Kjempegod og saftig langpannekake

moreller_13

Marsipanen er hemmeligheten i denne kaken. Den gjør den saftig og god, og ikke minst veldig holdbar. Kaken er rask å lage, og holder seg godt i fryseren. Del gjerne i kakestykker før du fryser den, da har du alltid noe godt å servere hvis du skulle få uventede gjester, eller bare får lyst på noe godt selv. Du kan lage den med moreller, epler, plommer, fersken eller lignende. En god måte å få brukt opp ekstra bær eller frukt.

Kjempegod og saftig langpannekake
Til 8–10 personer

Kake
100 g smør
3 egg
200 g sukker
175 g hvetemel
2 teskjeer vaniljesukker
1 teskje bakepulver
200 g revet marsipan eller kransekakemasse
300 – 350 g moreller*, epler, plommer, fersken eller lignende
50 g skivede mandler

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en firkantet form på ca 20 x 30 cm.

Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og sukker til eggedosis.

Ha mel, vaniljesukker og bakepulver i en egen bolle. Bland sammen med en stor visp. Tilsett revet marsipan og smeltet smør, og bland godt.

Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott. Ha i bærene til slutt og dryss med skivede mandler.

Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 25 – 30 minutter, eller til kaken er gylden og det ikke lenger fester seg deig på en kakepinne.

Kaken er god rett fra ovnen som den er, eller med pisket krem eller vaniljeis.

*Info til mine danske læsere – Moreller er kirsebær.

moreller_12

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *