbenken, i gangen, på soverommet etc. Lag et godt system, slik at du får ryddet unna ting med én gang. Det kan være en fast skuff til nøkler og post i stedet for å legge dem på benken i gangen eller en egen skuff til det som hoper seg opp på kjøkkenet. (Et skilt med nei til reklame på postkassen sparer deg for 45 kilo ekstra post i året).
 4. Fjern ting som roter og gir deg liten plass. Vi trenger ikke ta vare på alt, av og til kan det være godt å gi slipp på noe også.
 5. Ta bilder som minner. I stedet for å gjemme for eksempel alle tegningene til barna, kan du heller ta vare på noen få og ta bilder av resten.
 6. Ha gode vaner. Vi har for eksempel som vane å legge klærne til vask, eller på plass når vi kler av oss for kvelden, i stedet for å legge dem på en stol på soverommet, det gjør at det alltid er ryddig. Vi rer også sengen med en gang vi står opp. (Ikke med sengeteppe og puter, det er jo bare slitsomt, men legger dyner og puter pent.)
 7. Gjør det med én gang. Dette er også en skikkelig god regel. Vi legger på plass ting med en gang vi kommer hjem, i stedet for å la det stå i gangen. Vi har også lært barna at når de er ferdige med ett prosjekt rydder vi det før vi begynner på et nytt. Det gjør det mye mer overskuelig, også for dem.
 8. Kjøp bare det du virkelig har bruk for. Det er lett å bli fristet, men mye ender opp i skuffer og skap. Hvis du er i tvil, så vent!
 9. Ha kurver og bokser til ting som ellers vil skape rot.
 10. Ta med ting som skal ryddes når du likevel går fra ett rom, eller en etasje til en annen. Da blir det fort ryddig.

Vi har en liten lek vi leker med barna. Vi setter klokka på et kvarter, så sier vi klar, ferdig, gå, og så rydder vi alt vi klarer på den tiden. Det er utrolig så mye vi klarer å få unna når alle tar i et tak. Kan anbefales. Det er også et godt tips hvis du har et rom, kott eller lignende som har vokset deg over hodet. Sett klokken på et kvarter og rydd alt du klarer på det kvarteret, gjenta dagen etter, neste uke eller lignende. Man får gjort mye mer enn man tror.

Hva er ditt beste ryddetips?

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Vinn 2 års-abonnement på Vakre Hjem & Interiør

ANNONSE
Da har vi gleden av å gi bort 2 års-abonnement på Vakre Hjem & Interiør. Norges vakreste og mest inspirerende interiørmagasin.
Vi er stolte av å kunne fortelle at Vakre Hjem & Interiør er en av våre utvalgte sponsorer til Gullfjæren Interiør Awards. I den anledning får du og en venn mulighet til å vinne 1 års-abonnement hver. Samlet verdi på premien er kr. 1 584,-.
Jeg har selv abonnert på Vakre Hjem & Interiør i årevis, og noe av det beste jeg vet, er når det kommer en ny utgave i posten. Da lager jeg meg noe godt å drikke og setter meg godt til rette i sofaen. Det er hverdagslykke for meg.

Konkurransereglene er veldig enkle:

 1. Lik Vakre Hjem & Interiør på Facebook. Klikk HER!
 2. Skriv JA i kommentarfeltet på Facebook ved å klikke HER, eller legg igjen en kommentar her på bloggen. Skriv også gjerne navnet på en venn du har lyst til å vinne sammen med. Hvis du vinner – vinner dere begge to.

Vinnerne trekkes 5. februar.

Lykke til!

Foto: @monagundersenfotograf Styling: Stylingmaggie @lamainterior

Konkurransen arrangeres i samarbeid med Marianne Haga Kinder og Inspirasjonsguiden. For større vinnersjanser kan du også  delta i konkurransen her:

Instagram: @inspirasjonsguidennorge @franciskasvakreverden @gullfjaeren

Facebook: inspirasjonsguiden, Franciskas Vakre Verden, Gullfjaeren.

Vakre Hjem & Interiør er bladet for deg som vil bli med inn i de vakreste hjemmene, hyttene og hagene i Norge og i utlandet. Få tips og bli inspirert til å skape ditt unike drømmehjem med vakre detaljer.

Akkurat nå får du også et godt tilbud på abonnement på Vakre Hjem & Interiør med et lekkert duftlys fra Panier Des Sens. Se mer her.

Vakre hjem og Interiør samarbeider med noen av verdens beste fotografer og byr således på fantastiske bilder av inspirerende interiør og arkitektur. Lesere får også ta del av gode råd og veiledning innen interiørdesign og shopping, i tillegg til nyttige produktguider.

Vakre Hjem & Interiør er et magasin for dem som ønsker å skape et personlig hjem med klassisk stil, hvor det gamle er blandet med det nye. I hver utgave presenterer magasinet særegne interiører og lar leseren besøke hjem med sjel og individualitet som utstråler glede. Målet er at leseren skal bli inspirert til å odle frem sin egen unike innredningsstil og gjenspeile den i sitt eget hjem.

I magasinet finner man også smarte gjør-det-selv-tips, shoppingguider og oppskrifter på årstidens matretter. Vakre Hjem & Interiør er rett og slett et komplett boligmagasin i pen forpakning som gis ut åtte ganger i året. Her er litt inspirasjonsbilder fra tidligere utgaver:

Se mer her:

Styling: @tonekrok Foto: @filippatredalphoto

Foto: @birgittawolfgang @sisters_agency

Styling: @tonekrok Foto: @filippatredalphoto

Foto: @annettenordstrom.no

Styling: @tonekrok Foto: @filippatredalphoto

Denne konkurransen er på ingen måte sponset, markedsført, administrert eller knyttet til Facebook.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Sunn sjokoladekake med bare to ingredienser!

fotob_1432

I går delte jeg oppskriften på sunn hjemmelaget Nugatti (eller Nutella), og flere har spurt etter oppskriften jeg hadde med sunn sjokoladekake med nugatti med bare to ingredienser.

Det høres jo nesten for godt ut til å være sant! Tenk at man faktisk kan lage en kake med bare to ingredienser! Det går utrolig nok veldig bra, og ikke bare det, den smaker også kjempegodt!

Du kan helt fint lage oppskriften med vanlig Nugatti, men hvis du ønsker en sunnere kake kan du lage den med sunn Nugatti. Du får oppskriften på det her. Da er det litt mer enn to ingredienser, men det er fortsatt en kjempegod kake.

fotob_1429

Nugatti kake med bare to ingredienser

4 egg
250 g Nugatti eller Nutella, gjerne hjemmelaget

Sett ovnen på 180 grader.

Gjør klar en rund form (ca 15 cm i diameter) Den kan også lages i en større form, da blir den bare litt lavere.

Ha bakepapir i bunnen og rundt sidene. La bakepapiret stikke ca. 10 cm over kanten. Det er enklest å feste bakepapiret hvis du smører sidene på formen først.

Ha alle fire egg i en elektrisk rørebolle og start med å piske et par minutter på lav styrke, så fem minutter på middels styrke, til eggemassen har fordoblet seg.

Smelt Nugattien i mikroovnen eller i en kasserolle. Den skal ikke være veldig varm, bare nok til at den blir mer flytende i konsistensen.

Ha Nugattien i en større bolle, tilsett en tredjedel av eggemassen og bland godt. (Her trenger du ikke være så forsiktig, bare bland i vei). Tilsett en tredjedel til og bland forsiktig, og tilsett resten som vendes helt forsiktig inn. Grunden til at du skal vende det forsiktig inn, er for å beholde mest mulig luft.

Ha massen i formen og stek den midt i ovnen i 25 – 30 minutter, eller til kaken ikke lenger virker flytende når du kjenner etter med et par fingre på toppen. Pass på å ikke steke den for lenge, den skal være myk i midten.

fotob_1430fotob_1431


Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Hjelp meg å velge drømmehuset!

ANNONSE

Panorama

Jeg sitter her med en varm kopp te og ser i den nye husboka fra Norgeshus. Jeg må innrømme at det frister å bygge nytt hus.

Det er så utrolig mye fint å velge mellom. Jeg har inngått et samarbeid med Norgeshus, og skal velge meg mitt drømmehus.

Jeg har lenge drømt om et funkishus, som det på bildet over. Store glassflater, stramme linjer og flott utsikt. Jeg likte også den buede fasaden som er med på å myke opp huset. Ja, og jeg hadde heller ikke sagt nei takk til bassenget.

Fossen

Dette huset synes jeg også er utrolig fint. Det er tøft med ulike plan og den takterrassen ser helt fantastisk ut. Praktisk med carporten som henger sammen med huset.

Flya

Men tenk så deilig det hadde vært å hatt alt på ett plan. Man trenger jo egentlig ikke så stor plass. Dette huset er på 150 kvadrat men har alt man trenger. Jeg drømmer ofte om å nedskalere. Kanskje dette blir drømmehuset.

Gods

Dette huset er også utrolig flott. Klassisk, herskapelig og luksuriøst.

Det er jammen meg ikke enkelt å velge. Hvilket av disse fire husene likte du best?

Du kan se husene fra Norgeshus på nett her. Og du kan bestille husboka her.

Jeg synes det er ekstra hyggelig å få boken sendt hjem. Da kan man lese i ro og fred, uten forstyrrelser. I boka er det også inspirasjon og forklaring fra arkitektene på hvorfor de ulike husene er valgt. Det er ekstra positivt at det er store muligheter for å kunne tilpasse husene til det man selv ønsker.

Du finner Norgeshus på Facebook her.

 

Oppskrift på sunn Nugatti

Flere har spurt etter denne oppskriften og jeg deler den gjerne igjen.

Denne Nugattien er ikke bare svært enkel å lage, den er også så sunn at barna faktisk kan ha den med på matpakken, og den smaker helt fantastisk! Den passer også til deg som sverger til Lavkarbo.

I vanlig Nugatti er det bare 9 % hasselnøtter, mer enn 64 % sukker, billig olje og kunstige tilsetningsstoffer!

I denne Nugattien er det mer enn 50 % hasselnøtter, litt honning i stedet for mye hvitt sukker, sunn olje med Omega 3, og ingen kunstige tilsetningsstoffer.

Sunn hjemmelaget Nugatti

Oppskriften er nok til et stort glass.

200 g hasselnøttkjerner
3 spiseskjeer honning (jeg foretrekker Akaciehonning som er flytende, men bruk den du liker best) Du kan erstatte honning med Sukrin Gold hvis du ønsker et godt lavkarbo alternativ
2 spiseskjeer bakekakao* (strøkne)
2 teskjeer vaniljesukker
1 dl matfløte*
1 – 1 1/2 dl sunn nøytral olje (jeg har brukt kaldpresset norsk rapsolje som har et høyt innhold av Omega 3)
1 knivspiss Maldonsalt (kan ev erstattes av vanlig salt)

Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter, da får du frem en ekstra god smak. Gni av en del av skallet.

Ha hasselnøttkjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at den er helt tørr, at det ikke er fuktig ellers kan det skille seg.)

Mal hasselnøttkjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer honning alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer olje eller matfløte.

Kan oppbevares i kjøleskap i et par uker. Selv om den står i kjøleskap beholder den en myk og kremet konsistens.

Tips: Det er også en fin gave å gi bort til noen som fortjener noe ekstra godt!

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy. Matfløte er husholdningsfløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
 

Nå har jeg fått nok!

Jeg blir så trist når jeg ser alle de forskjellige diettene, som lover gull og grønne skoger, når de mest av alt er med på å gi oss dårlig selvbilde.

«Gå ned 10 kilo på 2 uker», «Slank deg 5 kilo på en uke» Bli kvitt mageflesket, grevinnearmene, dobbelthakene. Drikk dette, spis dette, tren slik. Få denne vakre kroppen!

Jeg har lyst til å rope: NEIIIII! Skjønner dere ikke at vi blir lurt!!

For hva skjer når vi ikke klarer å slanke oss de 5 kiloene på en uke, når vi fortsatt sitter igjen med «litt for mange» kilo? Eller går opp og ned i vekt? Hvordan får det oss til å føle? Og hva gjør det egentlig med kroppen vår?

Føler vi oss mislykkede, ikke gode nok og føler vi at alle andre klarer det bedre enn oss?

Ja, det er akkurat det som skjer? Og hva skjer hvis man har det dårlig med seg selv, da får man i hvert fall ikke mot nok til å trene eller til å ta vare på kroppen sin, da er det veldig lett å trøste seg med usunn mat.

Det er virkelig ikke greit!

Nå har jeg fått nok!

Nå er det på tide at vi boikotter alt dette umenneskelige kroppspresset, og i stedet finner andre løsninger!

Bli heller med på Bra nok dietten!

Bra nok dietten får du ikke kjøpt noen steder, men det er antakelig en av de mest effektive diettene som finnes.

Bra nok dietten handler om at du gir deg selv lov til å være bra nok, det handler om at du får øynene opp for, at du allerede er bra nok!

For du er allerede bra nok! Du er MER enn bra nok!

Når man har det bra med seg selv, så vil man automatisk også ta bedre valg. Det spiller ingen rolle om du veier noen kilo for mye, eller for lite, men det er viktig å ha en kropp man trives i. Og det får man, hvis man starter med å skjønne at man er bra nok! Da kan vi ta de gode valgene og da er det også mye enklere å få de gode resultatene.

Så start med å si til deg selv at du er bra nok! Start med å begynne å tro på at du er bra nok.

Og ta så de små gode valgene, for det handler ikke om å sulte seg i noen uker, det handler om å skape et liv, som akkurat DU synes er bra!

I stedet for å tvinge deg til å trene med noe du ikke liker, så finn heller noe du synes er gøy, da vil det ikke føles som trening, og da får du faktisk gjort det.

Jeg var aktiv kroppsbygger i 5 år, trente 6 dager i uken og fulgte alle regler for trening og spising. Det var gøy i starten, men etterhvert ble det bare et ork, jeg måtte tvinge meg avgårde til treningssenteret og jeg mislikte å være der.

Jeg leste en bok om å følge hjertet sitt og gjøre det man hadde lyst til, og der og da gikk det opp for meg at jeg 6 dager i uken gjorde noe jeg ikke hadde lyst til. Jeg sluttet å trene vekter på dagen, og begynte å ri og danse i stedet. Det er mer enn 20 år siden, og jeg har ikke angret et sekund.

Jeg danser fortsatt og jeg gleder meg til å dra på trening hver gang. I tillegg tar jeg 7-minutter´n, rett og slett fordi jeg vet at kroppen min har skikkelig godt av det. (Du kan se mer om den her). Det gir meg en masse helsegevinster som helt klart gjør det verdt det. (Nei, jeg er ikke sponset.) 🙂

Og når det gjelder mat, som er det aller viktigste, om man ønsker å gå ned i vekt, så har jeg sterkt tro på at det er mye viktigere å velge en god livsstil, enn å velge en god slankekur.

Vi vet jo innerst inne hva som er bra for oss og hva som ikke er det. Jeg elsker kaker, men jeg vet også at jeg ikke kan spise dem hver dag. Jeg spiser kanskje kake et par ganger i måneden, og da gjør jeg det med god samvittighet. Det handler nemlig om balanse, det handler om å finne en god livsstil, som man lett kan leve med.

Det handler om å ta gode valg og finne gode vaner. Gjør det enkelt for deg selv, og finn en livsstil som passer akkurat deg.

Kanskje kan du:

 • Spise litt mindre porsjoner av det du vanligvis spiser
 • Servere middagsmaten som ferdige porsjoner på tallerkenen, (det er lett å bli fristet om maten står på bordet)
 • Velge mer grønt og kjøtt og mindre ris, pasta og poteter
 • Gå på jakt etter sunne matvarer og la de ta større plass i løpet av en dag.
 • Bytte ut usunn drikke med vann, start gjerne med en gang om dagen og øk derfra.
 • Få familien med på å spise sunnere
 • Spise sundt i hverdagen og heller skeie ut på lørdagen. (Lørdagsgodt er ikke bare for barn).
 • Gå på jakt etter sunne og gode oppskrifter

Smaksløkene våre endrer seg, når vi venner dem til å få mindre søtt og fett vil alt smake mer og enda bedre.

Noe av det viktigste er å kjenne etter, virkelig kjenne etter. Er jeg virkelig sulten nå, eller spiser jeg fordi jeg er lei meg, glad eller noe annet? føler jeg at jeg fortjener en belønning eller trenger jeg trøst? Gi heller deg selv belønning og trøst på andre måter, og spis bare når du er sulten. Spis mindre porsjoner og kjenn etter når du er mett. Da holder det. Når du blir sulten igjen spiser du noe som er godt og sunt. Jo bedre du blir til å lytte til kroppen, jo bedre vil du få det og jo sunnere kropp vil du få.

Og ikke minst slutt å prøve å få til en kropp, som er umulig å få til. Jeg er 1.63 høy og kommer ALDRI til å få en standard modellkropp, uansett hvor mye jeg trener eller hvor sunt jeg spiser. Jeg har slapp hud på magen, åreknuter og cellulitter, men hva gjør vel det! Jeg har en sunn kropp som jeg er glad i og trives med. Jeg sulter den aldri, jeg tar bare gode valg og unner også meg selv kake og lignende av og til.

For livet er for kort til å være på evig slankekur! Og du fortjener så mye mer!

For du er bra nok! Mer enn bra nok!

 

Slik lager du flotte islykter!

islykter_04

Nå er det et helt perfekt vær å lage islykter i! Kuldegrader over det meste av landet og værmeldingen sier minusgrader i mange dager fremover, så da er det bare å sette i gang! Morsomt å lage med barna også!

Her får du de aller beste tipsene for å lykkes!

Islykter

Anne som har bloggen Moseplassen (og som også er en av mine gode bloggkollegaer i United Influencers), vil jeg påstå er norgesekspert på området! Hun har antakelig laget flere islykter enn de fleste, og hun har mange gode tips å komme med! Jeg har fått lov til å dele de beste tipsene hennes med dere! Se bare på islyktene over (bildet er tatt av Anne)! Er de ikke fine?

Slik lager du islykter med ballonger:

 • Ta en helt vanlig ballong og fyll den med kaldt vann. Det gjør du enklest ved å tre den inn på krana før du skrur den på.
 • Knyt ballongen. (Blås evt. inn litt luft. En stor luftboble gjør at isklumpen blir helt flat på toppen og da er det enkelt å lage en pen åpning, eller du kan snu isklumpen opp ned og bruke den flate siden som fot.
 • Sett ballongene ut i kulda i skåler, eller lag en dump i snøen de kan stå i. De bør helst stå på høykant, slik at de får den fine kulefasongen.
 • La ballongen stå ute til den har fryst så mye at den har fått passe tykke vegger. Det avhenger litt av hvor kaldt det er. Er det minus fem grader og vindstille anbefaler Anne å la en stor ballong stå i mindst 24 og maks 40 timer. Ved ti minus må den stå minst 16 og maks 36 timer. Er det minus 15 grader anbefaler hun å la den stå i maks 20 timer. Blåser det så fryser ballongene fortere enn om det er vindstille. Det er enklere å lykkes med store ballonger, da de har bedre plass til lys.
 • Ta ballongen inn i en vask eller lignende. Klipp hull øverst i ballongen og fjern ballongen. Lag hull øverst i ballongen med en hammer eller lignende, men slå forsiktig, slik at du ikke knuser hele lykten. Hvis du har fått veldig tykk is på toppen av lykten kan du bruke en syl eller et bor for å lage hull.
 • Du kan også bruke varmt vann for å smelte isen og lage en flott kant på lykten.

Du kan se video om hvordan man gjør det og få flere tips fra Anne her.

islykter_01

Slik så islyktene mine ut. 🙂 Ikke like perfekte som Anne sine, men veldig stemningsfylt for det. Og veldig artige å lage sammen med barna.

islykter_02islykter_03

Jeg hadde litt blomsterblader i noen av dem, det ble også en fin effekt.

islykter_05

Den største sprakk, men den ble fin som halve lykter også 🙂

islykter_07


Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon. 🙂

 

Vinn 2 gavekort på 1500,- til Desenio plakater og rammer

ANNONSE

Eiendomsmegler Krogsveen gir nå bort 2 gavekort til Desenio plakater og rammer til en verdi av kr 1 500,- per stk!

En bildevegg er en enkel og flott måte å fornye et rom på. Hos Desenio finner du ett av Skandinavias største utvalg av plakater og tilbehør. De har flotte motiv til alle rom og interiørstiler.

Har du lyst til å vinne?

Konkurransereglene er veldig enkle:

 1. Lik Krogsveen på Facebook. Klikk HER!
 2. Skriv JA i kommentarfeltet på Facebook ved å klikke HER, eller legg igjen en kommentar her på bloggen. Skriv også gjerne navnet på en venn du har lyst til å vinne sammen med. Hvis du vinner – vinner dere begge to.

Vinnerne trekkes 7. februar.

Lykke til!

Her får du litt inspirasjon:

I følge Norsk Kundebarometer, har Krogsveen de mest fornøyde og lojale kundene blant eiendomsmeglerne.

Krogsveen har spesialisert seg på eiendomsmegling siden 1975. De har 315 ansatte fordelt på 51 meglerkontorer og mer enn 40 års erfaring har lært dem å ikke overlate noe til tilfeldighetene. De har gjennomprøvde systemer for alt. Det sikrer kompetanse i alle ledd og gjør det mulig å følge opp flere tusen potensielle kjøpere på en god måte. Kanskje det er derfor de har så mange fornøyde kunder.

Hvis du skal kjøpe bolig, har de blant annet et eget boligsøkerregister som hjelper deg til å finne akkurat din drømmebolig. Du kan også få din egen boligkjøpsrådgiver som kan hjelpe deg i hele prosessen. Se mer HER.

Hvis du skal selge bolig, har de en utrolig praktisk lynvurdering, som kan gi deg en verdivurdering av boligen din på noen få minutter. Du vil også få hjelp gjennom hele prosessen, slik at det å selge bolig blir enkelt og trygt. Se mer HER.

Foto: Krogsveen/Desenio

Denne konkurransen er på ingen måte sponset, markedsført, administrert eller knyttet til Facebook.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Jeg er tilbake på Kakekrigen!

fotob_490

Jeg er visst tilbake på Kakekrigen om dagen.

Jeg trodde dere skulle slippe å se mer til meg herfra, men nå strømmer det på med meldinger om at jeg er tilbake på skjermen. Sesongen jeg var med på går tydeligvis i reprise.

Det var en stor opplevelse å være med på Kakekrigen. Jeg møtte utrolig mange hyggelige mennesker og fikk et minne for livet.

Dette er kaken jeg selv var mest fornøyd med, da jeg var med. Den ga meg også det gule lederforkleet. Det er en helt sinnsykt god konfektsjokoladekake toppet med mascarponekrem med smak av appelsin og lime og masse friske bær.

Og stappfull av antioksidanter med alle de friske bærene, sitrusfrukter og mørk sjokolade som er i den, så er det vel nesten som en sunn kake å regne. 😉

Verdens beste sjokoladekake med mascarponekrem og bær

Sjokoladekake:

4 egg
75 g mørkt Muscavadosukker eller rørsukker
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte*
350 g god mørk sjokolade (jeg foretrekker Odense 55 % som fåes på blant annet Kiwi)
50 g hvetemel
1 teskje ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang

Mascarponekrem med smak av appelsin og lime:

150 g Mascarpone
300 g Philadelphia kremost naturell
130 g melis*
1 vaniljestang
Skall fra 2 lime (ca. 1 1/2 litt presset teskje)
Skall av 1 appelsin (ca. 1 1/2 litt presset teskje)
Saft fra 1 lime

500 g bringebær*
500 g blåbær
200 g rips

Melisdryss på toppen

Sjokolade-sommerfugler

100 g mørk non temp sjokolade (fåes blant annet hos Cacas.no)
Sprøytepose
Sjablong
Plastlomme

Forvarm ovnen til 190 grader.

Gjør klar en rund paiform ca 28 cm i diameter. Smør formen. Du kan også bruke en springform.

Pisk egg og sukker sammen for hånd. Ta frøene ut av vaniljestangen.

Ha smør, vanilje og kremfløte i en kasserolle. Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke.

Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel. Ha røren i en rund smurt paiform.

Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter. Sett klokken på 10 minutter og sjekk ofte!

Kaken skal ikke være helt stekt. Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen. Den stivner når den blir avkjølt.

Ta kaken ut av ovnen. Hvelv den forsiktig over på kakefatet den skal stå på. Sett kakefatet opp ned på formen og snu den rundt. Legg et rent tørkehåndkle over for å holde på fuktigheten.

Avkjøl kaken.

Slik lager du mascarponekremen:

Vask appelsin og lime. Tørk dem godt med papir. Riv skallet. Pass på å bare få med det grønne og orange, ikke det hvite!

Ta ut frøene av vaniljestangen. Rør sammen skall, saft, melis og frø fra vaniljestang.

Ha mascarpone og Philadelphia i en bolle. Rør forsiktig med en liten visp* for hånd. Stopp når alt er blandet fint sammen!

Ha mascarponekremen over den avkjølte kaken og pynt med bærene. Det skal være mye bær.

Sikt til slutt litt melis over kaken.

Pynt gjerne med sjokolade-sommerfugler. (Kan utelates).

Smelt sjokoladen i mikroovn. 40 sekunder først, så 30 sekunder. Rør til sjokoladen er helt smeltet.

Ha sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull. Lag sommerfugler på plastlommen.

Sett til avkjøling på benken eller i kjøleskap. Pynt kaken med sommerfugler

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis og bringebær er hindbær. Visp er piskeris.

fotob_488

Foto: Christine Heim/Kakekrigen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4