Enkel og imponerende nyttårskake – denne får du til!

nyttårskake-1015x1024

To-etasjers festkake til nyttårsaften?

Klart du kan!

Denne kaken er svært enkel å lykkes med og den har en smak som de aller fleste liker.

Bunner
300 g smeltet smør
6 egg
450 g sukker
2 dl Creme Fraiche eller rømme
1 1/2 teskje tørket kaffepulver (Nescafé eller lignende) rørt ut i 2 teskjeer vann
300 g mel
120 g bakekakao*
3 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
3 teskje bakepulver
1/2 teskje salt

Krem
275 g romtemperert smør
300 g Philadelphia kremost naturell
600 g melis*
1 1/2 dl bakekakao*
1 teskje vaniljesukker
2-3 spiseskjeer fløte eller melk

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Smør to runde former på sidene (ca 21 og 15 cm i diameter), og ha bakepapir i bunnen.

Start med å smelte smøret i en liten kasserolle eller i mikroovn. Sett det til avkjøling.

Pisk egg og sukker luftig. Rør forsiktig inn Creme Fraiche eller rømme, det smeltede smøret, vaniljeekstrakt og kaffepulver rørt ut i vann. Du vil ikke smake kaffen, den vil bare forsterke sjokoladesmaken.

Ha de tørre ingrediensene i en egen skål. Bland de godt sammen med en stor visp.

Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.

Ha røren i formene.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter for den lille formen og ca 40-50 minutter for den store formen. Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta kakene ut når deigen ikke lenger fester seg.

La kakene avkjøles med en tallerken over formene. Det gjør at kakene beholder fuktigheten. Sett dem eventuelt i kjøleskapet hvis du ønsker det skal gå raskere. Bunnene kan lages dagen før.

Del bunnene i to når de er helt avkjølte.

Lag kremen. Ha romtemperert smør i en stor skål. Pisk smøret i ca 30 sekunder. Ha i kremost og pisk i 30 sekunder til alt er godt blandet. Tilsett melis, bakekakao og vaniljesukker og bland på lav hastighet til alt er blandet. Øk til medium hastighet og visp til du får en luftig konsistens. Tilsett sakte kremfløten litt etter litt til du får ønsket konsistens. Ikke tilsett for mye hvis du ønsker krem som holder. Visp til du får en luftig konsistens ca et minutt.

Legg sammen kaken. Legg en av de største bunnene på et serveringsfat, ha på et lag med sjokoladekrem, ha den andre største bunnen over. Ha et lite lag med krem på midten av kaken og legg på den ene av de minste bunnene. Det gjør at kakene fester seg til hverandre. Ha på et lag med sjokoladekrem og ha på den siste minste bunnen.

Smør krem på sidene med en stor kniv eller spatel og dryss med hakket Daim-sjokolade.

Kaken holder seg godt i kjøleskap i flere timer.

Tips: Pynt kaken med stjerneskudd, da får du ekstra nyttårsstemning!

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *