Kjempegod sjokoladekake du kan spise med god samvittighet!

Annonse

Jeg elsker kaker! Men som de fleste andre, kan jeg selvfølgelig ikke spise kaker hele tiden. Derfor er jeg stadig på jakt etter sunne kaker som ikke bare er sunne, men som også smaker kjempegodt.

Denne kaken smaker utrolig godt, men er samtidig en kake du kan spise med god samvittighet. Den er propfull av gode og sunne ingredienser og bugner av bær. Den er glutenfri, uten hvitt sukker og med bare naturlige og rene ingredienser.

Perfekt å servere når du får gjester og har lyst til å kose deg, samtidig som du spiser sunt.

Her har jeg laget kaken med moreller, men du kan lage kaken med alle typer bær. Bringebær, jordbær eller blåbær kan anbefales. Men prøv deg gjerne frem med andre typer bær også.

Du kan lage kaken dagen før og pynte den flere timer før servering.

Jeg kjøper alle de sunne produktene mine hos Kinsarvik Naturkost. De har det største økologiske utvalget i Norge og man får varene veldig raskt, som regel har jeg dem etter bare et par dager. De har også masse gode oppskrifter på sunn og god mat og andre godsaker. Se mer HER.

Kjempegod og sunn sjokoladekake med sjokolademousse av kokoskrem
6 porsjoner

Sjokoladekake
2 egg
200 g kokosblomstsukker (du får det her).
125 g smør eller kokosolje (klikk her)
125 g mandelmel (klikk her) (kan erstattes av havremel (bruk havregryn som du kjører til mel i foodprosessor) Du kan også bruke speltmel om du tåler det.)
6-7 dråper vaniljeekstrakt (klikk her)
1 liten klype Maldon salt eller lignende (klikk her)
30 g bakekakao (klikk her) (visste du at bakekakao ikke er tilsatt sukker, det er rene pressede kakaobønner)

Sjokolademousse av kokoskrem
1 pakke kokos kremfløte 300 g (klikk her)
5-6 dråper vaniljeekstrakt (klikk her)
1 spiseskje honning (klikk her)
2-3 teskjeer bakekakao (klikk her)

Pynt
Bær etter smak og sesong

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en rund form, ca 24 cm i diameter.

Rør sammen egg og kokosblomstsukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.
Smelt smør eller kokosolje i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle. La det avkjøle litt.

Ha i resten av ingrediensene og rør til du får en deilig seigtflytende røre. Ha røren i formen.

Stekes på 175 grader varmluft i ca 20 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 10 minutter.
Hele hemmeligheten er å steke kaken akkurat passe. Den kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen. Ta den derfor heller ut for tidlig.
Ta kaken ut av ovnen, la den stå med et rent tørkehåndkle og en tallerken over, da holder den seg saftig.
Bak gjerne kaken dagen før, den har bare godt av å sette seg litt. Du kan oppbevare den stekte kaken i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken godt pakket inn.
Lag kokoskremen. Pisk opp kokos kremfløten eller kokosmelken. Bland inn vaniljeekstrakt, honning og bakekakao.
Ha kremen på kaken og pynt med friske bær.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. 

Prøv også gjerne disse sunne oppskriftene: 

Rå Skogsbærkake – Klikk her for å få oppskriften.

Sunnere sjokoladekjeks – Klikk her for å få oppskriften.

Hjemmelaget og sunn Granola – Klikk her for å få oppskriften.

Foto: Franciska Munck-Johansen/Kinsarvik.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar

  1. Å, den kaken så skikkelig god ut. Jeg skal teste oppskriften 🙂 Alltid supert med noen sunnere varianter.