Syndige deilige sjokoladeterter med ganache og bringebær

Disse tertene ser ikke bare flotte ut, de smaker også utrolig godt. Perfekte som en liten dessert etter en større middag.

Oppskriften er fra boken min Franciskas Fristende kaker. Alle kakene er testet av testbakere. Her ser du tilbakemeldingen disse kakene fikk:

Helt fantastisk lekre sjokoladeterter. superdeilig smak, sprøe, søte, syndige og flotte å se på.
Enkle å lage er de også! Dette er uten tvil en oppskrift jeg vil bruke igjen mange ganger.
– Lone Hjort, Møldrup

Syndige sjokoladeterter med bringebær
5 stk

Terter
1 pakke Oreo-kjeks (150 g)
40 g smeltet smør

Ganache
1,5 dl kremfløte*
125 g mørk sjokolade i små biter
1 teskje vaniljesukker
1 knivspiss salt

Pynt
125 g bringebær*
ev. litt gullflak

Tilbehør
2 dl kremfløte*
225 g bringebær

Lag former til tertene ved å brette et ark med sølvfolie på ca. 30 x 30 cm to ganger, slik at du får ark som er ca. 15 x 15 cm. Bruk bunnen av et mindre glass (5-6 cm i diameter) og brett sølvfolien rundt, slik at du får en fin, rund form. Lag 5 former.

Knus Oreo-kjeksene i en foodprosessor eller lignende. Smelt smøret og rør det sammen med kjekssmulene. Fordel blandingen i formene og trykk den forsiktig opp langs kantene. Det er bare fint at kantene blir litt ujevne. Sett formene i fryseren.

Lag ganachen ved å varme kremfløten, vaniljesukker og salt i en liten kasserolle. Fløten skal være så varm at den akkurat begynner å småkoke. Ta kasserollen av varmen og tilsett sjokoladebitene. Rør med en liten visp til du får en glatt og blank masse. La massen avkjøle et par minutter på kjøkkenbenken.

Ta frem formene. Fjern sølvfolien forsiktig. Plasser dem på serveringsfatet du ønsker å bruke. Hell ganachen i sjokoladetertene, dryss med litt gullflak. Sett dem i kjøleskapet i 5–10 minutter slik at ganachen får satt seg litt. Pynt med bringebær.

Serveres med vispet krem og gjerne en skål med ekstra bringebær.

* Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *