Verdens beste sjokoladekake med jordbær

Dette er etter min mening Verdens beste sjokoladekake. Den er så myk og saftig at den smelter på tungen og sjokoladesmaken er god og rund samtidig som den smaker av masse deilig sjokolade. Den er enkel å lage også og med nye jordbær blir den en skikkelig sommer-favoritt.

Melet kan ev utelates eller erstattes av glutenfritt mel om du har glutenallergi.

Verdens beste sjokoladekake med jordbær
6-8 personer

4 egg
75 g Muscavadosukker eller mørkt rørsukker (brunt sukker kan også brukes)
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte*
400 g god mørk sjokolade – jeg foretrekker Odense 55 %
50 g hvetemel
1 teskje ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang

Pynt
1-2 pakker jordbær ca 400 g
Litt melis*

Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Eller 200 grader over og undervarme.

Smør en firkantet form som er ca. 20 x 20 cm eller en springform som er ca. 23 cm i diameter. Kle den med bakepapir.

Visp egg og sukker sammen for hånd. (Skal bare røres lett sammen. Ikke piskes til eggedosis.

Ta frøene ut av vaniljestangen. Ha smør, vaniljefrø og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke.

Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel.

Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 20–30 minutter. Sjekk ofte!

Hele hemmeligheten med denne kaken er steketiden! Sjekk derfor allerede etter ca. 20 minutter.

Kaken skal ikke være helt stekt. Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen.

Dryss med melis.

Server gjerne lun med vanilje is eller nypisket krem og friske jordbær.

*Info til mine danske læsere – kremfløte er piskefløde og melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *