Pisket smør – en gourmet opplevelse

Pisket smør

Har du prøvd pisket smør? Hvis ikke har du noe skikkelig godt å se frem til.

Pisket smør blir utrolig luftig og velsmakende. Og det er svært enkelt å lage. Pisk det gjerne med krydderurter, for eksempel finhakket persille, basilikum eller lignende, da får du ekstra god smak. Du kan også tilsette litt finhakket hvitløk hvis du vil ha hvitløksmør.

Det er fint å servere til kuvertbrød til en god middag, til brunch, søndagsfrokosten etc. og smaker også godt på en nystekt biff, grillet fisk eller i bakt potet.

Brød_1

De små brødene på bildet fikk jeg oppskriften på da vi var på et kjempefint spahotell i Sverige.

De var så gode, at jeg var nødt til å be kokken om oppskriften. Jeg var spent på om han ville gi den fra seg, men det ville han, heldigvis.

Barna elsket også brødet, og servitøren kom med ekstra runder med brød begge de dagene vi spiste der. Jeg deler oppskriften på brødene HER.

Pisket smør

400 g usaltet smør

Tilsett gjerne en eller flere av disse smakstilsetningene:

  • 2-3 spiseskjeer krydderurter
  • 1-2 ts limeskall (passer ekstra godt til reker, skalldyr etc.)
  • 2 ss finhakket soltørkede tomater
  • 2-3 spiseskjeer provencekrydder (tørket oregano, timian og basilikum)
  • 1-2 teskjeer knust hvitløk

La smøret få romtemperatur. Pisk det kraftig i en kjøkkenmaskin, eller en håndholdt elektrisk visp til det blir hvitt og luftig. Tilsett urter og ev hvitløk.

Tips: Hvis du vil gjøre det ekstra fint, kan du sprøyte det ut med en sprøytepose. Lag gjerne en liten porsjon til hver gjest, eller sprøyt ut flere topper sammen til en buffét.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Har du lyst på boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *