Slik lager du sommerens fineste isbiter

Isformer kan brukes til mer enn å lage deilig sommer-is. De kan også brukes til å lage fine isbiter som passer perfekt til sommerfesten, eller andre sommerlige anledninger. Her får du fire favoritter.

Dekorative isbiter som ikke vanner ut drinken

Når det er varmt ute smelter isbitene raskt, det gjør at man enten har valget å ikke ha i isbiter, eller få utvannet vin eller annen drikke. Lag isbiter av det samme som du har i glasset, da får du iskald sommerdrikke uten ekstra vann. Hvis du har i litt spiselige blomster, får du i tillegg dekorative isbiter.

Syriner, stemorsblomster og roser er alle spiselige. Velg gjerne blomster fra egen hage som du er sikker på ikke er sprøytet eller spør etter usprøytede blomster i blomsterbutikken.

Bruk store isformer fra Lékué. Formene er enkle og praktiske å bruke. Se hele utvalget her.

Slik gjør du:

  • Ha vin eller annen drikke i isformer.
  • Tilsett stemorsblomster eller andre spiselige blomster
  • Frys isen

Her ser du samme med roseblader.

Isbiter med urter til isvannet

Hvis du har lyst til å servere ekstra fint isvann, kan jeg anbefale å lage store isbiter med urter. Det er veldig enkelt å lage og siden isbitene er så store holder de lenge.

Bruk urter som sitronmelisse, basilikum, oregano eller lignende.

Slik gjør du:

  • Ha urter i store isformer
  • Fyll på vann
  • Frys isbitene

Ekstra fine isbiter til champagnekjøleren

Hvis du skal ha sommerfest eller bare en hyggelig sommermiddag, kan du lage store isbiter med blomster som pynter opp i champagnekjøleren. Her kan du bruke alle typer blomster, da isbitene ikke skal spises.

Tips: Kok vannet og avkjøl det før du lager isbiter av det, da får du krystallklare isbiter.

Slik gjør du:

  • Kokk opp vann, la det avkjøle
  • Ha blomster i isformene
  • Fyll på vann
  • Frys

Pynt gjerne litt ekstra med blomster og urter.

Store isbiter til vanndispenseren

Hvis du har en stor vanndispenser, kan du lage ekstra store isbiter med skiver av lime og sitron ved å bruke muffinsformer i metall. Her har jeg brukt muffinsformer med hjerteform. Det blir dekorativt og isbitene holder ekstra lenge.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *