Verdens beste Oreo kake

En av de mest populære oppskriftene mine, er på denne Oreo kaken, og det skjønner jeg, for den er virkelig utrolig god!

Oppskriften finner du også i kakeboken min. Alle kakene er testbakt for å være sikker på at oppskriftene er så bra som mulig og tilbakemeldingen jeg fikk på denne kaken var denne:

«Jeg har bare ett ord å komme med! HALLELUJA! ­Enkel kake å lage og fantastisk gode smaker ­sammen!»

Heidi Biek, Jessheim

Her får du oppskriften:

Verdens beste Oreo kake

Dette er en drøm av en kake som det finnes mange varianter av.
Denne oppskriften har hjemmelaget sjokolademousse og smaker helt himmelsk.

Ca. 24 stykker

Bunn
2 1/2 pakke Oreo-kjeks (375 g)
100 g smeltet smør

Sjokolademousse
200 g mørk sjokolade
3 dl kremfløte*
3 eggeplommer
3 spiseskjeer melis*

Kremostfyll og kremfyll
225 g Philadelphia kremost naturell
2,5 dl melis*
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker

Ta kremosten ut av kjøleskapet, slik at den er myk når du skal bruke den.

Knus Oreo-kjeksene i en food processor eller lignende. Sett 1,5 dl  til side til pynt. Smelt smøret og rør det sammen med resten av kjeks­smulene. Ha blandingen i en liten langpanne på ca. 20 x 30 cm. Press den lett sammen mot bunnen.

Lag sjokolademoussen. Visp 3 dl kremfløte til krem. Smelt sjokoladen i mikroovn eller vannbad. La den avkjøle litt (den bør ikke være for varm når du blander den med eggeplommene, men den skal fortsatt være flytende.) Skill egge­plommene fra hvitene. Rør inn melis i sjokolade­blandingen mens du visper godt med en liten visp. Tilsett én eggeplomme om gangen mens du fortsetter å vispe til du får en glatt og fin krem. Vend forsiktig den piskede kremen i sjokolade­blandingen. Ha moussen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. en halv time.

Miks kremosten med melis til en luftig masse. Stivpisk kremfløten (3 dl), bland ca. en tredjedel av kremen med kremostblandingen. Bland ­resten av kremen med vaniljesukker. Sett kremfyllet til side. Fordel kremostfyllet på kaken.

Topp med resten av kremfløten smaksatt med vanilje­sukker, og dryss over kjekssmulene du tidligere ­satte til side.

La kaken stå kaldt til den skal serveres.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *