Verdens beste Foccacia med urter og fetaost

Jeg elsker Foccacia og dette er virkelig verdens beste oppskrift.

Denne gang har jeg laget en ny versjon med urter og fetaost! Wow! Dette var skikkelig godt. Kan virkelig anbefales!

Her får du oppskriften:

Verdens beste Foccacia med urter og fetaost

Deig
1 kg hvetemel
50 g gjær (gjerne fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
1-2 strøkne spiseskjeer honning (eller sukker)
1/2 ts salt
Litt chilipulver
9 dl fingervarmt vann
1 pakke fetaost ca 200 gram

Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 teskje tørket eller en spiseskje fersk timian
1 teskje tørket eller en spiseskje fersk rosmarin
1 teskje tørket eller en spiseskje fersk basilikum
1 teskje tørket eller en spiseskje fersk oregano
(Du kan ev bruke 4 teskjeer ferdig provencekrydder i stedet)
Fingersalt, gjerne Maldon eller lignende

Bland sammen mel, gjær, honning eller sukker, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete) Skjær fetaosten i tern og rør den inn i deigen.

Heves 40 minutter under tildekking.

Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Rør deigen sammen med en treskje, slik at du får ut mye av luften.

Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig.

Dekk en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først, da er det enklere å få deigen ut av skålen og bre den utover langpannen.

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Hev 40 minutter til.

Stekes på 200 grader i 15 minutter til den har fått en gylden skorpe. La brødet hvile litt før servering.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *