Supergod og sunn raw kake – naturlig uten gluten, mel og egg

Hva er vel bedre enn en super enkel kake som både smaker kjempegodt og som samtidig er naturlig sunn?

Denne kaken ble en stor favoritt hos alle i familien. Glutenfri, uten egg og mel, med bare gode naturlige ingredienser stappfull av god smak.

Du kan gjøre klar bunnen flere dager i forveien og oppbevare den i kjøleskapet med plast over. Da er det bare å ha på vaniljekesam og frukt før servering.

Jeg trodde vi skulle ha til flere dager, men den forsvant som dugg for solen.

Her får du oppskriften.

Raw kake med vaniljekesam, frukt og bær

400 g dadler (15-20 stk alt etter størrelse)
200 g cashewnøtter uten salt.
2 bokser vaniljekesam* (6 dl) Du kan også bruke vanlig kesam og tilsette en teskje vaniljesukker. Gresk yoghurt, eller lettrømme kan også brukes.
Friske bær. Her har jeg brukt en blanding av jordbær, blåbær, kiwi og granateplefrø.
Ev litt olje til å smøre formen.

Ha dadler og cashewnøtter i en stor skål. Held over kokende vann og la de stå i ca 10 minutter.

Hell vannet fra og kjør dadlene og cashewnøttene i en foodprosessor til du får en fast masse. Hvis den er tørr kan du tilsette litt nøytral olje. For eksempel rapsolje eller lignende.

Smør en paiform med litt olje, eller ha i bakepapir.

Press bunnen ut i kantene.

Skjær opp frukten.

Ha på vaniljekesam og legg frukten utover paien.

Den er allerbest servert fersk, men den kan også fint oppbevares noen timer i kjøleskapet før servering.

*Info til mine danske læsere: Vaniljekesam er vaniljekvark. Du kan også Creme Fraiche 18 % eller græsk yoghurt.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 kommentarer

  1. Ser helt magisk ut…. och dessutom nyttig! Den kommer jag att göra!

    1. Hyggelig å høre. 🙂
      Ha en fin helg.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  2. Det så veldig godt ut! Spennende med granatepler!
    Smart også med bunn av nøtter og dadler!

  3. Hei:) prøver meg på denne nå. Men jeg lurte på -skal den ikke stekes på noe vis? Deigen ble en veldig seig og tynn røre her:p

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Julianne
      Røren er seig, men den skal ikke være tynn. Det kan være fordi det har vært ekstra vann ved dadlene og cashewnøttene.
      Tilsett litt flere cashewnøtter (du trenger ikke bløte dem først). Det bør samle deigen.
      Lykke til.
      Vennlig hilsen