Fest Brownie med bringebærmousse

Har du lyst til å lage noe ekstra festlig og ekstra godt? Da kan jeg anbefale Verdens beste Brownies med silkemyk bringebærmousse. Den er gøy å sette på bordet, og du kan gjøre den ferdig flere timer før servering.

Bruk gjerne en serveringsskål som er større i åpningen enn den jeg hadde, da er det enklere å få opp kakestykkene.

Hvis du ønsker å lage sunnere Brownies, kan du bruke denne oppskriften.

Verdens beste brownies med bringebærmousse 
10-12 personer

Brownies

3 egg
375 g (3,5 dl) sukker
225 g smeltet smør
175 g (2,5 dl) hvetemel
40 g (3 spiseskjeer med liten topp) bakekakao*
1 teskje vaniljesukker eller frø fra en vaniljestang
75 g revet marsipan (litt uvanlig med marsipan i brownies, men det er nettopp det som er den «hemmelige» ingrediensen, som gjør kaken ekstra seig og god. Den smaker ikke marsipan.)
En stor håndfull lett hakkede macadamianøtter (kan evt. utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Bringebærmousse
400 g frosne bringebær*
120 g sukker
saft og skall fra 1 lime
6 gelatin plater*
6 dl kremfløte*
Frø fra 1/2 vaniljestang

Pynt
1 pakke bringebær eller jordbær
Litt melis*

Sett ovnen på 175 grader.

Kle en form på ca 20 x 40 cm med bakepapir.

Pisk egg og sukker lett sammen. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i formen kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 25 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

Sett brownien til avkjøling på kjøkkenbenken med et rent kjøkkenhåndkle og et fat over.

Lag bringebærmoussen. Legg gelatinplatene i kalt vann i 10 minutter. Kok opp bærene og tilsett sukker og lime saft og fintrevet skall. La det koke i noen minutter til sukkeret er oppløst.
Ha blandingen i en blender, blend godt og sikt puréen, slik at du får bort frøene. Ha blandingen tilbake i kasserollen og gi den et kort oppkok. Ta det av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i bringebærpuréen. Rør til gelatinplatene blir oppløst. Avkjøl til blandingen er kald, men ikke stiv.

Pisk fløten til krem sammen med frø fra vaniljestang. Tilsett den kalde bringebærpuréen. Rør lett sammen. Ha moussen i en passende glassskål og la den stå kaldt i kjøleskapet i minst 2-3 timer, gjerne over natten.

Strø melis over brownien og skjær den i mindre biter.

Skjær jordbærene halvt over og legg dem inn til kanten av glasset. Legg opp i browniesstykkene.

La alt stå kaldt til servering. Du kan gjerne gjøre alt klart flere timer før servering.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis, bringebær er hindbær og gelatinplater er husblas.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Denne var vakker. Smaker sikkert godt og.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Tusen takk. Ja, denne kan anbefales. 🙂

  2. Hvor stor form bruker du til denne oppskriften?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Formen jeg har brukt er 20 x 40 cm. 🙂