Verdens beste syltetøy uten sukker og konserveringsmidler – Ferdig på under 2 minutter

Hva er vel bedre enn deilig hjemmelaget syltetøy?

Nylaget syltetøy bringer frem noen av de beste barndomsminnene mine. Jeg husker jeg satt på kjøkkenbenken hos bestemor og fulgte spent med på at bærene fra hagen ble tryllet om til søtt og deilig syltetøy. Jeg fikk alltid lov til å slikke sleiva og husker den himmelske smaken, og ikke minst duften, av nylaget syltetøy.

Jeg er fortsatt veldig glad i hjemmelaget syltetøy og bruker det på Kefir, gresk yoghurt og selvfølgelig på brødet.

Men jeg er ikke så glad i alt sukkeret som syltetøy ofte er fult av. Jeg har derfor eksperimentert meg frem til det jeg synes er Verdens beste syltetøy uten sukker.

Det smaker virkelig helt fantastisk. Søtt og godt og med masse bærsmak. Dette er skikkelig hjemmelaget syltetøy, mye bedre enn kjøpesyltetøyet som ofte er fylt av sukker og konserveringsmidler.

Og det beste er at det bare tar noen få minutter å lage.

Denne oppskriften passer også godt til bringebærsyltetøy, bare erstatt jordbær med bringebær.

Verdens beste  jordbærsyltetøy uten sukker
400 g frosne eller ferske jordbær
2 spiseskjeer honning
8-10 dråper vaniljestevia (kan kjøpes i de fleste helsekostbutikker)

Ha alle ingrediensene i en blender og rør godt.

Ta da…

Da har du ferdig syltetøy.

Ha syltetøyet på rene glass med lokk.

Det holder seg godt 1-2 uker i kjøleskapet.

Du bevarer mest mulig næring og vitaminer i bærene ved å ikke koke dem opp. Dette er derfor en ekstra god metode å lage syltetøy med.

Hvis du bruker fryste importerte bær anbefaler flere å gi det et oppkok og la de koke i et minutt for å være sikker på at det ikke er bakterier og lignende i bærene.

Kjøp gjerne søte norske jordbær nå når de er på sitt beste og frys dem ned, da har du til deilig hjemmelaget syltetøy hele vinteren.

Hvis du bor i nærheten av en skog kan du også gå på tur å plukke dine egne bær slik at du får de helt ferske, ingenting slår nyplukkede bær. Det å gå ut i naturen for å finne sin egen mat er forøvrig også blant en av de mest populære mattrendene i 2018.

Jordbærmat med iskald melk er noe av det beste jeg vet nå når de norske jordbærene er på sitt søteste. Mmm, det er smaken av sommer det.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *