Fluffy Pancakes med Nugatti

Pannekaker er godt. Japanske fluffy pancakes med fyll av Nugatti er fabelaktig godt!

De er som amerikanske pannekaker bare mye mer luftige og høye og fine. De smaker også kjempegodt!

De må du bare prøve!

Denne oppskriften gir deg ca 8-10 fluffy pannekaker. Til fire personer dobler jeg oppskriften.

Vær oppmerksom på at de kan falle litt sammen etter de er stekt, server dem derfor gjerne rett fra panna.

Fluffy japanske pannekaker med Nugatti

4 eggeplommer
3 spiseskjeer sukker
1,2 dl melk
100 g mel
1 teskje bakepulver
1 knivspiss salt
4 eggehviter
8 – 10 spiseskjeer Nugatti

Smør til steking

Miks sammen alle ingrediensene unntatt eggehvitene, til du får en glatt blanding.

Miks eggehvitene i en egen bolle. (Den må være helt ren og tørr, ellers vil ikke hvitene bli stive.) Pisk ved lav hastighet til eggehvitene skummer, øk så hastigheten. Pisk til du kan snu bollen over hodet uten at eggehvitene faller ut.

Brett forsiktig eggehvitene inn i pannekakerøren.

Røren skal se omtrent slik ut når den er rørt sammen. Alt skal være godt blandet, men rør så lite som mulig. Stek pannekakene så raskt som mulig, slik at du beholder mest mulig luft.

Finn frem en stekepanne og ha den på middels varme. Bruk gjerne en isskje som denne, da er det enklere å få lik størrelse på pannekakene. Ellers kan du også bruke en stor skje.

Legg på 4-5 pannekaker om gangen. Legg først på halvparten av røren, så en skje med Nugatti og så resten av røren.

Ha på et lokk, slik at du får jevn varme. Stekes noen minutter på middels/svak varme  til pannekakene er gylne. Snu pannekakene, ha på lokk igjen og stek dem ferdige.

Serveres med en gang.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Har du lyst på boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *