Sunn vaffelkake som smaker helt himmelsk

Har du lyst til å servere noe godt, som samtidig er sunt? Da bør du prøve denne supergode og sunne vaffelkaken, som er både glutenfri, melkefri og uten hvitt sukker.

Den passer også godt for deg som ønsker å spise ren mat for eksempel for deg som følger Berit Nordstrand sitt opplegg.

Hvis du ikke ønsker glutenfrie vafler kan du erstatte maisenna med vanlig mel eller speltmel.

Her får du oppskriften:

Sunn vaffelkake som smaker helt himmelsk

5-6 personer

Oppskriften gir 10 vaffelplater, du bruker bare 5 plater til denne kaken, men det er fint å ha litt ekstra. De egner seg godt til å bli fryst og smaker godt på matpakken eller lignende.

Vafler
2 egg
3 spiseskjeer honning eller 1/2 dl kokosblomstsukker eller Sukrin Golden
4 1/2 dl rismelk, gjerne med kokos eller hasselnøtsmak, den vanlige typen kan også brukes (kan erstattes av vanlig melk om man tåler melk)
200 g havregryn
150 g Maisenna/Maizena maisstivelse (kan erstattes av potetmel)
1 1/2 teskje bakepulver
1 teskje vaniljesukker
0,5 teskje kardemomme
1 knivspiss salt
125 g smeltet smør eller kokosolje

Fyll
3 dl kremfløte* (hvis du ønsker et ekstra sunt alternativ kan du bruke 4-5 dl vaniljekesam*)
OBS: Hvis du ønsker et melkefritt alternativ kan du bruke Alpro Soya alternativ til kremfløte. Den er laget av soyabønner og kan piskes til krem.
1 teskje vaniljeekstrakt eller 1 1/2 teskje vaniljesukker

Pynt
4-5 plommer* (her kan du bruke hva du vil av frukt eller bær. Jordbær, bringebær* eller blåbær egner seg godt.
Litt valnøtter (kan unnlates)

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og rør til du får en glatt røre. Du kan også bruke en håndvisp eller en stavmikser.

Stek vaflene gyllenbrune og legg dem på en rist.

Fjern stein fra plommene og skjær halvparten i mindre båter og halvparten i mindre biter.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem.

Legg en vaffel på et fat, ha på krem eller vaniljekesam og litt plommer i biter. Fortsett til alle 5 vaffelplater er brukt.

Pynt med plommer i båter og valnøtter.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, vaniljekesam er vaniljekvarg. Plommer er blommer, bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *