Kjempegode baconsnurrer

Baconsnurrer

Hvis du har lyst på noe som er enkelt å lage, men som smaker kjempegodt, da kan jeg anbefale disse bacon snurrene! De kan lages ferdig i god tid i forveien og fryses. De er derfor perfekte å servere til bursdager og andre arrangementer. Da får man også litt mat og ikke bare kake.

De passer også svært godt til å ta med i stedet for kake, på skole eller idrettsarrangementer. Alltid like populære! 🙂

Og de er et hit til matpakken.

Kjempegode baconsnurrer
Ca 35 stk. eller tre bakebrett

Basis oppskrift:
1 liter lettmelk
200 g smør
1 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
3 spiseskjeer honning eller sukker
1 1/2 teskje salt (strøket)
1300 g hvetemel, du kan også gjerne bruke grovere mel hvis du ønsker opp til halvparten.

Til topping:
3 pakker bacon (3 x 125 gram) (kan erstattes av skinke hvis du vil slippe å steke opp bacon)
3-400 gram revet ost for eksempel Norvegia eller lignende.
Provencekrydder

1 egg til pensling

Smelt smøret i en kasserolle.

Smuldre gjæren i en bolle.

Hell melken over smøret og rør rundt til det blir fingervarmt.

Hell melkeblandingen over gjæren, og tilsett salt og sukker eller honning. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett så mye mel at du får en glatt og smidig deig. Men bruk så lite mel som mulig.

La deigen heve under lokk eller med plastfilm over i ca 40 minutter.

Skjær bacon i mindre biter og stek det. Jeg synes det enkleste er å steke det i ovnen, da slipper man søl på plata og stekeos. Bare legg bacon ut på en bakeplate med bakepapir. Stekes ved 250 grader i ca. 10 minutter.

Når deigen er ferdig å heve, deler du den i to eller tre emner, alt etter hvor store snurrer du ønsker.

Rull hvert emne ut til en rektangulær firkant. Dekk deigen med revet ost. Dryss over baconbiter og rull sammen på den lange siden.

Skjær rullen i 3 cm tykke skiver og legg på bakeplate med bakepapir. Brett den lille biten med deig som stikker ut, under snurren, da slipper du at den åpner seg under steking.

Pensle med egg som er rørt sammen, og dryss med provencekrydder.

La etterheve i ca. 30 minutter.

Stekes ved 225 grader i ca. 10 minutter eller til bacon snurrene er gylne og gjennomstekte.

Baconsnurrer

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *