Enkel og flott fest brownie i flere etasjer

Jeg ble spurt om å ta med en kake til en 50 års bursdag til en venninne av meg. Hun ønsket ikke en tradisjonell kake som alle måtte få et stykke av, som skulle spises med skje og tallerken. Hun ville heller ha noe litt mer uformelt som folk kunne plukke av om de hadde lyst. Litt søtt etter maten. Noe som var festlig, men samtidig uformelt.

Alle elsker Brownies. Jeg valgte derfor å lage et festtårn med brownies, roser, bær og konfekt. Det ble et veldig hyggelig innslag på festen og det ble utrolig godt mottatt.

I morgen skal jeg feire en annen god venninnes bursdag. I dag er jeg derfor i full gang med å lage en ny runde fest brownies.

Det er hyggelig å lage, for det er enkelt å gjøre personlig med valg av farger på rosene og valg av bær og konfekt. Det passer perfekt til både bursdager, bryllup, jubileum, dåp, konfirmasjon etc.

Det er også veldig enkelt å transportere. Jeg synes det er best å transportere brownien hel og skjære den opp og sette den frem på stedet. Da er brownien helt fersk og det er fort gjort.

På bildet har jeg brukt denne oppskriften, som jeg synes gir Verdens beste Brownies. Hvis du ønsker et sunt og allergivennlig alternativ kan du bruke denne oppskriften som også er kjempegod.

Du kan fint steke brownien dagen før og la den stå til avkjøling på kjøkkenbenken med et fat over.

Den egner seg også godt til steking.

Fest Brownie
Til ca 30 personer

6 egg
750 g (7 dl) sukker
450 g smeltet smør
350 g (5 dl) hvetemel
80 g (5 spiseskjeer med topp) bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker eller frø fra en vaniljestang
150 g revet marsipan (litt uvanlig med marsipan i brownies, men det er nettopp det som er den «hemmelige» ingrediensen, som gjør kaken ekstra seig og god. Den smaker ikke marsipan.)
En stor håndfull lett hakkede macadamianøtter (kan evt. utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Til pynt:

Roser
Konfekt
Bær

Sett ovnen på 175 grader.

Kle en form på ca 30 x 40 cm med bakepapir.

Pisk egg og sukker lett sammen. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i formen kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 25 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

Sett brownien til avkjøling på kjøkkenbenken med et rent kjøkkenhåndkle og et fat over.

Skjær brownien i mindre biter. Legg de på fatet først, pynt med roser, konfekt og bær inn i mellom. La det bugne.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hei. Det var et nyyydelig fat! Vi skal ha bryllup snart og det skulle ha vært så koselig å lage et sånt. Men kan jeg spørre hvor du har kjøpt fatet?… Det er ikke så lett å finne de høye..

    1. Hanne S. Birkeland

      Dette var kjempelekkert! Lurer også på om du hvet hvor man kan få tak i lignende fat?