Kjempegodt brytebrød med fetaost og urter

Dette brytebrødet med fetaost og urter smaker utrolig godt og er veldig enkelt å lage. Det passer perfekt som tilbehør til en god salat, suppe eller lignende.

Brytebrød med fetaost og urter
1 brød

50 g gjær fersk eller tørrgjær
100 g smeltet smør
½ ts salt
ca. 10 dl mel
½ l vann
200 g fetaost smuldret
1 håndfull hakkede urter, for eksempel oregano, persille og/eller basilikum (du kan også bruke tørkede urter)
Litt maldonsalt til å drysse over

Smelt smøret, ha i vannet, temperer slik at det blir håndvarmt. Rør ut gæren i blandingen. Ha i resten av ingrediensene.

Kna godt og la deigen heve under lokk i 40 minutter.

Trill kuler av deigen og legg dem inntil hverandre slik at de danner en sirkel. Dryss saltflak over. Etterhev i ca 30 minutter.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, eller til de høres hule ut når du banker på dem.

Serveres varme rett fra ovnen.

Tips! Hvis du får urter til overs er det enkelt å fryse dem. Fyll et par håndfuller urter i en plastpose. Sørg for at det er bra med luft i posen før du slår knute på den. Da fryser urtene godt. Når du skal bruke dem, åpner du posen og klemmer urtene godt sammen, da slipper du å hakke dem.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Elisabeth Nielsen

    Brød

  2. Elisabeth Nielsen

    Brød med fetaost