Sommer pavlova med jordbærcurd og fløtekrem

Pavlova blir aldri feil. 🙂

Det er en av mine absolutte favorittkaker og med friske jordbær og en deilig jordbærcurd blir det både sommerlig og skikkelig godt. Det er et ekstra pluss at det meste kan gjøres ferdig flere dager i forveien.

Denne ukens favorittoppskrift har jeg fått lov til å dele med dere av Lisa Bottenvann, som flere av dere sikkert husker fra denne sesongen av Kakekrigen.

Lisa har Instagramprofilen @lisas_mat_og_kaker, her legger hun ut både kaker og mat. Denne kaken så så utrolig god ut at den var et enkelt valg til Ukens favoritt.

Her får du oppskriften:

Pavlova med jordbærcurd og fløtekrem

Bunn:
4 eggehviter
200 g sukker
1/2 teskje eddik
1 1/2 spiseskje (strøket) Maizena

Jordbærcurd
1 pakke søte friske jordbær (frosne bær kan også brukes)
Saft fra en liten sitron
110 g sukker
4 eggeplommer
100 g smør

Fløtekrem
3 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker

Pynt
1 pakke friske jordbær
Eventuelt litt små marengstopper

Sett ovnen på 180 grader.

Pisk eggehvitene skummende på middels hastighet. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker videre. Pisk til marengsen blir tykk og stiv, 10-15 min.
Bland forsiktig inn eddik og maizena.

Ta ca halvparten av marengsen og bre utover ett bakepapir på stekebrett, (rund form ca 21 cm i diameter).

Ta resten av marengsen i en sprøytepose og sprøyt mønster langs kanten av sirkelen, slik at du får en skålform. Lag gjerne litt små marengstopper til pynt.

Stekeovnen er nå 180 grader, sett den ned til 120 grader når du setter inn kaken.

Stekes midt i ovnen ca en og en halv time (90 minutter) men følg med.

Slå av ovnen, la kaken avkjøles i ovnen med døren litt åpen.

Lag jordbærcurden. Start med å tine jordbærene og kjør dem i en blender. Del sitronen i to og press saften ut gjennom en sil. Ha saften i ett målebeger. Tilsett jordbærmos i målebegeret til det blir ca 1,5 dl tilsammen.

Bland jordbær/sitronsaften, eggeplommer og sukker i en kasserolle.

Rør mens du varmer opp blandingen til rett under kokepunktet. Det skal nesten koke, men ikke helt. Hvis det koker risikerer du at det skiller seg. Løft kasserollen bort fra varmen med en gang du ser det begynner å koke og rør godt. Fortsett slik til du får en tykk og fin krem.

Ta kasserollen av platen. Del opp smøret i små terninger, tilsett det gradvis mens du rører. Rør godt til alt er smeltet inn. Avkjøl kremen. Oppbevares i kjøleskap.

Både marengsbunnen og jordbærcurden kan gjøres ferdig flere dager i forveien.

Rett før servering pisker du opp kremfløten med vaniljesukker. Smør jordbærcurden på bunnen, topp med fløtekremen og pynt med friske jordbær og eventuelt små marengstopper.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde.

Foto: Lisa Bottenvann @lisas_mat_og_kaker

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Masse herlig sommerinspirasjon

I dag har jeg fått lov til å ta deg med hjem i den fine hagen til dyktige Marianne med bloggen Marianne Haga Kinder. Marianne er også kjent for @inspirasjonsguidennorge på Instagram. Her finner jeg alltid masse inspirasjon.

Se bare her hvor fint hun har det 🙂

Alt på bildet er fra Skeidar. Lyktene kan du se nærmere på her.

Tøffe blomsterposter i fiberbetong. Du finner de her. Blomsterpottene i bakgrunnen kan du titte nærmere på her.

Bordet er superlett å flytte rundt på. Derfor er det praktisk å ha i hagen. Bør tas inn om kvelden da det er beregnet for innebruk. 

Det er så koselig å pynte med små blomstervaser. Telysene tenner jeg når det blir skumring. Trefatet til høyre kjøper du ferdig med pynt. Smart ikke sant? Blomstervasen til høyre finner du her

Foto: Marianne Haga Kinder.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Da er vinnerne av designserviset fra Firkløveren trukket – ble du en av de heldige?

Da har jeg trukket vinnerne av det flotte design-serviset fra Firkløveren – Jeg har trukket tre vinnere som alle får et servise til en verdi av kr. 4 462.  

Vinneren ble:

Irene Engen Øie

Monika Andersern

Astrid Kåsa

Gratulerer så mye!

Vinnerne er kontaktet direkte.

Hvis du ikke vant denne gangen, har du fortsatt mulighet for å vinne disse flotte premiene:

Vinn gavekort på kr. 3000,- til eksklusiv Interiørbutikk. Klikk HER for å se mer!

Vinn gavekort på kr. 2000,- til Interiør og møbler. Klikk HER for å se mer!

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Har du lyst på boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Gode gammeldags bringebærkaker

Bringebær kaker_12

Disse kakene husker jeg fra jeg var liten. De var en stor favoritt når vi var innom bakeren på hjørnet.

Deilig sprø mørdeig med godt bringebærsyltetøy og glasur på toppen. Mmm… kjempegodt. På dansk kalles de hindbærsnitter, på norsk har kakene mange ulike navn. Husker du dem? Hva kaller du dem?

Dette er ikke store flotte kaker, men helt enkle, gammeldagse og kjempegode kaker, som passer perfekt når du har lyst til å servere noe som er enkelt å lage, men samtidig skikkelig godt. Man kan lage dem med den smaken man liker best. Jeg synes bringebær og jordbær er ekstra godt.

Bringebær kaker_13

Da jeg var liten var det alltid fargerik strøssel som ble brukt til pynt, men nå når jeg er voksen synes jeg det er ekstra godt med hakkede pistasjnøtter. Bruk det du liker best.

Bringebær kaker / Hindbærsnitter
8 stk

Mørdeig
300 g hvetemel
100 g melis*
200 g smør, skjært i små firkanter
2 teskje vaniljesukker
1/2 teskje bakepulver
2 eggeplommer eller 1 egg
Ev. litt kaldt vann
Ca 250 g bringebær*- eller jordbærsyltetøy (eller hva du liker best av smak)

Glasur
200 g melis
1 ts vaniljesukker
Litt vann

Pynt
Litt strø til barna
Pistasjnøtter til de voksne

Bland mel og melis i en skål. Bland smøret sammen med melet til en smuldrete deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett egg og bland deigen raskt sammen. Tilsett evt. litt vann hvis det trengs. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halv time. (Deigen kan gjerne lages dagen før).

Tips: Klem deigen litt flat, da er den mye enklere å kjevle etter du har tatt den ut av kjøleskapet.

Bringebær kaker_4

Tips: Rull ut deigen mellom to lag med plastfolie, da er den enklere å håndtere. 

Kjevle den til et stort rektangel, ca 5 mm tykt. Del rektangelet i to på langs.

Dra deigstykkene litt fra hverandre, og plasser dem på et bakebrett med bakepapir.

Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter ved 190 grader.

Ta dem ut når de virker halvstekte. Avkjøles og legges sammen med bringebærsyltetøy i midten. Skjær pene rektangler med en skarp kniv.

Bland melis, vaniljesukker og vann til glasuren. Pynt med glasur og strøssel eller hakkede pistasjnøtter.

Bør spises i løpet av et par dager. Kan oppbevares i kakeboks og egner seg til å bli fryst.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis, bringebær er hindbær.

Bringebær kaker_8Bringebær kaker_10

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Reisetips til København

Jeg er født i København og har bodd i både Øst, Vest, Sør, Nord og sentrum av København. Når vi er i Danmark for å besøke venner og familie er et av høydepunktene alltid å gå på oppdagelse i København. For her er det mye spennende, særlig for oss som er interessert i Interiør.

I dag deler jeg derfor mine beste inside tips, og du skal få bli med meg på en helt spesiell rundtur!

Vi har akkurat bestilt tur til København selv. Nå er barna så store (akkurat fylt 13) at det er ekstra hyggelig å ta dem med på storbytur. Denne gangen skal vi bo på The Square.

Helt fra hotellet åpnet, for en del år siden, har jeg hatt lyst til å bo her. Det har en helt perfekt beliggenhet, bokstavelig talt midt på Rådhusplassen med Strøget på den ene siden og Tivoli på den andre og midt i smørøyet når det gjelder restauranter, butikker etc., og det er et spennende designhotell med utvalgte danske designklassikere og en gjennomført og tøff innredning. Nå har vi endelig fått muligheten for å overnatte der noen dager, så det skal bli koselig.

Rommene er lyse og stilrene.

Med romslige bad.

De har også en spennende frokost med et stort utvalg.

Men bli med meg en tur rundt i København. Hvis du er interessert i interiør og liker gode sanselige opplevelser, da er dette turen for deg. 🙂

Start turen på Kongens Nytorv. Det er et hyggelig torg med historie helt tilbake til 1600-tallet og her har du et perfekt utgangspunkt.

Hvis du har lyst til å besøke et større shoppingsenter, med mote og interiør, ligger Magasin, som er et av de største i byen også på Kongens Nytorv. Det er den største bygningen du ser til venstre i bildet.

Et must når du er i København er å besøke en av verdens beste blomsterkunstnere Tage Andersen. Start hos ham, det vil gi deg en perfekt start på dagen. Tage Andersen finner du i Ny Adelgade 12. Ny Adelgade starter fra Kongens Nytorv og ligger to gater til høyre for Strøket.

Et besøk hos Tage Andersen er nok til et innlegg i seg selv, se mer HER.

Når du er ferdig hos Tage går du til venstre av Grønnegade og så til venstre av Ny Østergade.

I Ny Østergade 11 ligger Rue Verte, en skikkelig high end interiørbutikk med maaasse lekkert. Jeg pleier mest å se og få inspirasjon her, for prisene er helt klart i den høye ende, men så mye fint!

Når du fortsetter bortover Ny Østergade kommer det en liten koselig gate som heter Pistolstræde. Her finner du flere koselige små restauranter blant annet kjente L’Alsace som du ser bilde av over

Når du kommer ut av pistolstræde kommer du ned på Strøget igjen. Fortsett til høyre nedover strøket, da får du blant annet Hay House på venstre side og Cafe Norden som har en fantastisk god Brunsj!


Hay House København


Cafe Nordens berømte brunsj


Illums Bolighus er et must for alle interiørinteresserte. Her finner du alle de største merkene og masse Eye Candy!

Og rett ved Illums Bolighus ligger også Royal Copenhagen, som lager den fineste porselen.

Inne i gården bak Royal Copenhagen ligger en skikkelig perle. Royal Smushi Cafe! Her må du bare gå inn! Og gjerne spise også, for maten og kakene er kjempegode! Se mer HER.

Men det er mye mer!

Når du kommer ut av Illums ser du en stor fontene til venstre, gå bort til den og fortsett til du kommer til den første gaten. Den heter Læderstræde. Her ligger de små koselige butikkene tett i tett.

Her finner du blant annet en hel butikk med vintage- og retro-tapeter. Retro Villa.

More 64 med lekre vintageskatter.

Kirk med masse fint og mange flere koselige små butikker! Kunsten er å holde seg mest mulig borte fra Strøget!

I Læderstræde finner du også mange små koselige kaféer.

Notre Dame, som ligger i Nørregade 7, litt lenger nedover Strøget og til høyre er også et mekka for oss interiørinteresserte, her finner du masse fint, litt som Kremmerhuset men enda større utvalg til veldig gode priser.

Jeg håper du har likt rundturen og tipsene mine! Har du en eller flere favorittbutikker i København?

Del gjerne innlegget hvis du kjenner noen som kan ha glede av det. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen samt The Square.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

10 tips som gjør det enkelt å rydde

Er du lei av å lete etter ting du ikke finner? Blir du sliten av bunker med reklamer, klær som ligger strødd overalt og ting som er på vandring fra rom til rom?

Du er ikke alene. De fleste av oss har en hektisk hverdag, og rydding er sjelden det som står øverst på prioriteringslista. Heldigvis er det mye man kan gjøre som kan spare en for mye tid.

På bildet ser du gangen vår. Da vi overtok huset var den liten og det var nesten ingen oppbevaringsplass. Vi åpnet opp til rommet ved siden av og satte inn masse skap med kurver på toppen. En del av rommet er buet, her fikk vi bygget en daybed av en snekkervenn, med god plass til oppbevaring under, det ga en veldig praktisk løsning. De to kommodene, som vi har kjøpt for 10 år siden på Skeidar, ble ble til en praktisk øy midt i rommet som rommer det meste av klærne til barna.

Vi har valgt å ha alle klærne i dette rommet. Det ligger rett ved siden av vaskerommet, det er derfor svært praktisk, i forhold til å løpe opp og ned av trappene med klær som skal legges på plass.

Her får du 10 effektive tips.

1. Alle ting skal ha et hjem
– Denne regelen kan spare deg for mye tid. Når alle ting har et hjem er det raskt å rydde på plass, og du finner alltid det du trenger.

2. Ha mindre ting
Jo flere ting vi har, jo mer er det å rydde. Gå derfor av og til gjennom skuffer og skap og selg eller gir bort det du ikke lenger bruker. Det føles godt å gjøre plass, og du får bedre oversikt over det du har.

3. Få bort bunkene
Det er fort gjort å lage seg bunker på kjøkkenbenken, i gangen, på soverommet etc. Lag et godt system, slik at du får ryddet unna ting med én gang. Det kan være en fast skuff til nøkler og post, i stedet for å legge dem på benken i gangen, eller en egen skuff til det som hoper seg opp på kjøkkenet.

Tips: Visste du at et skilt med «Nei til reklame» på postkassen, sparer deg for 45 kilo ekstra post i året?

4. Ha gode vaner
En god vane kan være å legge klærne til vask, eller på plass i skapet, når man kler av seg for kvelden i stedet for å legge dem på en stol på soverommet. Det gjør at det alltid er ryddig og man får bedre oversikt over hva som er rent og hva som skal vaskes. Det er også en god vane at den siste som står opp, rer opp senga. Da er det mye hyggeligere når man skal legge seg.

5. Gjør det med én gang
Hvis du gjør ting med én gang, slipper du å gjøre det mange ganger i tankene. Det er en av de mest effektive tipsene for å få det mer ryddig. Legg på plass ting med én gang dere kommer hjem, i stedet for å la det stå i gangen. Sett på plass skoene og heng opp jakka. Når du er ferdig med å lese avisa eller et blad, så legg det der det hører hjemme. Lær også barna at når de er ferdige med ett prosjekt da ryddes det bort, før de begynner på et nytt. Det gjør det langt mer overskuelig, også for dem.

6. Kjøp bare det du virkelig har bruk for
Det er lett å bli fristet, men mye ender opp i skuffer og skap. Hvis du er i tvil, så vent.

7. Ikke spar ryddingen til helgen
Ta heller litt om gangen, ellers hoper det seg fort opp. Det gir mindre stress å rydde det bort i forhold til å igjen og igjen irritere seg over at det ligger fremme.

8. Utnytt plassen
En stor skuff under senga er fin å ha sengetøy i. En sittebenk med oppbevaring kan også være en god løsning. Kurver på toppen av et skap kan romme mye, og en stor kurv ved siden av sofaen kan gi praktisk oppbevaring til spill og andre ting man ikke vil ha stående fremme.

9. Ikke ta vare på alt
Mange av oss har vanskelig for å kvitte oss med ting fordi det har affeksjonsverdi. Men vi trenger ikke ta vare på alt. Velg ut noen få av barnas tegninger i stedet for alle tegningene de har laget. Ta vare på noen få av tingene fra reisene dere har vært på i stedet for mange, og ta gjerne bilder av ting i stedet for å beholde dem, ofte kan det være nok til å ta vare på minnene.

10. Gjør det enkelt å rydde
Ta med ting som skal ryddes når du likevel går fra ett rom, eller en etasje til en annen. Da blir det fort ryddig.

Hvis du har barn kan du prøve ryddeleken:
Den går ut på at du setter klokken på et kvarters nedtelling. Gjør alle klar til start. Si: «Klar, ferdig, gå!» Og rydd så alt dere klarer på et kvarter. Det er utrolig hvor mye man får ryddet når alle tar i et tak. Den er også et godt tips hvis du har et rom, kott eller lignende som har vokst deg over hodet. Sett klokken på et kvarter og rydd alt du klarer på det kvarteret, gjenta dagen etter, neste uke eller lignende. Da vil du raskt se fremgang.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Brownies + Cookies = Brookies! Dette mĂĄ du bare smake!

Brookies_06

Hva får man hvis man setter sammen Verdens beste Cookies med Verdens beste Brownie?

Da får man Verdens beste BROOKIES!

Brookies_01

jeg hadde besøk av Anne Brith kjent fra Hele Norge Baker og Terje Skaar konditor og nordisk mester, best kjent somNettbakeren.

Og vi koste oss med å lage Brookies. De ble bare UTROLIG gode! Seige, deilige cookies sammen med mørk klissete brownie! Mmmm!

Dette må du bare smake!

Brookies_08

Her får du oppskriften:

Verdens beste Brookies
Ca 36 stk

Cookies
250 g smør
150 g vanlig hvitt sukker
150 g rørsukker gjerne muscovadosukker
2 egg
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
350 g hvetemel
2 pakker eller 400 g sjokoladeknapper lys eller mørk sjokolade (vi brukte lys)

Brownies
3 egg
175 g muscovadosukker eller mørkt rørsukker
150 g vanlig sukker
125 g god mørk sjokolade
225 g smeltet smør
150 g hvetemel
80 g bakekakao
2 teskje vaniljesukker
200 g revet marsipan

Sett ovnen på 175 grader.

Sett frem cupcakesformer på to bakebrett.

Start med cookiesene:

Ha smør, sukker og rørsukker i en skål og rør dette sammen. Ha i ett og ett egg. Sikt i bakepulver og hvetemel og la det hele blandes lett. Til slutt har du i sjokoladeknappene.

Da lager du Brownien:

Rør sammen egg og sukker. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er hakket i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse. Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du rører godt.

Sikt melet i bollen. Bland i alt det tørre til du får en deilig, seigtflytende røre.
Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør innimellom, slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.

Brookies_03

Fyll røre i formene, de skal være ca halvt fulle. Bruk gjerne en porsjonsskje som på bildet, da er det enkelt å få like mye røre i hver form.

Form cookies slik at de passer i størrelsen og legg dem over brownierøren.

Brookies_04

Stekes ved 175 grader i ca 15 minutter.

Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye. Den skal være litt flytende når du tar den ut av ovnen.

Serveres varme!

Brookies_09

Vi klarte å spise flere rett fra ovnen, (vi måtte jo teste dem ut med en gang) men du verden så gode de er varme sammen med god vaniljeis og bær! Kan virkelig anbefales!

Brookies_07

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon đź™‚

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Slik tar du gode selfies

Selfie før og etter

Det er ikke alltid enkelt å ta fine bilder av seg selv. Bildene over er tatt med fem sekunders mellomrom, og viser hvor enkelt det er å ta et dårlig eller et godt bilde. Som fotograf ser jeg alt for ofte at det ikke er motivet det er noe galt med, men måten bildet blir tatt på.

I dag deler jeg derfor hemmelighetene for å ta gode selfies.

Det er enkelt, og alle klarer det!

Ingen av bildene i dette innlegget er redigert.

Hvordan ta gode bilder av seg selv:

Strek ut armene og løft dem litt opp. Snu deg rundt til du finner det beste lyset. Dette er den enkleste måten å få en fin selfie. Når du strekker ut armene unngår du nemlig å få fiskeobjektiv som gjør at ansiktet ditt ser rundt ut. Når du strekker opp armene litt, får du en fin vinkel på ansiktet som gjør at du slipper dobbelthaker, får større øyne og generelt en finere vinkel. Lys er det aller viktigste når du skal ta et godt bilde. Når du snur deg rundt mens du ser inn i kameraet får du det beste ut av lyset du har der du er. Det alene kan gjøre en stor forskjell.

Her får du litt flere tips:

Blogg3591

Pass på at du ikke skygger for deg selv. Her holder jeg kameraet litt for høyt, slik at man tydelig ser skyggen av kameraet på bildet.

Blogg3669

Legg merke til bakgrunnen. En klassisk feil er å få en «hatt» av et tre, en lampe eller lignende. Som her hvor jeg har fått «palmehatt».

Her får du tre gode lys-tips!

Selfie 1

Unngå direkte sollys, det er lite flatterende for huden og gir deg et hardt uttrykk. Få heller solen i håret, som på bildet til høyre. Det gir huden et flott mykt skjær og du slipper å myse mot solen.

Blogg3678

Unngå sidelys. Det er det minst flatterende lyset. Du får rare skygger og den minste ujevnheten i huden kommer frem.

Selfie 2

Det beste lyset er når lyset blir reflektert mot deg. På bildet over har jeg en stor lys bygning foran meg som solen skinner rett på, det gjør at bygningen reflekterer lyset tilbake. På bildet til venstre har jeg bygningen bak meg, det gir skygge i ansiktet. På bildet til høyre har jeg snudd meg 180 grader rundt og har bygningen foran meg.  Det er den eneste forskjellen på de to bildene.

Lykke til med selfiene! Og spør meg gjerne hvis det er noe du ønsker tips til.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Lag et bord av de gamle bøkene dine

Har du mange bøker, eller har du bare lyst til å lage et annerledes og personlig bord?

Dette er en fin måte å få brukt bøker man har lest, men som man likevel har lyst til å beholde.

Start med å lage en ramme i størrelsen du ønsker og fyll på med bøker innover, da får du en fin rett ytre kant. Tenk også på hvilke bøker du vil ha ytterst og øverst, da de ses under glassplaten.

På Finn.no er det ofte mulig å finne svært rimelige glassplater eller bord som gis bort. Du kan også prøve bruktbutikker.

Legg også merke til den fine veggen med ulike gullrammer, den gir et annerledes og spennende uttrykk.

Hvis du vil gjøre det enklere å komme til bøkene, kan du lage understellet til bordet av gamle trekasser, som her. Da er det enkelt å bytte ut bøkene, samtidig som du får et annerledes og tøft bord. Juster med bøker under glassplaten for å få høyden du ønsker.

Her ser du bordet fra en annen vinkel.

Jeg har fotografert hjemmet for Vakre Hjem & Interiør. Her var det mange spennende løsninger.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Pannekake muffins med egg og bacon

Nå i helgen hadde jeg lyst til å prøve noe nytt og jeg bestemte meg for å teste ut pannekaker i muffinsformer!

Det var en veldig enkel måte å lage pannekaker på og det ble til noen utrolig gode Pancakebites med mye forskjellig godt i (oppskrift på det kommer senere). Men siden jeg nå var i gang så kom jeg på at det kunne være gøy å prøve ut pannekaker med egg og bacon i muffinsformer.

Jeg var spent på hvordan det ville gå, men det gikk over all forventning.

Pannekake muffins med egg og bacon
12 stk

Pannekaker:
3,5 dl mel
2,5 dl melk
2 egg
1 spiseskje sukker
2 teskjeer bakepulver
1/2 teskje salt
2-3 spiseskjeer smeltet smør eller nøytral olje (ca 30 gram)

Smeltet smør til formen

12 egg
1 pakke bacon 3-400 gram
Eventuelt litt revet ost
Salt og pepper

Ha alle ingrediensene til pannekakene i en kjøkkenmaskin og pisk dem godt sammen til du får en glatt pannekakerøre. Du kan også bruke en elektrisk håndholdt visp.

Smør formene. Ha litt røre, (litt under halvt full) i hver form. Ha et egg i hver og dryss bacon over. Topp eventuelt med litt revet ost og salt og pepper.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter eller til egget er slik du ønsker det og baconen er stekt.

Serveres varme rett fra ovnen.

Til lunsj eller middag er det godt med en frisk salat til.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.