Verdens beste potetsalat – Farmors oppskrift

Farmoren min var utrolig god til å lage mat og hun laget virkelig Verdens beste hjemmelagde potetsalat.

Jeg var heldig å få oppskriften, jeg tenkte derfor jeg ville dele den med deg.

Den passer perfekt til grillmat, på koldtbordet eller sammen med en god salat til fisk eller kjøtt.

Den er en god klassisk potetsalat som jeg har laget igjen og igjen.

Her får du oppskriften:

Farmors potetsalat
4-6 personer

600 g mandelpoteter*
3 dl Creme Fraiche (kan erstattes av rømme eller lettrømme)
150 gram lettmajones eller vanlig majones
1-3 teskjeer Dijonsennep (avhengig av hvor mye smak du ønsker)
Eventuelt 2-3 spiseskjeer lake fra sylteagurk*
Salt og pepper
1 liten rødløk i små tern
1/2 purre i små strimler
Litt hakket gressløk*

Eventuelt litt ruccola til pynt

Kok opp potetene. La dem avkjøle og skrell dem hvis ikke det er helt nye poteter med tynt skall.

Bland sammen Creme Fraiche, lettmajones, sennep og lake fra sylteagurk.

Ha i resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. La det stå kaldt til potetene er ferdig avkjølt.

Ha potetene i potetsalaten og vend alt godt sammen. Pynt gjerne med litt ekstra hakket gressløk ved servering.

Kan oppbevares flere dager i kjøleskapet. Den blir bare bedre av å stå litt.

*Info til mine danske læsere: Mandelpoteter er aspargeskartofler. Rødløk er rødløg, purre er porre. Sylteagurk er syltede agurker og gressløk er purløg.

Foto: Franciska Munck-Johansen og Vegar Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Gunvor Skippervik

    For de som ikke tåler majones, så bruk kremfløte som piskes halvstiv. Jeg bruker også hakket sylteagurk. Den blir kjempegod, men ikke så holdbar siden det er krem i den.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Takk for godt tips. 🙂