Vakker kake til juleselskapet

Julekake

Her får du oppskriften på en av favorittkakene mine som passer perfekt til små og store juleselskaper!

Granateplefrøene ligner på små juveler, og gir kaken en herlig touch av juleglam. Den er i tillegg svært enkel å lage og den kan gjøres ferdig flere timer før servering. Og smaken… helt nydelig!

Hvit sjokolademoussekake med granatepler

Mandelbunn
200 g mandler
200 g sukker
2 egg

Sjokolademousse
200 g hvit sjokolade
4 dl kremfløte
3 eggeplommer
1 ss fintrevet appelsinskall

Pynt
1-2 granatepler

Sett ovnen på 175 grader.

Visp egg og sukker til eggedosis. Mal eller finhakk mandlene. Ha dem i eggedosisen og bland forsiktig med en slikkepott. Ha røren i en smurt form med løs bunn (ca 23 cm).

Tips: Ha bakepapir i bunnen av formen (la noen cm stikke ut på hver side), da er det enklere å flytte bunnen over på et serveringsfat uten at den går i stykker.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 30 minutter. Sett formen til avkjøling.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller i vannbad. Ha 1 dl kremfløte og 3 eggeplommer i en liten kasserolle. Varm opp under omrøring til blandingen tykner. Avkjøl litt og ha i den smeltede sjokoladen.

Ta bunnen forsiktig av formen og sett mandelbunnen med formen rundt på et serveringsfat.

Pisk resten av kremfløten til krem. Vend forsiktig inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Hell blandingen i formen med mandelbunnen. Sett kaken i kjøleskapet. Den bør stå minimum 1 time i kjøleskapet før servering.

Tips: Kaken kan også serveres som iskake. Sett den da i fryseren i minimum 3 timer. La den stå i kjøleskapet ca. 1/2 time før servering for å få en god konsistens.

Rett før servering pyntes kaken med granateplefrø. Brekk granateplene forsiktig fra hverandre, da holder frøene seg hele. Legg dem gjerne noen minutter på et tørkepapir slik at det ikke kommer saft på kaken.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Therese Ekremsæter

    Hei! Denne så nydelig ut, men kan man lage en annen bunn? Uten mandler?

    1. Hei Therese
      Du kan bytte ut mandlene med andre nøtter, for eksempel hasselnøtter.
      Hvis ikke du tåler nøtter kan du lage en browniebunn, det blir også kjempegodt.
      Vennlig hilsen
      Franciska

      1. Therese

        Takk for svar, denne må jeg prøve! 🙂

  2. Ingrid Katralen

    Hei! Kaken kan vel stå noen dager i kjøleskap? Event hvor lang tid tåler den å oppbevares i kjøleskap? Det gjelder hvit sjokolademoussekake.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ja, det går fint.
      Den smaker best om du lager den maks dagen før. Men den holder seg i opp til en uke.
      Den kan være i fryseren i 7-8 uker.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  3. Ingrid Katralen

    Jeg mente selvsagt fryser 😉