Verdens beste gulrotkake

Jeg ELSKER gulrotkake. Og dette mener jeg er verdens beste!

Kaken er utrolig saftig, kremen er fløyelsmyk og jeg har en liten «hemmelig» ingrediens som gir skikkelig god krønsj. Denne kaken er faktisk noe av det beste jeg har smakt.

Hvis ikke du tåler nøtter kan pistasjnøttene utelates, de kan også erstattes av hakkede mandler eller lignende.

Tips: Det er også en kake som smaker godt sammen med blåbær.

Verdens beste gulrotkake
Ca 35 små stykker

Gulrotkake
175 g gulrot fint revet
100 g mørk muscovadosukker eller brunt sukker
2 egg
1 teskje revet sitronskall
100 g sukker
125 g vegetabilsk olje
1,25 dl Creme Fraiche eller rømme
1 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
175 g hvetemel
1 liten boks ananas, knuste biter
1 teskje bakepulver
1 1/2 teskje kanel
Evt. 1 teskje kardemomme
1 knivspiss salt

Kremostkrem
225 g romtemperert smør
300 g melis (flormelis)
1 teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Krønsj
100 g usaltede pistasjnøtter hakket i mindre biter

Pynt
Rose (usprøytet)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør sidene på to små springformer på 15 cm i diameter og ha bakepapir i bunnen. Du kan også lage kaken i en stor form  ca 24 cm i diameter. Du vil da få to bunner i stedet for fire.

Riv gulrøttene fint, bland med muscovadosukker. La blandingen trekke mens du lager resten av kakerøren.

Visp egg og sukker til eggedosis. Ha i olje og Creme Fraiche eller rømme. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt inn. Bland forsiktig sammen. Ha i gulrotblandingen.

Stekes i 20 – 25 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel. Når det ikke lenger henger fast deig, er kaken ferdig. Men følg godt med, den bør ikke stekes for lenge.

Sett kaken til avkjøling. Den må være helt kald før den pyntes.

Lag kremostkremen. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting. La evt kremen stå litt i kjøleskapet hvis den virker myk.

Ha den første kakebunnen på et kakefat. Ha ca en fjerdedel av kremen på bunnen og dryss over pistasjbiter. Fortsett til alle bunnene er dekket med krem og pistasj. Pynt med en rose på toppen.

Kan oppbevares i kjøleskap et par timer før servering. Du kan også lage kaken dagen før og kremen samme dag de skal serveres.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *