Jeg er tilbake på Kakekrigen!

fotob_490

Jeg er visst tilbake på Kakekrigen om dagen.

Jeg trodde dere skulle slippe å se mer til meg herfra, men nå strømmer det på med meldinger om at jeg er tilbake på skjermen. Sesongen jeg var med på går tydeligvis i reprise.

Det var en stor opplevelse å være med på Kakekrigen. Jeg møtte utrolig mange hyggelige mennesker og fikk et minne for livet.

Dette er kaken jeg selv var mest fornøyd med, da jeg var med. Den ga meg også det gule lederforkleet. Det er en helt sinnsykt god konfektsjokoladekake toppet med mascarponekrem med smak av appelsin og lime og masse friske bær.

Og stappfull av antioksidanter med alle de friske bærene, sitrusfrukter og mørk sjokolade som er i den, så er det vel nesten som en sunn kake å regne. 😉

Verdens beste sjokoladekake med mascarponekrem og bær

Sjokoladekake:

4 egg
75 g mørkt Muscavadosukker eller rørsukker
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte*
350 g god mørk sjokolade (jeg foretrekker Odense 55 % som fåes på blant annet Kiwi)
50 g hvetemel
1 teskje ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang

Mascarponekrem med smak av appelsin og lime:

150 g Mascarpone
300 g Philadelphia kremost naturell
130 g melis*
1 vaniljestang
Skall fra 2 lime (ca. 1 1/2 litt presset teskje)
Skall av 1 appelsin (ca. 1 1/2 litt presset teskje)
Saft fra 1 lime

500 g bringebær*
500 g blåbær
200 g rips

Melisdryss på toppen

Sjokolade-sommerfugler

100 g mørk non temp sjokolade (fåes blant annet hos Cacas.no)
Sprøytepose
Sjablong
Plastlomme

Forvarm ovnen til 190 grader.

Gjør klar en rund paiform ca 28 cm i diameter. Smør formen. Du kan også bruke en springform.

Pisk egg og sukker sammen for hånd. Ta frøene ut av vaniljestangen.

Ha smør, vanilje og kremfløte i en kasserolle. Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke.

Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel. Ha røren i en rund smurt paiform.

Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter. Sett klokken på 10 minutter og sjekk ofte!

Kaken skal ikke være helt stekt. Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen. Den stivner når den blir avkjølt.

Ta kaken ut av ovnen. Hvelv den forsiktig over på kakefatet den skal stå på. Sett kakefatet opp ned på formen og snu den rundt. Legg et rent tørkehåndkle over for å holde på fuktigheten.

Avkjøl kaken.

Slik lager du mascarponekremen:

Vask appelsin og lime. Tørk dem godt med papir. Riv skallet. Pass på å bare få med det grønne og orange, ikke det hvite!

Ta ut frøene av vaniljestangen. Rør sammen skall, saft, melis og frø fra vaniljestang.

Ha mascarpone og Philadelphia i en bolle. Rør forsiktig med en liten visp* for hånd. Stopp når alt er blandet fint sammen!

Ha mascarponekremen over den avkjølte kaken og pynt med bærene. Det skal være mye bær.

Sikt til slutt litt melis over kaken.

Pynt gjerne med sjokolade-sommerfugler. (Kan utelates).

Smelt sjokoladen i mikroovn. 40 sekunder først, så 30 sekunder. Rør til sjokoladen er helt smeltet.

Ha sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull. Lag sommerfugler på plastlommen.

Sett til avkjøling på benken eller i kjøleskap. Pynt kaken med sommerfugler

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis og bringebær er hindbær. Visp er piskeris.

fotob_488

Foto: Christine Heim/Kakekrigen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Ja, sitter og ser du lager ostekake på kakekrigen nå 🙂

    1. Franciska Munck-Johansen

      Herlig! Det gikk ikke helt etter planen. :-))