Kjempegod og sunn Fest-Brownie med masse bær

Som jeg skrev for et par dager siden, har jeg lenge hatt lyst til å lage en sunn og skikkelig god brownie. Jeg har eksperimentert meg frem og kommet frem til to oppskrifter som begge er utrolig gode.

Dette er en kake du kan spise med god samvittighet. Den er propfull av gode og sunne ingredienser og bugner av bær. Glutenfri, uten hvitt sukker og med bare naturlige og rene ingredienser.

Perfekt å servere når du får gjester og har lyst til å kose deg, samtidig som du spiser sunt.

Du kan lage kaken dagen før og pynte den flere timer før servering.

Klikk her for å få oppskriften på den andre brownien.

Kjempegod og sunn Fest-Brownie med masse bær
6 porsjoner

2 egg
200 g kokosblomstsukker (fåes i de fleste helsekostbutikker)
125 g smør eller kokosolje
125 g mandelmel (kan erstattes av havremel (bruk havregryn som du kjører til mel i foodprosessor) Du kan også bruke speltmel om du tåler det.)
6-7 dråper vaniljeekstrakt eller frø fra 1/ vaniljestang. Du kan også bruke 1 1/2 teskje vaniljesukker
1 liten klype Maldon salt eller lignende
30 g bakekakao (visste du at bakekakao ikke er tilsatt sukker, det er rene pressede kakaobønner)

Pynt
Bær etter smak og sesong. Jeg har brukt blåbær, moreller, stikkelsbær, bjørnebær, rips og physalis.

Jeg har også pyntet med litt kamilleblomster, dette kan utelates eller du kan bruke andre usprøytede spiselige blomster som syrin, lavendel, roser eller lignende.

Server gjerne med Kesam* tilsatt litt vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang eller vaniljesukker om du vil.

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en rund form, ca 24 cm i diameter.

Rør sammen egg og kokosblomstsukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.
Smelt smøret i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle. La det avkjøle litt.

Ha i resten av ingrediensene og rør til du får en deilig seigtflytende røre. Ha røren i formen.

Stekes på 175 grader varmluft i ca 20 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 10 minutter.
Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må for all del ikke bli stekt for mye. Stekeprosessen fortsetter etter kaken er tatt ut av ovnen. Ta den derfor heller ut for tidlig.
Ta kaken ut av ovnen, la den stå med et rent tørkehåndkle og en tallerken over, da holder den seg saftig.
Bak gjerne kaken dagen før, den har bare godt av å sette seg litt. Du kan oppbevare den stekte kaken på kjøkkenbenken.
Den kan fint pyntes flere timer før servering.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kesam er kvarg, du kan også bruke Creme Fraiche Light.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *