Oppskrift på Verdens beste pannekaker

Verdens beste pannekaker

I dag er det Verdens pannekakedag!

Og hva er vel bedre enn å feire med oppskriften på Verdens beste pannekaker?

Jeg har i årevis jaktet på den beste pannekakeoppskriften, og dette er etter min mening verdens beste. Disse pannekakene smaker akkurat som franske Crêpes. Ikke for harde, ikke for myke, ikke for søte, bare kjempegode.

Hvis du har lyst til å lage amerikanske pannekaker finner du oppskriften her.

Pannekaker til middag er også godt. Jeg deler to oppskrifter her.

Verdens pannekakedag, også kalt fetetirsdag, er en gammel tradisjon som feires over hele Verden. Det er tirsdagen etter fastelavnssøndag og siste dagen før fasten. I følge gammel tradisjon skulle folk faste i 40 dager fram til påske. Her skulle det det derfor fylles opp med kraftig kost, og det var også et poeng å få brukt opp mat som ikke holdt seg, som melk, egg og smør. Perfekte ingredienser å lage pannekaker av.* (Kilde: Wikipedia).

Verdens beste pannekaker
Ca 16 stk

125 g smør
6 mellomstore egg
6,5 dl helmelk*
1 spiseskje sukker
2 teskjeer vaniljesukker
1/2 teskje salt
500 g hvetemel
Smør til steking

Smelt smøret i en kasserolle eller i mikrobølgeovn. Sett det til side.
Visp sammen eggene, tilsett melken og smeltet smør i en tynn stråle. Ha i sukker, vaniljesukker og salt. Sikt i mel. Rør til røren er glatt og fin uten klumper. Bruk eventuelt en håndmikser, for å få røren helt glatt. Røren skal ha en konsistens som tykk kremfløte*. Hvis den er for tykk, kan du tilsette mer melk, hvis den er for tynn, kan du tilsette mer mel.

Ha litt smør i en stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsettes akkurat nok røre til at hele pannen blir dekket. Snu pannen godt i alle retninger slik at røren kommer godt ut i kanten av stekepannen. Stek til pannekaken ikke lenger er flytende på toppen. Snu og stek til den er gyllen på begge sider. Bruk middels varme, da får du best resultat. Ta bort stekepannen fra varmen når du skal ha i ny røre, da svir du ikke smøret.

Tips: Ta en stor bit smør på en gaffel, da er det enkelt å dra den over stekepannen mellom hver steking.

*Tips til mine danske læsere: Helmelk er sødmælk, røre er dej og kremfløte er piskefløde.

Pannekaker_02

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *