Kjempegode og enkle rundstykker til matpakken

Da er det snart skolestart, og det er på tide å komme tilbake til hverdagen.

Det blir ekstra hyggelig med deilige hjemmebakte rundstykker og disse lager du på 1-2-3.

Denne oppskriften er en av mine absolutte favoritter. Enkle ingredienser, INGEN knaing, INGEN etterheving, INGEN utrulling og supergode rundstykker – ja takk!

Jeg bruker alltid det jeg har. De er derfor også en veldig god måte å få ryddet i skuffene på.

Supergode rundstykker på 1-2-3
20 stk

9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær eller fersk gjær (50 g)
1 teskje salt
1 spiseskje honning
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
1200 g Mel, kjerner, frø, nøtter, havregryn etc. (Bruk det du har) Hvor mye mel du bruker avhenger av om det er grovt eller fint og hvor mange kjerner, havregryn etc. du tilsetter. Tilsett litt etter litt og stopp når du for en forholdsvis fast deig. (Se første bilde).

Til rundstykkene på bildet har jeg brukt følgende oppskrift:
9 dl lillefingervarmt vann
1 pk tørrgjær (eller fersk gjær)
1 teskje salt
1 spiseskje honning
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
600 g hvetemel
200 g grovt mel (jeg brukte fint sammalt mel)
200 g havregryn
100 g linkjerner
100 g solsikkekjerner
Sesamfrø til pynt

Bland sammen lunkent vann og gjær. Tilsett resten av ingrediensene.

Bruk det du har og prøv deg litt frem. Jeg synes det blir ekstra godt med sesamfrø eller solsikkekjerner strødd på toppen.

runnstykker3-1024x768

Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig (Se bildet over). Du trenger ikke kna.

Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

runnstykker5-1024x768

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i en langpanne som er dekket med bakepapir.

Trykk deigen ut i kantene, og ha evt. på sesamfrø eller solsikkekjerner.

Bruk en pizzaskjærer eller kniv, del deigen opp i 20 ruter, og sett den rett i ovnen.

Stekes ved 200 grader i 20-30 minutter, eller til rundstykkene er gylne og høres hule ut når du banker lett på dem.

Serveres gjerne varme rett fra ovnen. Eller avkjøl dem og bruk dem til matpakker og lignende.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Jeg lager ofte disse på søndagen som brunsj eller ettermiddagskos. Da har vi rundstykker til matpakken i flere dager.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar

  1. Fantastisk gode rundstykker. Vellykket hver gang og døtrene mine elsker dem