Sunne og kjempegode Brownies med fløyelsmyk og sunn kokoskrem

Sunne Brownies som er glutenfri, uten sukker, som har halvparten av kaloriene til vanlige brownies og i tillegg er kjempegode? Det høres nesten for godt ut til å være sant. Men det er ikke det.

Denne oppskriften har under halvparten av kaloriene som en vanlig brownie har. Den har ikke noe hvitt sukker, den er glutenfri og den har bare sunne ingredienser. I tillegg smaker den utrolig godt.

Denne gangen har jeg laget den med en fløyelsmyk kokoskrem også uten sukker. Dette er virkelig godt.

Her får du oppskriften:

Supergod og sunn Brownie 

Ca 30 stykker 4 x 4 cm

Brownie
130 g dadler uten stein (ca 20 stk)
6 mellomstore egg
75 g bakekakao* (visste du at bakekakao ikke er tilsatt sukker, det er rene pressede kakaobønner)
10 dråper vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang. Du kan også bruke 1 1/2 teskje vaniljesukker
90 gram Sukrin Gold (kan kjøpes i de fleste helsekostbutikker)
200 g smør eller kokosolje
1 liten klype Maldonsalt eller lignende
1 boks kesam* (kan erstattes av lettrømme eller Creme Fraiche Light)
150 g mandelmel (kan erstattes av havremel (bruk havregryn som du kjører til mel i foodprosessor) Du kan også bruke speltmel om du tåler det.)

Kokoskrem
1 boks* kokosmelk ca 400 g, vanlig type, ikke light (rist ­boksen slik at du hører at det ikke er væske i boksen) Sett boksen i kjøleskapet dagen før for best resultat.
5-6 dråper vaniljeekstrakt, frø fra 1/2 vaniljestang (eller eventuelt 1 teskje vaniljesukker)
2 spiseskjeer honning

Pynt
Blåbær

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i en liten langpanne på ca. 20 x 40 cm.

Ta steinene ut av dadlene. Kjør dem i foodprosessor sammen med eggene.

Smelt smøret i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle. La det avkjøle litt.

Ha resten av ingrediensene i en skål og rør til du får en deilig seigtflytende røre. Ha røren i formen.

Stekes på 175 grader varmluft i ca 15 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 10 minutter.
Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen, ta den derfor heller ut for tidlig.
Ta brownien ut av ovnen, la den stå med et rent tørkehåndkle og et firkantet stort fat over, da holder den seg saftig.
Bak den gjerne dagen før, den har bare godt av å sette seg litt. Du kan oppbevare den stekte kaken på kjøkkenbenken.
Serveres med kokoskrem og blåbær.

Ha alle ingrediensene til kokoskremen i en skål.

Det er viktig å bruke den typen kokosmelk som er fast, ikke flytende, ellers vil du ikke få kokoskremen stiv. Hvis det er litt væske i boksen, heller du den fra. Det er også viktig at boksen har stått kaldt for best resultat.

Pisk til alt er blandet godt. Det er lettest med maskin, men går også helt fint for hånd.

Ha en teskje kokoskrem på hvert browniestykke og pynt med et blåbær.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kesam er kvarg, du kan også bruke Creme Fraiche Light. Boks betyder dåse.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer

  1. Åh, de så skikkelig gode ut 😀

    1. Hyggelig å høre 🙂