Perfekt til farsdagen – cupcakes med bacon!

mini med bacon_01

På søndag 12. november er det farsdag, og hva passer vel bedre enn å feire med disse fabelaktige minicupcakes med bacon, som er mange menns favoritt cupcake?

Det høres kanskje litt rart ut, med bacon i en cupcake, men det er helt utrolig godt! Tenk amerikanske pannekaker med bacon og sirup. De passer perfekt å servere som mini-cupcakes. En liten himmelsk munnfull, stappfull av smaker som passer overraskende godt sammen.

mini med bacon_03

Her får du oppskriften:

Mini cupcakes med bacon
50-60 mini cupcakes

Cupcakes
500 g bacon
125 g smør
100 g lys rørsukker (vanlig sukker kan også brukes)
3 mellomstore egg
250 g mel
2 teskjeer bakepulver
1 knivspiss salt
75 ml Maple Syrup
75 ml Kesam eller Creme Fraiche

Topping
225 g mykt smør
300 g melis
1 1/2 ts vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell
2 spiseskjeer Maple Syrup
1/2 teskje vaniljesukker
1 knivspiss salt

Pynt
Litt Maple Syrup til pynt

Sett ovnen på 240 grader med over- og undervarme.

Ta frem alle ingrediensene, slik at de får romtemperatur.

Start med å steke bacon ved 240 grader med over- og undervarme. Det enkleste er å steke det i ovnen. Legg ut baconskivene på et bakebrett med bakepapir og stek dem i 8–10 minutter til de er sprøstekte. La baconskivene dryppe av på tørkepapir.

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Skjær litt over halvparten av baconskivene i mindre biter (ca. 350 g). Gjem resten til pynt.

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett egg om gangen. Bland sammen de tørre ingrediensene i en stor skål. Tilsett de tørre ingrediensene skiftevis med Maple Syrup og kesam. Ha til sist i baconbitene og rør forsiktig.

Fyll små muffinsformer litt under 2/3 fulle.

Stekes ved 180 grader i ca. ti minutter eller til de er gylne. Hvis du bruker varmluft kan du steke alle på en gang. Avkjøles på rist.

Når kakene er helt avkjølte kan du begynne å lage frostingen.

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.

Rør smøret med melis, sirup, vaniljesukker og salt i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott, til du har en jevn og myk frosting.

Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp. La den evt. stå noen minutter i kjøleskapet hvis den er veldig myk.

Tips: Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle.

Pynt med topping, baconbiter og litt sirup.

*Info til mine danske læsere – melis er flormelis.

mini med bacon_02

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *