Deilig varm påskedrikke – mine tre favoritter

Uansett om du skal bort i påsken eller skal være hjemme, er det deilig å kunne varme seg på god og varm drikke.

Her får du oppskriften på mine tre favoritter som garantert vil bli godt mottatt.

Luksus latte med krem og hasselnøttkrokan 
(4 store glass)

Dette er en skikkelig luksus kaffe latte. Den smaker fantastisk og ser kul ut også.

4 espresso
1 liter lettmelk
hasselnøttsirup
sjokoladesaus
pisket krem
4 ts hasselnøttkrokan

Hasselnøttkrokan:
1 1/2 dl hakkede hasselnøtter
3 dl sukker
1 ss smør

Smelt sukker og smør i en stekepanne ved middels varme. Når sukkeret er oppløst og lysebrunt, tilsettes de hakkede nøttene. (Sukkerblandingen må ikke bli for mørk, da blir den bitter.) Hell blandingen utover et bakepapir. Avkjøles ved romtemperatur. Knus massen til mindre biter etter at krokanen har stivnet.

Lag caffè latte på vanlig måte med espresso og varm melk, men skum ikke melken for mye, bare varm den.

Hell ½ cm hasselnøttsirup i caffè latte-glass som rommer 3 dl. Sprøyt godt med sjokoladesaus på sidene av glassene, og fyll opp med espresso og varm melk. Ha pisket krem på toppen, og dryss med krokan.

Eple- og kaneltoddy med chili 
(2 store glass)

Gå en tur en kald, vinterklar natt og se på stjernene med en du er glad i. Server glovarm eple- og kaneltoddy med chili når dere kommer tilbake, da er det vanskelig å bli annet enn varm om hjertet. Hvis du vil spice den litt ekstra opp tilsetter du litt brun rom eller whisky.

5 dl eplemost
4–5 kanelstenger
2 tynne skiver fersk ingefær
Et lite dryss chili i hvert glass
evt. 4 cl brun rom eller whisky

Varm opp eplemosten og kanelstengene til kokepunktet.

Ha ingefær og evt. rom eller whisky i et stort glass. Dryss med litt chilli.

Tilsett eplemost og kanelstenger.

Kjempegod hvit sjokolade med kanel og vaniljestang
(4 kopper)

Når dere kommer inn fra kulda med kalde kinn og våte votter, er det ikke mye som er bedre enn å benke seg rundt peisen med varm kakao. Prøv gjerne denne varianten med hvit sjokolade og vanilje som et alternativ til den tradisjonelle kakaoen. Du kan også bruke vanlig sjokolade hvis du heller vil det.

1 liter hel eller lettmelk
200 g hvit sjokolade i mindre biter
4 kanelstenger
1 vaniljestang delt på langs

Varm opp melken og tilsett sjokolade, kanelstenger og vaniljestang. Rør til sjokoladen er smeltet. La det stå og trekke et par minutter. Hell opp i koppene og server rykende varm.

Hjertet lager du ved å klippe ut et hjerte i et papir. Legg det over koppen og dryss med kakaopulver.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *