Trøffelkake med sjokoladefyll og italiensk marengs

Sjekk denne kaken! Er den ikke bare helt nydelig?

Med en gang jeg så den, visste jeg at den måtte bli denne ukens favoritt oppskrift.

Det er dyktige Cathrine med siden Glitteriine som har laget den. Jeg har akkurat oppdaget siden hennes, og jeg kommer helt sikkert til å besøke den mange ganger for flere gode oppskrifter. Du finner henne på Instagram som @glitteriine.

Jeg har fått lov til å dele oppskriften med dere og det er jeg veldig glad for. Her får du den.

Italiensk Kjærlighet

Bunn
5 eggehviter
200 g sukker
125 g hasselnøtter
125 g mandler
1 teskje vaniljesukker

Sjokoladefyll
3 dl kremfløte*
250 g sjokolade (gjerne en blanding av 70% og melkesjokolade)
1 spiseskje smør

Italiensk marengs
250 g sukker
1 dl vann
4 eggehviter
1 teskje sitronsaft

Fremgangsmåte

Bunn
Sett ovnen på 180 grader.

Kvern mandler/hasselnøtter med skallet på i en mandelkvern eller blender.
Stivpisk eggehvitene sammen med sukker, deretter rører du forsiktig inn malte mandler/hasselnøtter. Legg det i en rund smurt kakeform (26 cm) med bakepapir i bunnen, og stek på 180 grader i ca 30 minutter. La bunnen avkjøles i kjøleskap før du lager resten av kaka.

Når bunnen er helt avkjølt, er det lurt å skjære med kniv langs kanten av kakeformen, for så å åpne kakeformen litt så bunnen løsner fra sidene. Det gjør det enklere å få ut kaken helt til slutt. Ta kaka ut av formen og plasser den på ønsket kakefat. Kle springform-ringen med bakepapir langs kantene og sett den på plass rundt kaka. Viktig at den er helt tett, hvis ikke den er helt tett kan du bruke en kakering som er 1 str. mindre. (24 cm)

Sjokoladefyll
Kok opp fløten, trekk kasserollen av platen og ha i smør og sjokolade (knekt i biter). La det stå i 1-2 min. Rør forsiktig til alt er smeltet. Avkjøl fyllet litt og hell den deretter over den avkjølte bunnen. Sett kaken inn i kjøleskapet til det stivner. Helst over natten.

Italiensk marengs
Pisk eggehvitene lett sammen med 50 g av sukkeret og sitronsaft. Bruk lav/medium hastighet på mikseren, da får du pisket inn mer luft.

Kok opp resten av sukkeret og vann og la det koke til temperaturen er 120-121 grader (bruk sukkertøytermometer).

Hell sukkervannet (sirupen) i en tynn stråle i eggehviten mens du visper på medium hastighet (unngå å treffe vispen). Ikke la sirupen avkjøle før du har den i eggehviten! Pisk så kraftig i ca 10-15 minutter, til marengsen er blitt stiv og blank, og den har fått romtemperatur. Bre marengsen over trøffelfyllet.

La kaka avkjøles i kjøleskap før servering. Skjær langs kanten av kakeformen før du løsner den, så fyllet ikke henger seg fast.

Hvis du ønsker det kan du bruke en marengsbrenner til å brenne marengsen, slik at den får en fin farge. Du kan eventuelt sette kaka under grillen i ovnen ett minutt eller to. Du trenger ikke å gjøre det, den smaker like godt uten, men det gir en fin effekt.

Foto: Glitteriine.

Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde.

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Disse blir garantert populære på 17. mai!

17. mai er ikke langt unna. Hvis du har lyst til å lage noe som garantert blir populært, kan jeg anbefale disse spydene i rødt hvitt og blått.

Det er alltid de som blir først borte av alle kakene vi setter frem, og barna elsker dem!

Dette er favorittoppskriften min på Brownie. Det tar ikke mye lenger tid å lage enn pose brownie, men den blir utrolig mye bedre!

Brownies

  • 3 egg
  • 300 g sukker
  • 125 g god mørk sjokolade for eksempel Odense 55 %
  • 225 g smeltet smør
  • 150 g hvetemel
  • 80 g bakekakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g revet marsipan

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Smør en firkantet form ca. 20 x 30 cm.

Rør sammen egg og sukker. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis*. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er hakket i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse. Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du rører godt.

Sikt melet i bollen. Bland i alt det tørre til du får en deilig, seigtflytende røre. Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør godt slik at marsipanen blir jevnt fordelt i røren. Ha røren i formen. Stekes ved 175 grader midt i ovnen i 20–25 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye.

Avkjøl kaken med et tørkehåndkle* over slik at den beholder fuktigheten. Brownien kan lages dagen før.

*Info til mine danske læsere: Eggedosis er eggesnaps, tørkehåndkle er viskestykke.

17. mai brownie_05

17. mai spyd
Du får ca 30 spyd (som på bildet)

1 porsjon brownie (se oppskrift over)
3 pakker jordbær
1 stor pakke marshmallows
2 store pakker blåbær
Små grillspyd

Lag spyd med blåbær, jordbær, marshmallows og browniebiter. Legg dem gjerne i en stor plastbeholder, slik at ikke marshmallowene blir tørre.

17. mai brownie_0117. mai brownie_04

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Jeg tror jeg har funnet drømmeboligen!

Jeg liker å se på boliger til salgs. Her finner jeg alltid mye inspirasjon, og det er gøy å drømme seg litt bort.

Det er ikke så ofte jeg ser boliger som virkelig får hjertet til å banke litt ekstra, men denne som jeg fant i dag, er for meg en skikkelig drømmebolig.

Det er noe med utformingen på huset, den herskapelige stilen, og måten man føler seg ønsket velkommen på når man ser huset. Her kunne jeg gjerne ha tenkt meg å bo. Den ligger i Mysen og er på 593 kvadratmeter med 6,3 mål tomt.

Den har en litt høy pris, men i forhold til hva man får, var det egentlig ikke så ille. (En leilighet i Drøbak på 130 kvadratmeter koster utrolig nok det samme.) Og drømme har man jo alltid lov til, ikke sant?

Den er til salgs gjennom Krogsveen. Se mer her.

Foto: Krogsveen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 3
 

Syndig deilige sjokolade-cupcakes med fløyelsmyk sjokoladekrem

høst_02

Dette er cupcakesene for deg som elsker sjokolade, og hvem gjør ikke det? Sjokoladecupcakes som er så myke og saftige at de smelter på tungen, toppet med fløyelsmyk sjokoladesmørkrem. Mmm, velkommen til en liten bit av sjokoladehimmelen.

Servér dem gjerne sammen med varm kakao med krem.

Tips: Du får stripene på glasset ved å ha litt sjokoladesaus på kanten av glasset før du har i kakaoen.

Syndig deilige sjokolade-cupcakes med fløyelsmyk sjokoladekrem

Ca. 20 stk.

Cupcakes
4 egg
75 g Muscovado-sukker (eller brunt sukker)
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte
350 g god, mørk sjokolade, helst 70 %
50 g melkekokesjokolade i god kvalitet
50 g hvetemel
1 ts ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 1 stang

Sjokoladesmørkrem
225 g god, mørk sjokolade
500 g melis
225 g mykt smør
2 ts vaniljesukker
1 knivsodd salt, gjerne Maldonsalt
4–6 ss melk

Sett ovnen på 180 grader varmluft og sett cupcakes­former på et bakebrett.

Hakk sjokoladen i mindre biter. Visp egg og ­sukker lett sammen for hånd. Ta frøene ut av vanilje­stangen. Ha smør, vaniljefrø og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen så vidt begynner å små­koke. Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og sikt i mel.

Ha røren i formene. Fyll formene 3/4 fulle.

Stekes midt i ovnen i 6–8 minutter.

Disse kakene skal ikke være helt gjennomstekte. De skal være så stekte at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar dem ut av ovnen. De stivner litt når de blir avkjølt.

Sett kakene til avkjøling på rist, med et rent kjøkken­håndkle over. De kan også avkjøles i kjøleskap hvis du har dårlig tid.

Sjokoladesmørkrem:
Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn (30 sekunder om gangen ved full effekt. Rør mellom hver gang). La blandingen avkjøle litt.

Ha melis, mykt smør, vaniljesukker og salt i en mikse­bolle. Bruk gjerne flatvispen/padlevispen hvis du har en slik, eller vanlig elektrisk visp. Visp i 5 min­utter, skrap ned sidene underveis. Tilsett sjokoladen og visp ved medium hastighet til alt er godt blandet. Hvis frostingen virker litt tørr tilsetter du litt og litt melk til du får ønsket konsistens.

Bruk en stor stjerneformet sprøytetipp. Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle. Ha frostingen i posen. Pynt med smørkremen.

Selve cupcakesene egner seg til frysing. De kan også fryses med frosting, men de smaker best med fersk frosting.

høst_03høst_01høst_04

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 3
 

Da har jeg trukket en ny vinner!

Da har jeg trukket vinneren av den lekre ponchojakken fra Dehn Design til en verdi av kr 1 598,-. Du finner den HER.

Den heldige vinneren ble:

Tone Merethe Holte

Gratulerer så mye!

Vinneren er kontaktet direkte.

Hvis du ikke vant denne gangen, har du fortsatt mulighet for å vinne disse flotte premiene:

Klikk HER for å vinne et gavekort på kr 2000,- til Skeidar.

Klikk HER for å vinne et gavekort på kr 5000,- til Skeidar.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4
 

Vil du vinne et gavekort på 5000 kroner?

Skeidar gir bort et gavekort på hele 5000 kroner! Som du kan bruke til hva du vil i varehusene deres over hele landet.

Konkurransereglene er veldig enkle:
Alt du trenger å gjøre er å skrive en kommentar under et av bildene med hvilken hagemøbelgruppe du liker best – 1, 2, 3 eller 4.
og like Skeidar på Facebook, klikk HER. Da er du med i konkurransen!

Vinneren trekkes 2. mai.

På bildet ser du:

1. Rosenborg verdi 8.999,-
2. Monaco verdi 9.999.
3. Hard & Ellen verdi 10.495,-
4. Hillesund verdi 19.999,-

Lykke til!

Akkurat nå bugner varehusene til Skeidar av masse spennende nye hagemøbler. Her ser du bare et lite utvalg. Klikk HER for å få mer inspirasjon.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4
 

Fristende Pavlova med friske bær

Pavlova er en av mine absolutte favorittkaker!

Denne ukens favoritt oppskrift er det Victoria med bloggen Food by Victoria som står bak. Den så så fristende ut, at den var et enkelt valg. Victoria har forresten en kjempefin blogg med masse godt. Kan anbefales. 🙂

Den opprinnelige oppskriften er med ferdig vaniljekrem, men jeg vil anbefale deg å lage den med hjemmelaget vaniljekrem. Det er enkelt å lage og det blir SÅ mye bedre! Jeg har lagt til oppskriften min, som er veldig lett å lykkes med.

Pavlova er en utrolig frisk og god kake. Jeg elsker når marengsen er litt seig i midten, toppet med masse deilig vaniljekrem og bær. Mmm.

Perfekt å servere som en avslutning på en godt måltid. Topp med dine favoritt bær og frukt. Personlig synes jeg denne varianten med granateple er ekstra frisk og god.

Pavlova med røde bær:

Marengsbunn
4 eggehviter
200 g sukker
1 teskje hvitvinsedikk
1 1/2 spiseskje Maizena*

Vaniljekrem
Frø fra en halv vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
4 dl matfløte* eller kremfløte*
3 eggeplommer
70 g sukker
15 g Maizena*

Pynt:
5 dl kremfløte + 2 spiseskjeer sukker
1 lite granateple
1 kurv bringebær*
1 kurv jordbær
Melis og mynte til pynt

Sett ovnen på 180 grader.

Pisk eggehvitene lett sammen på lav hastighet. Tilsett sukker litt etter litt og øk hastigheten. Husk det er viktig å piske marengsen lenge for å få en en pavlova som ikke sklir ut når du steker. Jeg bruker å piske i ca. 20 minutter.

Rør inn Maizena og hvitvinseddik for hånd. Du kan enten lage én stor pavlovabunn, eller to små som legges oppå hverandre. Hvis du ønsker to bunner kan du dele røren i to og fordele den på to ulike bakebrett med bakepapir. Tegn opp to sirkler, slik at de blir ca like store. Bruk gjerne en tallerken til å tegne etter. Snu bakepapiret. Om du steker to bunner på en gang bør du bruke varmluft.

Sett bunnene i ovnen og skru temperaturen ned til 150. Stekes i ca 60 minutter. Skru av ovnen å la det bli helt kaldt i ovnen før du tar bunnene ut. Det er perfekt å lage dem kvelden før, da kan de stå i ovnen natten over. De kan også oppbevares i en stor kakeboks.

Vaniljekremen kan du også gjerne lage dagen før. Start med å skjære vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp* innimellom. Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen. Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok, tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.)

Rett før servering pisker du kremfløten med sukker til krem. Bland vaniljekremen med kremen, eller legg dem lagvis. Ha krem på første bunn. Ha over bær. Legg på den andre marengsbunnen. Ha godt med krem på og resten av bærene. Ha gjerne ekstra mye bær på toppen.

Pynt med en melisdryss. Jeg synes det er godt med frisk mynte også. Gjerne finhakk den.

*Info til mine danske læsere: Matfløte er husholdningsfløde, kremfløte er piskefløde, Maizena er majsstivelse, melis er flormelis, bringebær er hindbær, visp er piskeris.

Foto: Food by Victoria

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4
 

Italiensk brød med parmesan og urter

Finnes det noe bedre enn hjemmebakt brød? Bare duften når det står i ovnen!

Dette brødet har en deilig smak av parmesan, hvitløk og urter, og du kan lage det enten som brød eller som rundstykker. Det smaker godt som tilbehør til en god suppe eller salat eller med pålegg.

Her får du oppskriften.

Italiensk urtebrød med parmesanost 
2 brød

6 dl lunkent vann (håndvarmt)
50 g fersk eller tørket gjær
1 spiseskje honning eller sukker
2 teskje Maldonsalt eller havsalt (kan ev erstattes med vanlig salt)
1/2 dl olivenolje eller smeltet smør
1 dl blandete hakkete urter, basilikum, oregano, timian, rosmarin eller lignende. Bruk gjerne ferske urter, men tørkede kan også brukes.
1-2 fedd hvitløk
2–3 dl finrevet parmesanost
ca. 1 kg hvetemel

Oppløs gjæren i temperert vann og tilsett honning, salt og olje. Hakk urtene og press hvitløken, bland de sammen med resten. Bland til sist i mel og halvparten av parmesanosten. Det kan variere hvor mye mel du trenger å bruke, da noe mel er tørrere enn annet. Prøv deg derfor frem og bruk så lite mel som mulig. Deigen skal ikke være klissete, men myk og glatt.

Elt deigen godt for hånd, eller kjør den noen minutter i kjøkkenmaskinen.

La deigen heve overdekket i ca. 45 minutter et lunt sted. Form deigen til to brød og fordel parmesanosten på brødene. Etterheves i ca. 30 minutter på bakeplate med bakepapir.

Stekes ved 200 grader i 30–40 minutter eller til det høres «hult» ut når man banker på brødet med fingeren.

Hvis du ønsker å lage rundstykker former du deigen til rundstykker i stedet og etterhever det i 30 minutter på bakeplate med bakepapir. Stekes ved 200 grader i ca 10 minutter eller til det høres «hult» ut når man banker på rundstykkene med fingeren.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4
 

Er det mulig å totalt forvandle en hytte på bare 6 uker?

12-2

Noen velger å beholde hytta akkurat slik den alltid har vært, med den nostalgiske følelsen det gir, mens andre velger å skape drømmehytten, akkurat slik de selv ønsker den skal være.

Annette & Christian, som er to av mine gode bloggvenner, har på bare 6 uker forvandlet en helt tradisjonell hytte til deres drømmehytte.

De har begge to spennende blogger med masse inspirasjon. Annettes blogg finner du HER og Christians blogg finner du HER.

De har gitt meg lov til å vise før- og etter bilder forvandlingen.

Jeg synes resultatet er helt fantastisk! Se bare her!

Soverommet:

1-3


Før

2-4


Etter
For en forvandling! Man skulle ikke tro det var samme rom. De hvite veggene og de vakre stoffene fra Mulberry, sammen med skinn og sengeteppet i lin er med på å skape en harmonisk helhet. Legg merke til døren, som er en kjempebra løsning når man har liten plass. De kjøpte hengsler i nettbutikken R Bergersen. Treplaten kjøpte de på Bauhaus (Det er en 90 cm bred benkeplate i heltre. De beiset platen med et strøk nattsort beis fra Flügger og skrudde på et skinnhåndtak. En rimelig og ikke minst veldig stilig løsning. Jeg liker også at de har fokus på gjenbruk og har brukt mange av tingene som sto i hytta fra før. Lampene på veggen ble for eksempel spraymalt svarte. Se mange flere detaljer fra forvandlingen her.

10-4


Før

11-3


Etter
I motsatt ende av soverommet har de laget en genial ekstraseng! Enkeltsengen sto på hytta fra før, men med ny kappe og lekre puter fikk den et helt annet uttrykk! Legg også merke til de flotte polstrede panelene som Anette har laget selv. De er rammet inn med massive jernnagler som er kjøpt i Marrakech. Utrolig fint!

Kjøkkenet:

1


Før

11-1


Etter
Det er helt utrolig hva hvitmaling kan gjøre. Den gamle kjøkkeninnredningen ble bevart, men malt hvit. Benkeplaten ble beiset. Flisene over kjøkkenbenken er prikken over i-en. De går igjen flere steder på kjøkkenet. legg også merke til det fine rutemønsteret som er malt på gulvet.

13-683x1024


De beholdt det gamle kjøkkenbordet og stolene, men ga det et nytt og fresht uttrykk med store nagler og maling. Teglstensveggen var der også fra før og sammen med den gamle vedovnen blir det en flott blanding av nytt og gammelt. Se flere detaljer fra oppussingen av kjøkkenet her.

Stua:

1-2


Før

12-2


Etter
Den store åpne peisen var en viktig grunn til at Annette & Christian kjøpte hytta. Mange advarte dem imot å male de laftede veggene, men du verden så flott det ble! Gulvet har de bare slipt og resultatet er utrolig fint!

9


Før

7-3


Etter
Sofaen og hjørneskapet ble med videre, men de er ikke til å kjenne igjen! Hjørneskapet fikk malte felt og sofaen ble trukket om. Se mer her. Jeg elsker Annettes Layertable bord, som hun har designet selv, og som hun selger på bestilling, og den flettede hengestolen fra Lykkelig på Haver er jo bare helt fantastisk.
Annette & Christians beste tips til deg som vil forvandle hytta!

Start med en plan. Lag en idéplansje som viser ideen og stemningen til det ferdige resultatet (bruk gjerne Pinterest og interiørblader som inspirasjon). Hvis man holder seg tro til en rød tråd og en idé blir prosjektet gjennomført og bra! Her ser du idéplansjen som var den røde tråden deres gjennom hele prosjektet.

Hytte ide

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4
 

Vinn gavekort på kr 2 000,-!

Da har jeg en ny stor giveaway til deg!

Eiendomsmegler Krogsveen er i vårhumør og gir nå bort et gavekort til Skeidar på hele 2000 kr.

Har du lyst til å vinne?

Konkurransereglene er veldig enkle:

  1. Skriv JA i kommentarfeltet.
  2. Lik Krogsveen på Facebook. Klikk HER!

Vinneren trekkes 16. mai.

Gavekortet kan brukes til hva du vil fra alle Skeidars varehus. Har du lyst på nytt sengetøy? En ny lampe, nye lyslykter, puter, pledd eller kanskje en ny stol?

Skeidar har et stort utvalg av alt innen møbler og interiør, og snart bugner varehusene også av hagemøbler og vårnyheter.

Her er bare et lite utvalg av det du kan bruke gavekortet til. Se mer HER.

Krogsveen har spesialisert seg på eiendomsmegling siden 1975. De har 315 ansatte fordelt på 51 meglerkontorer og mer enn 40 års erfaring har lært dem å ikke overlate noe til tilfeldighetene. De har gjennomprøvde systemer for alt. Det sikrer kompetanse i alle ledd og gjør det mulig å følge opp flere tusen potensielle kjøpere på en god måte. Kanskje det er derfor de har så mange fornøyde kunder.

Hvis du skal kjøpe bolig, har de blant annet et eget boligsøkerregister som hjelper deg til å finne akkurat din drømmebolig. Du kan også få din egen boligkjøpsrådgiver som kan hjelpe deg i hele prosessen. Se mer HER.

Hvis du skal selge bolig, har de en utrolig praktisk lynvurdering, som kan gi deg en verdivurdering av boligen din på noen få minutter. Du vil også få hjelp gjennom hele prosessen, slik at det å selge bolig blir enkelt og trygt. Se mer HER.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4