Mørk sjokoladedrøm med friske bær

Saftig og god kake, som smaker aldeles nydelig.
Den ser også utrolig fin ut.
– Naseem Bajwa – deltaker i kakekrigen sesong 5

Ta en skikkelig god og saftig sjokoladekake. Fyll den med luftig krem og topp den med en smaksrik sjokoladekrem og friske bær. Da har du denne drømmen av en sjokoladekake.

Mørk sjokoladedrøm med friske bær
Til 10 – 12 personer

Sjokoladekake
3 egg
250 g sukker
150 g smeltet smør
100 g mørk sjokolade
1 dl rømme eller Creme Fraiche. Du kan også bruke lettrømme eller Creme Fraiche Light
1 teskje frysetørket kaffepulver, Nescafé eller lign.
1 teskje bakepulver
1 knivspiss salt
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
150 g mel
30 g bakekakao*
Litt melk, baileys eller kaffe til dynk ca 1/2 dl

Fyll
2,5 dl kremfløte*
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker

Ganache
200 g mørk sjokolade
3 dl kremfløte*

Pynt
Blåbær, bringebær* og jordbær, eller hva du har lyst til av friske bær.
Litt melis*

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Smør to runde former på ca 23 cm i diameter på sidene og ha bakepapir i bunnen.

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smøret i en kasserolle. Ta den av varmen og ha i sjokoladen som er skjært i mindre biter, rør til du får en glatt blanding, sett kasserollen til side. Rør sammen rømme, kaffepulver, frø fra 1/2 vaniljestang, bakepulver og salt.

Ha mel og bakekakao i en egen bolle. Bland de godt sammen med en stor visp. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene i eggedosisen, skiftevis med rømmeblandingen og den smeltede sjokoladen. Bruk en slikkepott. Ha røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 25–30 minutter. Test med en kakepinne underveis, og ta formene ut med en gang deigen ikke lenger fester seg. Avkjøl kakene med en tallerken over formene.

Del sjokoladen, til ganachen opp i mindre biter. Ha sjokoladebitene i en bolle. Varm opp kremfløten på medium varme. hold øye med kremfløten og ta den av varmen akkurat når den begynner å koke. Hell fløten over sjokoladebitene og rør om til sjokoladen har smeltet.Sett ganachen i kjøleskapet et par timer (men ikke over natten, da kan den bli hard) den skal ikke stivne. Visp ganachen opp med elektrisk visp til kremen blir stiv, det tar vanligvis bare noen sekunder, følg derfor godt med.

Visp kremfløten til fyllet. Tilsett korn av en vaniljestang. Rens bærene. Dynk bunnene og legg dem sammen med pisket krem. Topp med Ganache og friske bær. Dryss med litt melis.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. kremfløte er piskefløde, bringebær er hindbær og melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen og Vegar Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Den ser helt utrolig ut! Smaker garantert fantastisk!

    1. Franciska Munck-Johansen

      Tusen takk Vanessa, ha en fin uke.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  2. Du er utrolig flink,og virkelig en inspirasjon når jeg leter etter noe å bake

    1. Franciska Munck-Johansen

      Tusen takk Monica, så hyggelig å høre.
      Ha en fin uke.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂