Brownietårn med sjokoladekrem – en drøm av en dessert

fantastisk dessert

Denne desserten ser imponerende ut, men den er veldig enkel å lage. Saftig myk brownie med deilig sjokoladekrem og ristede nøtter lagt opp som et tårn gjør denne desserten til noe utenom det vanlige.

Brownietårn med sjokoladekrem og nøtter

Brownies
3 egg
150 g Muscovado-sukker eller brunt sukker
150 g vanlig sukker
125 g god mørk sjokolade
225 g smeltet smør
150 g hvetemel
80 g bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
200 g revet marsipan

Sjokoladekrem
225 g mykt smør
600 g melis*
6 spiseskjeer bakekakao
2 teskjeer vaniljesukker
1 knivspiss salt
450 g kremost naturell, for eksempel Philadelphia

Pynt
50 g hakkede nøtter
Sett ovnen på 175 grader.

Smør en firkantet form ca 20 x 30 cm.

Rør sammen egg og sukker. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er hakket i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse.

Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle, mens du rører godt.

Sikt melet i skålen. Bland i alt det tørre til du får en deilig seigtflytende røre.

Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør inn i mellom, slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.

Ha røren i formen.

Stekes ved 175 grader i 20 – 25 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.

Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownie kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye.

Avkjøl kaken med et tørkehåndkle over, slik at den beholder fuktigheten. Kan også avkjøles i kjøleskap.

Sjokoladekrem:

Rør smøret mykt og kremet i en kjøkkenmaskin. Tilsett melis, kakao, vaniljesukker og salt og rør til du får en myk krem. Rør inn kremosten til den har blandet seg godt.

Bruk en stor stjerneformet sprøytetip. Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle. Ha frostingen i posen.

Stikk ut runde kaker med en rund form eller et glass. Pass på å ikke bruk for stor utstikker, da blir porsjonen veldig stor. Legg kakene på et serveringsfat. Legg dem sammen med smørkremen, dryss med hakkede nøtter.

Tips: Brownien kan lages dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskap.

Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *