Oppskrift på sunt nøttepålegg

Jeg blir ofte spurt om denne oppskriften. Jeg deler den derfor gjerne igjen.

Dette nøttepålegget eller Nugatti er ikke bare svært enkel å lage, det er også så sunt at barna faktisk kan ha det med på matpakken, og det smaker helt fantastisk! Det passer også til deg som sverger til Lavkarbo.

I vanlig Nugatti er det bare 9 % hasselnøtter, mer enn 64 % sukker, billig olje og kunstige tilsetningsstoffer!

I denne Nugattien er det mer enn 50 % hasselnøtter, litt honning i stedet for mye hvitt sukker, sunn olje med Omega 3, og ingen kunstige tilsetningsstoffer.

Sunn hjemmelaget Nugatti

Oppskriften er nok til et stort glass.

200 g hasselnøttkjerner
3 spiseskjeer honning. Du kan erstatte honning med Sukrin Gold hvis du ønsker et godt lavkarbo alternativ
2 spiseskjeer bakekakao* (strøkne)
frø fra 1/s vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker
1 dl matfløte*
1 – 1 1/2 dl sunn nøytral olje (jeg har brukt kaldpresset norsk rapsolje som har et høyt innhold av Omega 3)
1 knivspiss Maldonsalt (kan ev erstattes av vanlig salt)

Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter, da får du frem en ekstra god smak. Gni av en del av skallet.

Ha hasselnøttkjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at den er helt tørr, at det ikke er fuktig ellers kan det skille seg.)

Mal hasselnøttkjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer honning alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer olje eller matfløte.

Kan oppbevares i kjøleskap i et par uker. Selv om den står i kjøleskap beholder den en myk og kremet konsistens.

Tips: Det er også en fin gave å gi bort til noen som fortjener noe ekstra godt!

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy. Matfløte er husholdningsfløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *