Deilig iskake med Oreo og bringebær

Dette er en super god iskake med deilig smak av Oreo og Bringebær- Den ser imponerende ut, men  er veldig enkel å lage. Du trenger ikke stekeovn en gang. Ekstra godt når det er varmt ute.

Her får du oppskriften.

Oreo-iskake med bringebær

Ca. 6 stykker

Bunn
1 1/2 pakke Oreo-kjeks (225 g)
50 g smeltet smør

Fyll
3 dl kremfløte*
200 g Philadelphia kremost naturell
1 dl melis*
frø fra 1/2 vaniljestang, eller 1 ts vaniljesukker
2 teskje limeskall
2 teskje limesaft

Pynt
400 g bringebær*
litt melis

Oppskriften er til en liten kake som gir ca. 6 stykker. Hvis du ønsker det, kan du doble oppskriften. Bruk da en form på ca. 25 cm i diameter.

Til denne oppskriften bruker du en form som er 15 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen av formen. Du kan også bruke en større form, kaken blir da bare litt lavere.

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender. Smelt smøret og bland det med 2/3 del av kjeksen. Sett resten av kjekssmulene til side til pynt.

Ha kjeksen, som er blandet med smør, i formen. Pass på ikke å presse kjeksmassen for tett sammen, da blir den veldig hard. Sett bunnen til avkjøling i kjøle­skapet til den har stivnet. Det tar ca. en halv time.

Ha kremost og melis i en bolle og visp et par min­utter til du får en luftig masse. Bland inn lime­skall og -saft. Visp kremen stiv sammen med frøene fra 1/2 vaniljestang eller vaniljesukker. Bland forsiktig den piskede kremen sammen med resten av fyllet med en slikkepott.

Ha fyllet i formen med bunnen. Dryss resten av kjeksene over og sett formen i fryseren i 3–4 timer, gjerne over natten.

Ta kaken ut av fryseren i god tid før servering. Minst 1 time i romtemperatur eller 2–3 timer i kjøleskap. Kaken smaker ekstra godt når den er litt frossen i midten og myk ellers.

Ta kaken ut av formen og sett den på et serveringsfat. Pynt med bringebær og et dryss med melis.

Tips: Det er også godt å lage kaken med ekstra bringebær- og Oreo-kjeksbiter i fyllet.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis, bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

De beste reisetips til København

Annonse

Jeg er født i København og har bodd i både Øst, Vest, Sør, Nord og sentrum av København. Når vi er i Danmark for å besøke venner og familie er et av høydepunktene alltid å gå på oppdagelse i København. For her er det mye spennende, særlig for oss som er interessert i Interiør.

I dag deler jeg derfor mine beste inside tips, og du skal få bli med meg på en helt spesiell rundtur!

Denne gangen bodde vi på Adina Apartment Hotel. Det er ikke siste gang vi bor her, for det var et utrolig bra hotell, som ligger veldig praktisk til på Langelinje i gangavstand til Danskebåten, rett ved den lille havfruen og i kort avstand til Sentrum.

Adina er et eget konsept der de har tatt det beste fra Boutique hoteller og det beste fra Leilighetshoteller og skapt sitt eget konsept ut i fra det. Her får man derfor flotte store leiligheter samtidig som man får et fullservice hotell. De minste leilighetene, som regnes som enkeltrom, er på 35 kvadratmeter og de største er på 65 kvadratmeter.

Hotellet har også en ganske kul historie. Da danske kronprins Frederik var i Sydney under OL i 2000, bodde han på Adina Apartment Hotel i Sydney. (Det var også her han møtte kona si). Da han kom hjem likte han det australske konseptet så godt at han bidro til å få første Adina Apartment Hotel til København. Det var det første i Europa. Nå er det ca 100 hoteller worldwide under samme paraply.

Vi bodde i denne store to-roms leiligheten med to store soverom, to bad, stue og kjøkken. Perfekt når man er en familie på tur. Da kunne barna ha sitt eget soverom og det er praktisk å kunne lage litt mat selv også.

Noen få hundre meter fra hotellet ligger Kastellet, som er en gammel skanse, med masse historie. Det ble bygget i 1624 og er et veldig koselig sted å gå tur. Hotellet leier også ut sykler (de har til og med en egen piknikpakke med snacks, drikke og sykler). Sykler er det perfekte fremkomstmiddelet i København med sykkelstier overalt og nesten helt flatt. Fra Kastellet kan man gå videre til den Lille Havfruen og flere koselige spisesteder.

Det var også et kjempefint badeområde på hotellet som barna brukte flittig.

Og restauranten Storehouse kan anbefales. Her serverer de også utrolig god frokost. Se mer her:

Men tilbake til rundturen! 🙂

Start turen på Kongens Nytorv. Det er et hyggelig torg med historie helt tilbake til 1600-tallet og her har du et perfekt utgangspunkt.

Hvis du har lyst til å besøke et større shoppingsenter, med mote og interiør, ligger Magasin, som er et av de største i byen også på Kongens Nytorv. Det er den største bygningen du ser til venstre i bildet.

Et must når du er i København er å besøke en av verdens beste blomsterkunstnere Tage Andersen. Start hos ham, det vil gi deg en perfekt start på dagen. Tage Andersen finner du i Ny Adelgade 12. Ny Adelgade starter fra Kongens Nytorv og ligger to gater til høyre for Strøket.

Når du er ferdig hos Tage går du til venstre av Grønnegade og så til venstre av Ny Østergade.

I Ny Østergade 11 ligger Rue Verte, en skikkelig high end interiørbutikk med maaasse lekkert. Jeg pleier mest å se og få inspirasjon her, for prisene er helt klart i den høye ende, men så mye fint!

Når du fortsetter bortover Ny Østergade kommer det en liten koselig gate som heter Pistolstræde. Her finner du flere koselige små restauranter blant annet kjente L’Alsace som du ser bilde av over

Når du kommer ut av pistolstræde kommer du ned på Strøget igjen. Fortsett til høyre nedover strøket, da får du blant annet Hay House på venstre side og Cafe Norden som har en fantastisk god Brunsj!


Hay House København


Cafe Nordens berømte brunsj


Illums Bolighus er et must for alle interiørinteresserte. Her finner du alle de største merkene og masse Eye Candy!

Og rett ved Illums Bolighus ligger også Royal Copenhagen, som lager den fineste porselen.

Inne i gården bak Royal Copenhagen ligger en skikkelig perle. Royal Smushi Cafe! Her må du bare gå inn! Og gjerne spise også, for maten og kakene er kjempegode! Se mer HER.

Men det er mye mer!

Når du kommer ut av Illums ser du en stor fontene til venstre, gå bort til den og fortsett til du kommer til den første gaten. Den heter Læderstræde. Her ligger de små koselige butikkene tett i tett.

Her finner du blant annet en hel butikk med vintage- og retro-tapeter. Retro Villa.

More 64 med lekre vintageskatter.

Kirk med masse fint og mange flere koselige små butikker! Kunsten er å holde seg mest mulig borte fra Strøget!

I Læderstræde finner du også mange små koselige kaféer.

Notre Dame, som ligger i Nørregade 7, litt lenger nedover Strøget og til høyre er også et mekka for oss interiørinteresserte, her finner du masse fint, litt som Kremmerhuset men enda større utvalg til veldig gode priser.

Jeg kan også anbefale en kanalrundfart i København. Det koster ikke mye og man får en hel time med båttur. Over ser du et bilde fra turen vår. Man kjører gjennom blant annet Nyhavn og mange av kanalene og får masse spennende historie på veien. Jeg visste for eksempel ikke at det finnes en bygning i København som man kan stå på ski nedover på vinteren.

Del gjerne innlegget hvis du kjenner noen som kan ha glede av det. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen samt The Square.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Gode gammeldags bringebærkaker fra jeg var liten

Bringebær kaker_12

Disse kakene husker jeg fra jeg var liten. De var en stor favoritt når vi var innom bakeren på hjørnet.

Deilig sprø mørdeig med bringebærsyltetøy og glasur på toppen. Mmm… kjempegodt. På dansk kalles de hindbærsnitter, på norsk har kakene mange ulike navn. Husker du dem? Hva kaller du dem?

Dette er ikke store flotte kaker, men helt enkle, gammeldagse og kjempegode kaker, som passer perfekt når du har lyst til å servere noe som er enkelt å lage, men samtidig skikkelig godt. Man kan lage dem med den smaken man liker best. Jeg synes bringebær og jordbær er ekstra godt.

Bringebær kaker_13

Da jeg var liten var det alltid fargerik strøssel som ble brukt til pynt, men nå når jeg er voksen synes jeg det er ekstra godt med hakkede pistasjnøtter. Bruk det du liker best.

Bringebær kaker / Hindbærsnitter
8 stk

Mørdeig
300 g hvetemel
100 g melis*
200 g smør, skjært i små firkanter
2 teskje vaniljesukker
1/2 teskje bakepulver
2 eggeplommer eller 1 egg
Ev. litt kaldt vann
Ca 250 g bringebær*- eller jordbærsyltetøy (eller hva du liker best av smak)

Glasur
200 g melis
1 ts vaniljesukker
Litt vann

Pynt
Litt strø til barna
Pistasjnøtter til de voksne

Bland mel og melis i en skål. Bland smøret sammen med melet til en smuldrete deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett egg og bland deigen raskt sammen. Tilsett evt. litt vann hvis det trengs. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halv time. (Deigen kan gjerne lages dagen før).

Tips: Klem deigen litt flat, da er den mye enklere å kjevle etter du har tatt den ut av kjøleskapet.

Bringebær kaker_4

Tips: Rull ut deigen mellom to lag med plastfolie, da er den enklere å håndtere. 

Kjevle den til et stort rektangel, ca 5 mm tykt. Del rektangelet i to på langs.

Dra deigstykkene litt fra hverandre, og plasser dem på et bakebrett med bakepapir.

Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter ved 190 grader.

Ta dem ut når de virker halvstekte. Avkjøles og legges sammen med bringebærsyltetøy i midten. Skjær pene rektangler med en skarp kniv.

Bland melis, vaniljesukker og vann til glasuren. Pynt med glasur og strøssel eller hakkede pistasjnøtter.

Bør spises i løpet av et par dager. Kan oppbevares i kakeboks og egner seg til å bli fryst.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis, bringebær er hindbær.

Bringebær kaker_8Bringebær kaker_10

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

 

Da er vinneren av Nordstjerne vasene trukket!

Annonse

Da har jeg trukket vinneren av to flotte Nordstjerne vaser fra Fiskerud Brands, til en verdi av kr. 1798,-.

Vinneren ble:

Line Kristin Jensen Fauske

Gratulerer så mye!

Vinneren er kontaktet direkte.

Hvis du ikke vant denne gangen, har du fortsatt mulighet for å vinne denne flotte premien:

Klikk HER for å bli med i konkurransen om å vinne en lekker design hagestol fra Skeidar – verdi 3599,-.

Foto: Franciska Munck-Johansen/Skeidar.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

8 gode tips til å lage en flott bildevegg

Annonse

Den største trenden akkurat nå er (heldigvis) å ha et personlig hjem. En bildevegg er en både enkel og fin måte å gi et hjem personlighet på, men det er ikke alltid så enkelt å vite hvordan man får det fint. Her får du 8 gode tips.

8 gode tips til å lage en flott bildevegg.

Alt er lov når det gjelder å henge opp bilder. Det viktigste er at du selv trives med veggdekoren din, men det er likevel noen tips og triks som kan gjøre det enklere å lykkes.

1. Bestem deg for hvilket uttryk du ønsker. Tenk på om du vil at bildeveggen skal gå i en bestemt fargeskala eller ha et bestemt tema.

2. Start med en god plan. Hvis du skal henge opp flere mindre bilder på samme vegg, kan det være en god ide å legge ut bildene på gulvet og prøve deg frem til du får det uttrykket du liker best. Stå gjerne på en stol, slik at du får best mulig oversikt.

3. Tenk deg at det skal være like mye tyngde i hele bildeveggen. Mørke og store bilder veier tungere enn lyse og små bilder, prøv deg derfor frem til du får den rette balansen.

3. Velg bilder som passer sammen i form og farge.

4. Bruk gjerne bildeveggen til å ta opp fargene som ellers er i rommet, da får du en flott helhet.

5. Velg gjerne bilder som passer i størrelsen til veggen. En stor vegg blir ofte finest med store bilder, mens en mindre vegg gjerne blir finest med mindre bilder. Det samme gjelder om bildene for eksempel henger over en sofa. Hvis sofaen er stor vil det være best med store eller mange bilder. Hvis det er en liten sofa vil det være finest med mindre og ikke for mange bilder.

6. Bilder i grupper blir mer harmoniske om de blir hengt opp med rette kanter rundt seg. Du kan enten velge å ha rette kanter på alle fire sider, eller bare i underkant, overkant eller på sidene.

7. Heng ikke bildene for spredt. Da får du et rotete uttrykk. Heng dem med en passende avstand fra 2-7 cm alt etter hvor stor veggen er.

8. Pass på å ikke henge bildene for høyt eller for lavt. Du vil oftest se bildene stående, heng dem derfor i en behagelig øyehøyde. En god pekepinn er at avstanden fra gulvet til midt på bildet/bildeveggen bør være ca 170 cm.

Desenio har utrolig mye fint å velge mellom. Jeg liker at de lager ulike oppsett som man kan bli inspirert av, med mange og få bilder, i ulike fargetoner etc. Det er så mye enklere når man ser det ferdig satt opp. Da er det enkelt å velge det man selv liker best og for eksempel bytte ut noen av bildene med egne bilder for å gjøre bildeveggen enda mer personlig. Klikk her for å se mange ulike oppsett.

Jeg har fått lov til å gi leserne mine hele 25 % rabatt hos Desenio! 

Koden «FRANCISKA25» gir 25% rabatt på posters hos Desenio mellom 17-19. juli. (Koden gjelder ikke rammer eller handpicked-/Collaboration posters). 

De har også mange fine kolleksjoner. Den nye Coast to Coast er en skikkelig kul serie med bilder fra Los Angeles, Miami og Palm Springs, som gir farge og liv til veggen.

En annen av favorittene mine er den botaniske kolleksjonen. Alltid fint med litt grønt og praktisk om man ikke har så veldig grønne fingre. Se mer her.

De har mye fint til alle rom. Her er en av favorittene mine til barnerommet.

Desenio har også et stort utvalg av flotte rammer. Se mer her.

MALER TIL BILDEVEGGEN DIN

Her får du ulike maler for en bildevegg med totalmål, tilpasset for å passe både små og store vegger. Bruk dem som utgangspunkt eller som inspirasjon når du skaper din egen bildevegg. Se mer her.

Tavelvägg mall med Postercollage för hall och små rum

LITEN BILDEVEGG

Passer perfekt for mindre rom og vegger i hjem og på kontor. Collagens totalmål: 78x67cm med 7cm mellomrom.

Tavelvägg mall till mindre rum och väggar

LITEN BILDEVEGG

En perfekt collage å sette sammen i entreen, mindre rom eller for mindre vegger. Collagens totalmål: 124x77cm med 7cm mellomrom.

Tips på tavelvägg mall. Posters collage

LITEN BILDEVEGG

Collagen fungerer utmerket å kombinere sammen i mindre rom og vegger. Collagens totalmål: 98x77cm med 7cm mellomrom.

Tavelcollage till små väggar och rum

LITEN BILDEVEGG

Entreen fungerer perfekt som et sted å plassere en mindre bildevegg. Passer også til mindre soverom og mindre vegger på kjøkken og i rom. Collagens totalmål: 86x77cm med 7cm mellomrom.

Tavelvägg och tavelcollage för ditt hem eller kontor

MELLOMSTOR BILDEVEGG

Passer perfekt til større rom og vegger i hjem og på kontor. Collagens totalmål: 155x87cm med 7cm mellomrom.

Tavlor och posters collage placerade till en tavelvägg

MELLOMSTOR BILDEVEGG

Lek med kombinasjonen til du finner den perfekte collagen for din vegg. Collagens totalmål: 134x87cm med 7cm mellomrom.

Posters satta ihop till ett collage, passar perfekt för tomma väggar

MELLOMSTOR BILDEVEGG

La ikke veggene dine stå tomme, få mer liv i rommet med en bildevegg. Collagens totalmål: 135x117cm med 7cm mellomrom.

Mellanstor tavelvägg som passar perfekt till vardagsrummet eller större väggar

MELLOMSTOR BILDEVEGG

Sett sammen posters til en collage med favorittmotivene dine, fungerer utmerket til større vegger og rom. Collagens totalmål: 100x79cm med 7cm mellomrom.

Stor tavelvägg med postesr för större väggar och rum

STOR BILDEVEGG

Kombinere posters i en collage, fungerer perfekt for større vegger. Tenk på å henge bildene sentrert og slik at de ikke havner for høyt opp. Collagens totalmål: 188x117cm med 7cm mellomrom.

Inspiration till din tavelvägg och posters collage

STOR BILDEVEGG

Kombinere større motiv med mindre for å få mer liv i bildeveggen. Collagens totalmål: 184x107cm med 7cm mellomrom.

Inspiration för uppsättning av dina posters och tavlor

STOR BILDEVEGG

Større bildevegg passer utmerket til store stuer og de større veggene i hjemmet eller på kontoret. Collagens totalmål: 204x147cm med 7cm mellomrom.

Tavelcollage att inspireras av

STOR BILDEVEGG

Sett favorittmotivene dine sammen til en bildevegg, og variere med store og små format. Collagens totalmål: 181x127cm med 7cm mellomrom.

Alle bildene er fra nettsiden til Desenio.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Vil du oppleve noe helt spesielt? Da bør du prøve dette!

Annonse

Som jeg skrev for noen dager siden har vi akkurat vært i Gøteborg, og denne gangen fikk vi en helt unik opplevelse.

Vi bodde på Radisson Blu Scandinavia Hotel og de har akkurat åpnet et helt fantastisk nytt spa!

Vi hadde hørt det skulle være fint. Men wow! Det var som å komme inn i en helt annen verden. Som en Alladins hule, tatt ut av et 1000 og en natts eventyr.

Det er en helt spesiell stemning der med rennende vann, dempet belysning og vakker musikk. Vannet i bassenget er varmt og deilig og de har mange ulike opplevelses og avslappingsområder.

Utrolig romantisk og helt spesielt.

Hvis du skal til Gøteborg, da må du bare oppleve dette stedet!

Her får du litt bilder og video.

Du kan lese mer om Hagabadet Spa her.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Black Magic Cake – en super god sjokoladekake!

Har du prøvd Black Magic Cake?

Denne kaken er virkelig en av de aller saftigste og beste sjokoladekakene jeg noen gang har smakt.

Sjokoladekaken er så saftig at den smelter i munnen, og sammen med fløyelsmyk sjokolademousse og friske bær er dette en kake som virkelig imponerer.

Jeg bakte den til svigerfars bursdag og den var en stor suksess. Den forsvant raskt og alle pratet om hvor god den var.

Jeg har to» hemmelige» ingredienser som jeg mener gjør hele forskjellen. De er muscovadosukker (eller brunt sukker) og frø fra vaniljestang.

Muscovadosukkeret eller brunt sukker gir kaken en myk og runn smak. Frø fra vaniljestang gir en dyp og ekstra god vaniljesmak. Til en festkake som denne mener jeg det er vel verdt å ta med disse to ekstra ingrediensene.

Jeg laget den til svigerfars 70 års dag sammen med Færøysk eplekake. Hvis du skal servere to kake,r så passer de utrolig godt sammen i smakene. Du finner oppskriften på den her.

Her får du oppskriften:

Black Magic Cake

175 g hvetemel (3 dl)
160 g sukker (2 dl)
160 g muscovadosukker (2,5 dl) fåes i de fleste større dagligvarebutikker. Kan erstattes av brunt sukker
70 g bakekakao (1,75 dl)*
1 teskje natron
1 teskje bakepulver
3/4 teskje salt
Frø av 1 vaniljestang (kan erstattes av 1 1/2 teskje vaniljesukker)
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende) Du vil ikke smake kaffesmaken den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken super saftig.
2 dl kefir* eller Creme Fraiche
1 dl nøytral olje eller 100 g smeltet smør

Sjokolademoussekrem
4 dl kremfløte*
1,5 dl sukker
30 g bakekakao
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker

Pynt
1 pakke Tofféfee
1 pakke Smash
Jordbær og blåbær
Litt melis*
Eventuelt litt sitronmelisse eller mynte

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.

Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet i ca to minutter. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller en elpisker. Du kan også piske den sammen for hånd.

Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.

Fordel deigen i de to formene.

Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel.

Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.

Lag sjokolademousse-kremen.

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.

Når kaken er helt avkjølt legger du den sammen med kremen.

Pynt med bær og sjokolade. Dryss over litt melis.

Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Den er like god dagen etter.

Kan fryses.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kefir er som ymer. Kremfløte er piskefløde og melis er flormelis. Det kan være lidt svært at finde Smash i Danmark, men man kan bruge hvad man vil af chokolade til pynt. Hvis du vil have fat i Smash i Danmark, kan de bestilles HER. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen og Vegar Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Mine beste reisetips til Gøteborg

Annonse

Jeg blir aldri lei Gøteborg!

Vegar og jeg drar til Gøteborg minst et par ganger i året, og har gjort det i mer enn 16 år, vi var der senest nå for noen dager siden. Jeg benyttet derfor sjansen til å ta nye bilder og finne litt nye gode tips til dere.

Med bare litt over tre timer i bil fra Oslo til Gøteborg er det et kjempegodt alternativ til andre storbyer. Skal man fly går jo ofte det meste av dagen bort til reising.

Vi bodde på Radisson Blu Scandinavia Hotell. Vi har bodd der før og det er et hotell som virkelig kan anbefales.

Det er et stort hotell med 355 rom, men de klarer likevel å få en til å føle seg personlig velkomne.

Det er utrolig hyggelig betjening der og kjempefine, nyoppussede rom. Hotellet ligger også kjempebra til midt i Gøteborg med kort gåavstand til det aller meste.

De holder på å pusse opp deler av hotellet, men mye er ferdig og det har blitt utrolig fint.

Her ser du noen av de nyoppussede rommene deres.

Vi bodde på dette rommet:

Her får du flere gode reisetips til Gøteborg

Det finnes mange parker i Gøteborg. Koselig å kjøpe med seg litt god mat og ha en liten piknik. Botaniska Trädgården eller Den botaniske hagen er også verdt et besøk.

12418985_1202222953124537_103093928172757419_o

Det er utrolig mange gode spisesteder i Gøteborg! En av favorittene våre er Le Pain Francais, som ligger på Avenyen. Her er det utrolig kul innredning, kjempegod mat og bra stemning. Men det finnes utrolig mye å velge mellom når det gjelder spisesteder. Klikk her for å få flere gode tips.

Sett dere på en av byens mange kaféer og bare se livet gå forbi, mens du får litt godt å spise og drikke.

Det har dukket opp mange herlige Street-Food steder i Gøteborg. Gå på jakt etter unike smaksopplevelser.

Besøk Haga, som er gamlebyen i Gøteborg. Her er det masse små koselige kaféer og butikker.

Her finner du også mange koselige interiørbutikker. Denne heter Market 29.

Her finner du også Café Husaren. Her får du Sveriges (og kanskje også verdens største) kanelbullar her. De er sikkert 25 cm i diameter!

Butikken OlivOlja er en av favorittbutikkene mine. De har de lekreste delikatessene og MASSE smaksprøver. Her kan man virkelig få en smaksopplevelse utenom det vanlige.

Café Hebbelille er en koselig kafé i Hagabyen.

Her finner du også en hyggelig antikvitetsbutikk med mange gamle saker.

Og hvem kan vel motstå dette! Mmm…     

12698503_929625187072811_8349950912775226372_o

Det kan også være verdt å ta en tur til Gunnebo slott og hager. Du finner det rett sør for Gøteborg og det er et helt fantastisk sted å besøke, særlig på sommeren. Mange flotte hager, bakeri, restaurant, butikk og mye mer.

Hvis du skal ha med barna til Gøteborg er det også masse å finne på. Klikk her for å se mer.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Verdens beste Foccacia med urter og fetaost

Jeg elsker Foccacia og dette er virkelig verdens beste oppskrift.

Denne gang har jeg laget en ny versjon med urter og fetaost! Wow! Dette var skikkelig godt. Kan virkelig anbefales!

Her får du oppskriften:

Verdens beste Foccacia med urter og fetaost

Deig
1 kg hvetemel
50 g gjær (gjerne fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
1-2 strøkne spiseskjeer honning (eller sukker)
1/2 ts salt
Litt chilipulver
9 dl fingervarmt vann
1 pakke fetaost ca 200 gram

Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 teskje tørket eller en spiseskje fersk timian
1 teskje tørket eller en spiseskje fersk rosmarin
1 teskje tørket eller en spiseskje fersk basilikum
1 teskje tørket eller en spiseskje fersk oregano
(Du kan ev bruke 4 teskjeer ferdig provencekrydder i stedet)
Fingersalt, gjerne Maldon eller lignende

Bland sammen mel, gjær, honning eller sukker, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete) Skjær fetaosten i tern og rør den inn i deigen.

Heves 40 minutter under tildekking.

Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Rør deigen sammen med en treskje, slik at du får ut mye av luften.

Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig.

Dekk en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først, da er det enklere å få deigen ut av skålen og bre den utover langpannen.

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Hev 40 minutter til.

Stekes på 200 grader i 15 minutter til den har fått en gylden skorpe. La brødet hvile litt før servering.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

 

Lag flott pynt til kaken med sjokolade sommerfugler

sommerfugler_3

Det kan se litt komplisert ut å lage sjokoladesommerfugler, men det er enklere enn det ser ut for.

Klikk her for å se video av hvordan det gjøres:

Her får du de beste tipsene mine:

– Bruk non temp sjokolade. Det får du blant annet hos Cacas.no, traktøren og lignende. Non-temp sjokolade er enklere å jobbe med. Den stivner raskere, holder formen bedre, og den blir blank og uten skjolder. Den smelter heller ikke så lett.

– Start med å tegne opp sommerfugler på et ark. Du kan også bruke dette arket: Sommerfugler her har jeg tegnet sommerfuglene for deg.

– Legg en plastlomme over.

– Smelt sjokoladen. La den stå litt, slik at den ikke er for tynn.

– Sprøyt ut sjokolade over strekene.

– La sjokoladen stivne i kjøleskapet eller ved romtemperatur. Non temp sjokolade stivner ganske raskt, i løpet av et kvarters tid.

Da er det bare å pynte med sommerfuglene. Lykke til! 🙂

sommerfugler_1sommerfugler_2

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.