Kjempegod dessert med rabarbra og mandelkrønsj

Vårfest_20


Jeg elsker rabarbra, og nå er rabarbraene på sitt aller beste!

Denne desserten smaker helt nydelig og den er veldig enkel å lage.

Hvis ikke du får tak i rabarbra kan den også lages med jordbær.

Rabarbra-dessert med vaniljekesam og mandelkrønsj
Til 6 personer

Rabarbrakompott
800 g rabarbra
400 g sukker
1 dl vann

Mandelkrønsj
200 g skivede mandler
200 g havregryn
4 spiseskjeer honning
2 spiseskjeer smør

2–3 beger kesam* med vanilje eller vanlig kesam tilsatt 1 teskje vaniljesukker per beger.

Skrell og skjær rabarbraene i mindre biter og kok dem sammen med sukker og vann til kompott. Småkokes i ca 10 minutter til det meste av væsken er fordampet og rabarbraene er møre. Avkjøl.

Varm smøret og stek mandler og havregryn til de er brune. Tilsett honning og rør godt. Settes til avkjøling.

Ha litt kesam i høye glass, topp med rabarbrakompott og mandelfyll. En perfekt avslutning på en god middag, eller som kveldskos hvis du har lyst på noe godt, som ikke er alt for usunt.

Tips: Du kan gjøre det meste av desserten ferdig i god tid før servering. Fyll glassene med kesam og rabarbrakompott og sett de i kjøleskapet dekket med plastfilm. Strø over mandelkrønsjen (varm det gjerne litt i en tør stekepanne først) og server.

*Info til mine danske læsere: Kesam er Kvark. Du kan også bruge Creme Fraiche.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *