Uimotståelig Ferrero Rocher-kake – uten steking

Hvis du liker Ferrero Rocher-sjokolade, vil du elske denne kaken! Den har en uimotståelig sjokolade- og nøttesmak og er flott å se på. Den trenger ikke steking og kan gjøres nesten helt ferdig i god tid før servering.

Den er testbakt av – Stina Skjørtvedt fra Aurskog. Her ser dere hennes tilbakemelding:

Nydelig og mektig kake som smelter på tungen. Fantastisk kombinasjon av kjeks, sjokolade og nøtter som til sammen utfyller hverandre og gjør kaken til noe helt for seg selv.

Den var utrolig enkel å lage, få ingredienser og ingenting som skulle stekes! 

Uimotståelig Ferrero Rocher-kake

Ca. 8 stykker

Bunn
1 1/2 pakke Oreo-kjeks (225 g)
50 g smeltet smør

Fyll
700 g Philadelphia kremost naturell
350 g Nugatti eller Nutella (gjerne Nugatti Nøtteknas eller lignende)

Pynt
3 dl kremfløte*
50 g hakkede hasselnøttkjerner
9 Ferrero Rocher kuler

Kle en rund form, som er ca 23 cm, i diameter med bakepapir.

Knus Oreo-kjeksene i en foodprosessor eller lignende. Smelt smøret og bland det med den knuste kjeksen. Ha blandingen i formen og press den forsiktig sammen slik at du får en jevn bunn. Det er viktig at du ikke presser bunnen for hardt sammen, da vil den bli hard.

Sett bunnen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Bland kremosten med Nugatti. Ha blandingen over bunnen. Sett formen i kjøleskapet i ½–1 time.

Rist de hakkede nøttene på en tør stekepanne ved middels varme til de blir gylne, det gir nøttene en ekstra god smak.

Pynt kaken med pisket krem, hakkede hasselnøtter og Ferrero Rocher kuler.

Tips: Kan også serveres som iskake. La formen stå i fryseren før du pynter den. Ta den ut ca. ½ time før servering.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *