Fantastisk godt hvitløksbrød med ost og urter!

Dette brødet MÅ du bare prøve!!

Full av deilig smak av ost, urter og hvitløk og helt nydelig å se på!

Passer perfekt som tilbehør til en god middag eller en god varm suppe!

Fantastisk godt hvitløksbrød med ost og urter
Ca 12 store horn

Brød (2 stk)
1/2 liter lettmelk
100 g smør
1/2 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
2 spiseskjeer honning eller sukker
3/4 teskje salt (strøket)
Ca 800 g hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)

Urteblanding
1-2 fedd hvitløk, knust
2 dl hakkede ferske urter, for eksempel persille, basilikum og/eller oregano (du kan også bruke tørkede urter)
1/2 dl nøytral olje, gjerne olivenolje eller smeltet smør

200 g revet ost, (Norvegia eller lignende)

Smør 2 brødformer (ca 10 x 20 cm). Eller ha bakepapir i bunnen og opp langs sidene. Da er det enkelt å få ut brødet.

Smelt smøret i en kasserolle.

Smuldre gjæren i en stor skål.

Hell melken over smøret og rør rundt til det blir fingervarmt.

Hell melkeblandingen over gjæren og tilsett salt og honning eller sukker. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett så mye mel at du får en glatt og smidig deig, men bruk så lite mel som mulig.

La deigen heve under lokk eller med plastfilm over i ca 40 minutter.

Når deigen er ferdig med å heve, elter du den sammen.

Del deigen i to. Rull den ut i to store rektangler på.

Fordel urteblandingen over deigen og topp med revet ost.

Skjær ut firkanter som er litt mindre enn kortsiden av bakeformene. Det er enklest å bruke en pizzaskjærer, men du kan også bruke en skarp kniv. Legg skivene opppå hverandre, snu dem på siden og plasser dem i bakeformen. (Som et brød det er skjært skiver av.)

Dekk formene med plast og la de etterheve i ca 30 minutter.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Fjern plastfilmen og la brødene steke i 45 – 60 minutter alt etter hvor stort brødet er. Bank på brødet med fingeren. Når det høres hult ut er det ferdig.

Tips: Frys gjerne det ene (eller begge brødene) før du steker det, da er det enkelt å tine og steke når du får besøk. Du kan også fryse det ferdige brødet.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. it looks like amazing , so yummy !! 🙂
    Have a nice weekend

    Cintia

  2. Lekkert, dette skal absolutt prøves! 🙂 Ha en fin lørdagskveld!

  3. Dette så fantastisk ut! Men kan jeg feks lage urteblandingen å ha I en halvstekt baguett ( bare skjære skiver nesten helt ned og putte blandingen mellom) I og med det er olje? Eller bør man bytte ut med smør..

    1. Det blir også veldig godt. Du kan bruke enten olje eller smør, alt etter hva du liker best.
      Ha en fin helg!
      Beste hilsen
      Franciska 🙂