Brownies med 17. mai jordbær

Så du 17. mai-jordbærene jeg la ut tirsdag?

Med de kan man også lage en skikkelig god 17. mai kake.

Her får du oppskriften. Den gir deg en dobbelt så stor kake som på bildet.

Lag gjerne brownien opp til en uke før og ha den i fryseren. Jordbærene kan gjøres klar et par timer før servering. Skjær gjerne brownien i mindre firkanter før du har på jordbærene, da blir det enklere å servere.

Start med å lage brownies:

Verdens beste brownies

3 egg
3,5 dl sukker
2 dl smeltet smør
2,5 dl hvetemel
5 spiseskjeer bakekakao* med topp
2 teskjeer vaniljesukker
150 g revet marsipan (litt uvanlig med marsipan i brownies, men det er nettopp det som er den «hemmelige» ingrediensen, som gjør kaken ekstra seig og god. Den smaker ikke marsipan.)
En stor håndfull lett hakkede macademianøtter (kan evt. utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en form på ca 25 x 40 cm.

Rør egg og sukker lett sammen. De skal ikke piskes til eggedosis. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

Avkjøl den.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

17. mai jordbær med Philadelphiakrem og blåbær

300 g Philadelphia naturell
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker
200 g melis
25 store jordbær
25 store blåbær

Start med å rense jordbærene. Skjær bort litt av toppen, da står de stødig. Sett dem på et tørkepapir, noen minutter, da unngår du at saften renner.

Skjær jordbærene nesten igjennom 2-3 ganger per bær. Sett jordbærene på et egnet fat.

Gjør klar en sprøytepose med stjernetip. Sett den gjerne i et stort glass, da er det enklere å fylle den.

Bland sammen melis og frø fra vaniljestang eller vaniljesukker. Rør det sammen med Philadelphia. Ikke rør for mye, bland det gjerne for hånd.

Ha kremen i sprøyteposen. Åpne jordbærene litt og sprøyt krem i hvert jordbær. Topp med et blåbær.

Dryss melis på brownien. Ha på jordbærene. Skjær gjerne brownien i mindre biter før du setter på jordbærene. Da er det enklere å servere.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hei, kan jeg skippe marsipan?

    1. Ja, det kan du, men man smaker ikke marsipanen, den gir bare en veldig god konsistens.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂