Verdens beste sjokoladekake – smelter på tunga

Dette er uten tvil den beste sjokoladekaken jeg noen gang har smakt!

Den er så myk og saftig at den smelter på tunga, og sjokoladesmaken er god og rund samtidig som den smaker av masse deilig sjokolade. Den er enkel å lage også.

Det er en typisk fransk sjokoladekake. Jeg har gjenskapt oppskriften fra favoritt sjokoladekaken min, som jeg fikk da jeg bodde i Frankrike.

Verdens beste sjokoladekake
6-8 personer

4 egg
75 g Muscavadosukker eller mørkt rørsukker (brunt sukker kan også brukes)
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte*
400 g god mørk sjokolade – jeg foretrekker Odense 55 %
50 g hvetemel
1 teskje ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang
Litt melis* til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Eller 200 grader over og undervarme.

Smør en firkantet form som er ca. 20 x 20 cm eller en springform som er ca. 23 cm i diameter. Kle den med bakepapir.

Visp egg og sukker sammen for hånd. (Skal bare røres lett sammen. Ikke piskes til eggedosis.

Ta frøene ut av vaniljestangen. Ha smør, vaniljefrø og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke.

Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel.

Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 20–30 minutter. Sjekk ofte!

Hele hemmeligheten med denne kaken er steketiden! Sjekk derfor allerede etter ca. 20 minutter.

Kaken skal ikke være helt stekt. Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen.

Dryss med melis.

Server gjerne lun med vanilje is eller nypisket krem og friske jordbær.

*Info til mine danske læsere – kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Liss Merethe Aas

    Tror du den kan bli like god om jeg byttet ut melet med glutenfritt mel?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Liss Merethe
      Ja, det tror jeg, det er svært lite mel i denne kaken, det bør derfor gå veldig bra. Jeg hadde prøvd med finmalt mandelmel om du tåler det.
      Beste hilsen
      Franciska