Har du planer om å bake til 17. mai?

Kake til 17. mai

Da kan jeg anbefale denne kaken!

Det meste kan gjøres ferdig god tid i forveien, den har kjempegod smak av bær, sjokoladebiter og marengs sammen med pisket krem, og den har fine 17. mai-farger. Bunnene kan lages flere dager i forveien.

17. mai-kake med marengs, bær og nøtter
(til 10 personer)

Marengs
6 eggehviter
375 g sukker
1 teskje eddik
150 g skivede mandler

Fyll
6 dl kremfløte
3 spiseskjeer melis*
250 g bringebær*
200 g blåbær
100 g hakket mørk sjokolade
(eller andre bær)

1. Forvarm ovnen til 150 grader. Tegn tre sirkler på et bakepapir med en diameter på 21, 18 og 15 cm.

2. Stivpisk eggehvitene, pisk inn halvparten av sukkeret, ha så gradvis i resten og tilsett eddik sammen med litt av mandlene. Spre marengsen i de tre sirklene. Strø resten av mandlene over.

3. Bak i en time med varmluft. Skru av ovnen og la marengsbunnene kjøle seg ned i ovnen i en time eller lenger. Ta dem så ut for å kjøle.

4. Pisk fløten til krem sammen med melisen. Mos mesteparten av bærene med en gaffel og vend inn i kremen sammen med hakket sjokolade. Kaken bør legges sammen tidligst 1/2 time før servering, ellers kan bunnene bli myke. Kremen du får til overs serveres til.

Ta frem den første marengsbunnen, legg på krem, ta på neste bunn og dytt inn resten av bærene på siden av kaken.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis. Bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *