Supergode ostehorn

Disse ostehornene lager jeg ofte, gjerne sammen med barna. De er kjempegode og enkle å lage. Passer godt på tur, til frokosten, til matpakken eller som kveldskos, og de er fine å fryse.

Dette er en av de oppskriftene man alltid lykkes med, jeg deler den derfor gjerne:

Ostehorn med urter
Til 3 brett med horn (ca 24 stk)

1 liter lettmelk
200 g smør
1 pakke gjær (helst fersk, men tørrgjær kan også brukes)
1 teskje salt
2 spiseskje honning eller sukker
4 dl grovt hvetemel
Hvetemel til deigen henger godt sammen ca. 18 dl.
200 g Ost (Norvegia, Jarlsberg eller lignende hvit ost)
egg til pensling
Provencekrydder (oregano, timian og rosmarin) eller annen krydder

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt.

Ha smuldret gjær, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett den varme melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst og tilsett sammalt mel og vanlig hvetemel, litt og litt til du får en fast deig.

La deigen heve under lokk et varmt sted i ca. 40 minutter.

Del deigen i tre like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel og del opp i 8 trekanter. Bruk gjerne pizzahjul til å dele opp deigen.

Ha godt med ost i skiver på hver trekant og rull sammen til horn.

La hornene heve i ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg. Ha litt revet ost på toppen av ostehornene.

Stekes ved 220 grader, midt i ovnen i 10 – 15 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Skal man ha 4dl grov hvetemel og 18 dl vanlig hvetemel??????

    1. Det er en stor porsjon med tre brett. Men de er veldig gode å fryse.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

  2. Hvordan tiner du de opp? I kjøleskap over natten, ovn eller micro? Hvor mange grader/tid? Holder de seg da gode frem til feks lunsj i matpakken? Tenkte å prøve disse som variasjon til niste for barna på skolen.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Jeg bruker dem ofte til matpakken. Jeg tar dem ut dagen før. Legger en og en i pose på kjøkkenbenken. Da tiner de natten over og er klare til å legges rett i matpakken på morgenen.

      Vi bruker dem også ofte til frokost i helgen. Da tar jeg dem også ut dagen før og luner dem i ovnen. 100 grader i et kvarter pleier å holde.

      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂