Enkel og kjempegod hjemmelaget is

Når solen varmer og og gradstokken kryper opp til hyggelige høyder, finnes det ikke mye bedre enn å kose seg med is.

Man får mye god kjøpe-is, men den aller beste isen lager du selv. Med isformer kan du enkelt lage akkurat den isen du selv liker best. Det er også gøy å eksperimentere og finne frem til egne favoritter.

Her får du tre oppskrifter som passer perfekt på varme sommerdager.

Denne isen har en god og rund smak av kokos og ananas. Den har bare to ingredienser og er super enkel å lage. Den passer også godt for de med laktoseintoleranse, da det brukes kokosmelk i stedet for fløte.

Kokos og Ananas is

1 boks kokosmelk (lett eller vanlig, ca 400 g)
1 boks ananas (biter eller skiver, ca 400 g)

Ha ananas og kokosmelk i en blender. Rør til du får en jevn masse.

Fyll i isformer og frys til isen har stivnet.

Hva får man om man blander en skikkelig god hjemmelaget vaniljeis med sjokolade- og karamell-saus?

Da får man disse herlighetene.

Denne oppskriften er en god grunnoppskrift som kan varieres i det uendelige. Ha i biter av jordbær eller bringebær. Tilsett sjokoladebiter eller prøv deg frem og lag din egen favoritt.

Hjemmelaget fløteis med sjokolade og karamell

3 eggeplommer
3 spiseskjeer melis*
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker
Sjokoladesaus
Karamellsaus

Pisk eggeplommene og melis lyst og kremet. Pisk fløten stiv og vend den forsiktig i eggeblandingen.

Ha isen i åpne isformer. Ha sjokolade- og karamell-saus over isen.

Frys til isen har stivnet.

Tips: Hvis du får ismasse tilovers kan du ha den i en mindre form. Still isen i fryseren og rør i den et par ganger til den har stivnet.

Hvis du har lyst til å lage noe som er ekstra godt, kan vi anbefale hjemmelaget vaniljeis med Oreokjeks. Denne isen vil både små og store like.

Hjemmelaget vaniljeis med Oreokjeks

3 eggeplommer
3 spiseskjeer melis*
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker
1 pakke Oreokjeks ca 14 stk

Pisk eggeplommene og melis lyst og kremet. Pisk fløten stiv og vend den forsiktig i eggeblandingen.

Ha isen i åpne isformer. Tilsett biter av Oreokjeks.

Frys til isen har stivnet.

Tips: Hvis du får ismasse tilovers kan du ha den i en mindre form. Still isen i fryseren og rør i den et par ganger til den har stivnet.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *