Verdens beste brownies

Brownies_5

Oppskriften min på Brownies er uten tvil en av de aller mest populære oppskriftene mine.

Det er også den jeg selv lager mest.

Lars Lian (dommer i Kakekrigen) kalte den en STEINGOD brownie og Monica (Csango) tok resten av browniesene med hjem den dagen jeg bakte dem på Kakekrigen, da hun skulle ha selskap. (Jeg må innrømme at jeg ble stolt da.)

Jeg mener selv at hemmeligheten bak disse brownies er tre ting. Sammensetningen av ingrediensene, steketiden og ikke minst en viktig «hemmelig» ingrediens.

Jeg har eksperimentert meg frem med ulike oppskrifter, og har kommet frem til denne, som jeg synes gir Verdens beste Brownies! Den er i tillegg svært enkel å lage.

Her får du oppskriften. Den gir Brownies som er himmelsk gode! Myke, seige og smelter på tunga!

Brownies_4

Verdens beste brownies

3 egg
3,5 dl sukker
2 dl smeltet smør
2,5 dl hvetemel
5 spiseskjeer bakekakao* med topp
2 teskjeer vaniljesukker
150 g revet marsipan (litt uvanlig med marsipan i brownies, men det er nettopp det som er den «hemmelige» ingrediensen, som gjør kaken ekstra seig og god. Den smaker ikke marsipan.)
En stor håndfull lett hakkede macademianøtter (kan evt. utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en form på ca 20 x 40 cm.

Rør sammen egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

Brownies_3Blogg3095

Mange tror det er raskere å lage posebrownie fremfor hjemmelaget brownie. Jeg har gjort et lite eksperiment. Klikk her for å se hvordan det gikk:

Hva tror du er raskest og hva tror du smaker best?Brownies i pose eller hjemmelaget?Jeg har testet begge deler og må innrømme at jeg ble overrasket!Se mer her: :-)http://www.franciskasvakreverden.no/2016/10/14/har-du-ogsa-blitt-lurt/

Posted by Franciskas Vakre Verden on Freitag, 14. Oktober 2016

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Kan man sløyve nøtter i brownisen? Siden jeg og barna er allergiske. Å går det ann å han den i rundform å hvor stor form da?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Kine
      Ja, det går fint å ikke ha med nøtter. Husk at det også er nøtter i marsipan. 🙂
      Du kan gjerne bruke rundform. Ca. 25 cm i diameter.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  2. Hvilke marsipan bruker du?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Jeg liker Odense Marsipan, men bruk hva du vil av type. 🙂

  3. Kan den fryses?:)

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ja, den passer godt til å fryse. 🙂

  4. Grethe Knapp

    Hvor mange gram er 2 dl smeltet smør?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Grethe
      1 dl smør veier 95 gram. 2 dl veier derfor 190 gram.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂