Himmelsk gode trøfler med Oreo med bare 3 ingredienser

Oreotrøfler1

Jeg er så smått i gang med juleforberedelsene.

Jul bør ikke være stress. Likevel tar jeg ofte meg selv i å stresse. Ikke fordi jeg prøver å leve opp til andres forventninger, (det er jeg heldigvis blitt for gammel til) men fordi jeg er ALT for optimistisk når det gjelder tid! Jeg tror alltid jeg skal rekke mer enn jeg klarer og ender ofte opp med å prøve å rekke over alt for mye. Jeg burde snart ha lært.

I år har jeg derfor bestemt meg for å starte litt tidligere med alt, rett og slett fordi det er så mye som er hyggelig å holde på med og da trenger man litt ekstra tid.

Jeg elsker å pynte og holde på med juleting, men det er ikke så mye jeg MÅ rekke. Jeg har derfor bestemt meg for at jeg rekker det jeg rekker.

Julegaver og slikt må jo kjøpes, jeg prøver derfor å få unnagjort det så raskt som mulig, i tillegg har vi bestemt at ikke vi voksne gir hverandre gaver. Det blir så mange gaver uansett, det var derfor en lettelse.

Noen år har vi pepperkakehus, andre ikke. Noen ganger er pepperkakehuset lite og kjøpt på butikken, andre ganger er det stort og hjemmelaget.

Kanskje baker vi syv slag, kanskje baker vi et slag, eller kanskje vi finner på noe helt annet.

Det er det som er så fint. Det er bare du som bestemmer hvilken jul du vil ha.

Hva med deg, har du begynt å pynte enda, eller venter du litt til?

Hvis du har lyst til å lage kjempegod julekonfekt, kan jeg virkelig anbefale disse! De er veldig enkle å lage, smaker helt nydelig og er fine å gi bort i gave også!

Himmelsk gode Oreotrøfler
Ca. 30 stk

2 pakker oreokjeks ca. 300 g (bruk hele kjeksen)
100 g philadelphiaost naturell
250 g hvit sjokolade

Bruk gjerne nontemp sjokolade hvis du får tak i det, kan kjøpes blant annet hos Traktøren eller Cacas, da får du et ekstra fint resultat, ellers kan du bruke vanlig hvit kokesjokolade. Du kan selvfølgelig også bruke mørk eller lys sjokolade hvis du liker det bedre.

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender. (Kan også knuses ved å bruke en kakerull – ha da kjeksen i en lukket brødpose først, for å unngå søl.)

Hold av en halv kopp med kjekssmuler til pynt. Tilsett philadelphiaost litt om gangen, bruk gjerne blenderen til det også. Fortsett til du har en god blanding som kan trilles til kuler.

Sett blandingen i fryseren et kvarters tid, og lag små kuler av blandingen, ca. 2½ centimeter i diameter.

Sett kulene tilbake i fryseren et kvarter. Smelt sjokoladen i mikroovn (et halvt minutt om gangen på full effekt) eller i vannbad.

Legg en kule på en gaffel og dypp den i den smeltede sjokoladen.

Sett kulen til tørk på en plate med bakepapir.

Dryss litt kjekssmuler over før sjokoladen stivner.

Holder seg lenge i kjøleskapet. Minst like lenge som holdbarheten på Philadelphiaosten.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *