Kjempegode oste-rundstykker

Finnes det noe bedre enn deilige, varme, hjemmebakte rundstykker rett fra ovnen? Bare lukten alene gjør det verdt å lage dem.

Disse rundstykkene får en kjempegod smak med ost på toppen. Kan anbefales.

Her får du oppskriften:

Kjempegode oste-rundstykker
Oppskriften gir tre bakebrett

200 g smør
1 liter lettmelk
50 g gjær
2 teskjeer salt
2 spiseskjeer sukker
1750 gram hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)
200 g revet ost, for eksempel Norvegia eller lignende.

Det er en stor oppskrift som gir deg hele tre bakebrett med rundstykker. Men det er verdt å lage litt ekstra, da de er kjempegode å fryse.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en bakebolle og tilsettt gjær, salt, sukker og mel til slutt. Elt godt til du får en god konsistens på deigen. La deigen heve under lokk et varmt sted i ca 40 minutter.

Del deigen i tre. Rull mindre kuler av hver del og plasser dem bakebrett med bakepapir. Topp med revet ost.

Sett til etterheving under plastfilm i ca 40 minutter.

Stekes midt i ovnen på 210 grader varmluft i ca 20 minutter til de er gylne.

Serveres varme rett fra ovnen.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Har du lyst på boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *