Brownies i festhumør

Alle elsker brownies! Dette er festvarianten. Verdens beste brownies pyntet med pisket krem og bringebær.
– Enkelt, men kjempegodt!

Oppskriften er testbakt av Eva Brodahl. Her ser du hva hun skriver om den:
Kaken er superenkel å lage!
Den ble nydelig, seig og god med en deilig fantastisk fylde i smaken.
Helt super å fryse også!

Brownies i festhumør

Ca. 17 stk.

Brownie
3 egg
150 g muscovadosukker eller mørkt rørsukker (kan erstattes av vanlig sukker)
150 g vanlig sukker
125 g god mørk sjokolade
225 g smeltet smør
150 g hvetemel
80 g bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
200 g revet marsipan (kan utelates, men gir kaken en utrolig god konsistens, man smaker ikke marsipanen)

Pynt
4 dl kremfløte*
125 g bringebær
litt melis*
ev. ekstra bær til servering

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Smør en firkantet form ca. 20 x 30 cm.

Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er hakket i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse.

Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du rører godt.

Sikt melet i skålen. Bland i alt det tørre til du får en deilig, seigtflytende røre.
Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør innimellom slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.

Ha røren i formen. Stekes ved 175 grader, midt i ovnen, i 20–25 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye.

Avkjøl kaken med et tørkehåndkle over slik at den beholder fuktigheten. Kan også avkjøles i kjøleskap.

Skjær kaken ut i 35 biter (ca. 4 x 4 cm per stykke). Jeg er ikke så glad i kantene og pleier å skjære dem fra, men det er smak og behag.

Visp kremen stiv. (Pisk kremen sakte, da smaker den best.) Smak til med vaniljesukker. Ha den i en sprøytepose.

Legg halvparten av browniebitene på et serveringsfat. Ha på et lag med krem. Legg på resten av browniebitene. Pynt med krem og bær og et dryss med melis.

Server gjerne med ekstra bær til.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning. Altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde og melis er flormelis. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *