Verdens beste eplepai, farmors oppskrift

eplepai

Da jeg var liten pleide farmor å lage denne eplepaien når jeg var på besøk hos dem. Jeg husker enda den gode duften når paien sto i ovnen, og den himmelske smaken av de syrlige eplene mot den søte marsipan-smuldredeigen sammen med myk vaniljeis. Rett og slett himmelsk!

Enkel å lage er den også, og med pynt av epleskall formet som roser, blir det en fin kake å servere for gjester.

Farmors eplepai

7 syrlige epler, gjerne med røtt skall
75 g sukker
75 g mel
75 g smør
300 g marsipan
Litt melis* til pynt

Skrell eplene slik at du får lange epleskall. Skjær eplene i små biter. Ha skallet i en bolle med kaldt vann, og eplebitene i en annen, da unngår du at de blir brune.

Bland sukker, mel og smør til en smuldredeig. Riv marsipanen grovt og bland med eplebitene. Legg epleblandingen i en smurt ildfast paiform og fordel smuldredeigen over. Lag roser av epleskall.

Stekes ved 200 grader i ca. 30 minutter til paien får en gyllen overflate.

Serveres lun med vaniljeis eller pisket krem.

Sikt gjerne litt melis over paien som pynt rett før servering.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis. 🙂

eplepai_11eplepai_12

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Britt-Inger Hultgren

    Tack för alla dina underbara recept (och bilder)!
    Det tog ett tag innan jag förstod att jag kunde få bloggen översatt till svenska, nu är det lite lättare!! 🙂

    1. Bare hyggelig Britt-Inger.
      Så koselig at du synes det.
      Ja, veldig praktisk å bruke oversetter.
      Ha en fin helg.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  2. wow så sykt flott! Takk for oppskrift<3

    1. Tusen takk. 🙂
      Ha en fin helg.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂