4 kjempegode oppskrifter på hjemmelaget is

 hjemmelaget is_5

Hva kan vel måle seg med deilig hjemmelaget is en god varm sommerdag?

Det er enkelt å lage hjemmelaget is, og du trenger ikke ismaskin en gang, det holder lenge med en fryser. Bruk denne enkle oppskriften, rør godt mens isen fryser, og du får is med myk og god konsistens.

Grunnoppskrift på is

3 eggeplommer
3 spiseskjeer melis*
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker

Pisk eggeplommene og melis lyst og kremet. Pisk fløten stiv og vend den forsiktig i eggeblandingen.

Bland med ønsket tilbehør, og ha isen i en form med plass til 1 liter. Stil isen i fryseren og rør i den ca. hver time til den har stivnet. Det holder som regel å røre tre–fire ganger. Jo flere ganger du rører i isen mens den fryses, jo bedre konsistens får den.

Ta isen ut av fryseren ca. et kvarter til en halv time før isen skal serveres, avhengig av hvor varmt det er.

hjemmelaget is_6

God gammeldags jordbæris

Dette er en av sommerens herligste klassikere. Jordbæris med ekte jordbær og ekte fløte.

1 porsjon is (Se oppskrift over)
500 g jordbær

Hakk jordbærene i mindre biter, (ha dem gjerne i en blender) og ha dem i isblandingen. Frys isen.

hjemmelaget is_4

Cookies is

1 porsjon is (Se oppskrift over)
5 store cookies

Bruk favorittcookiesene dine. Hakk dem opp i mindre biter, og ha dem i ismassen.

hjemmelaget is_3

Is med non stop

Dette er barnas klare favoritt. Når de i tillegg kan toppe isen med ekstra non stop og strø, er lykken gjort.

1 porsjon is (Se oppskrift over)
1 pose non stop

Skjær non stop i mindre biter og bland forsiktig med ismassen. Frys isen.

hjemmelaget is_5

Is med sjokoladebiter

Hvem kan motstå hjemmelaget is med sjokoladebiter?

1 porsjon is (Se oppskrift over)
200 g mørk sjokolade

Hakk eller riv sjokoladen i mindre biter. Bland med isparfaiten og sett i fryseren.

Iskjeks dyppet i sjokolade

6 iskjeks
300 g mørk sjokolade
Strø
hasselnøttkjerner i biter

Kjøp store, fine iskjeks. De beste kjøper du hos noen som selger is. Man får ofte kjøpt løse kjeks hvis man spør pent. Ellers selger de fleste større dagligvarebutikker ferdige iskjeks i pakker.

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i mikrobølgeovn eller i vannbad. Bruker du mikrobølgeovn, varmer du sjokolade enklest ved å bruke 30 sekunders intervaller på full effekt. Rør i sjokoladen mellom hver gang.

Når sjokolademassen er myk og glatt, dypper du iskjeksene ca. fire cm ned i sjokolademassen. Plasser dem med spissen opp på bakepapir, og dryss på strø eller hasselnøttkjerner i biter. La sjokoladen bli helt hard før du bruker kjeksen.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis, kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *