Sjokoladefondant med fløyelsmyk krem og nøtter

Interiørmesse 16_43


Det er noe ekstra hyggelig med små kaker. Da kan man ta bare litt til kaffen eller etter middagen, eller man kan sette sammen flere til et dessertbord hvis man vil.

Dette er en av favorittene mine. Dette er kakene du tar med, eller serverer hvis du har lyst til å imponere noen. Smakfull myk sjokoladefondant toppet med fløyelsmyk krem og ristede hasselnøtter. En smaksopplevelse for alle sanser.

De ser kanskje litt kompliserte ut, men de er ikke det. De er kjempeenkle å lage, og de kan gjøres ferdig i god tid før servering.

Du kan ta bort nøttene om du ikke tåler nøtter.

Interiørmesse 16_44


Sjokoladefondant med fløyelsmyk krem 
10-15 stk

Sjokoladefondant
6 egg
90 g sukker
300 g god mørk sjokolade
270 g smør
120 g hvetemel

Krem
225 g romtemperert smør
300 g melis (flormelis på dansk)
1½ teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Pynt
80 g hasselnøtter (kan utelates)

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Sett muffinsformer på et brett. Vanlig størrelse. (Mellom, ikke liten og ikke stor).

Skjær sjokoladen i mindre biter. Pisk sammen egg og sukker.

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen fra varmen og tilsett sjokoladebitene. Rør til du får en glatt masse. Hell den i en tynn stråle i eggeblandingen mens du rører.

Sikt mel over og rør blandingen godt sammen.

Fyll deigen i formene.

Stek kakene midt i ovnen i 6–7 minutter.

Følg godt med steketiden. Sjokoladefondant skal være helt flytende i midten. Ta dem ut av ovnen så snart sider, topp og bunn kjennes faste ut. Sett kakene til avkjøling.

Før servering tas de ut av kjøleskapet 1–2 timer før, slik at de får romtemperatur. Det gjør at smaken kommer best mulig frem.

Hakk hasselnøttene og rist dem lett på en helt tørr stekepanne. Sett dem til side til de er helt avkjølte.

Lag kremen. Det er viktig at smøret er romtemperert, ta det derfor ut av kjøleskapet i god tid (minst en time) før det skal brukes. Hvis du ikke har tid til det, kan det varmes helt forsiktig i mikroovnen. Jeg pleier å varme det 10 sekunder om gangen da det er svært viktig at det ikke smelter. Hvis noe av smøret smelter, kan du skjære det fra.

Pisk smør med melis og vaniljesukker i 5 minutter med full styrke. Det gjør at kremen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/padlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk.

Vend forsiktig inn kremost i smør- og melisblandingen til du har en jevn og fin krem.

Ha kremen i en sprøytepose med stor stjernetipp. Pynt hver kake med krem og ristede hasselnøtter.

Sjokoladefondant 2

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *